background preloader

Solsystemet, astronomi, planet, asteroid, rymden, teleskop, kikare, meteorit

Solsystemet, astronomi, planet, asteroid, rymden, teleskop, kikare, meteorit

http://faktabanken.nu/solsyst/solsystemet.htm

Related:  RYMDENRymdenAstronomimajkenfransson

Stjärnor och planeter (LättLäst) Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem. Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till. Den hette Pluto. Marie Rådbo - astronom Intressanta astronomiska länkar Komet Hale-Bopp Planeterna Främmande planetsystem Sonder och satelliter Hubble Space Telescope Utforskningen av Mars Cassini-Huygens vid Saturnus International Space Station, ISS Keplerteleskopet Satelliter på himlen Undervisning Nationellt resurscentrum i fysik Hands-on Universe Amazing Space NASA Education

Hur kan man använda läsförståelsestrategier på en faktatext? När det gäller faktatexter handlar det om att koppla på elevernas förkunskaper, att de får berätta vad de vet om det aktuella ämnet och delge varandra sina erfarenheter före vi börjar läsa. Eleverna ska också få möjlighet att berätta vad de tror att de kommer att få veta och varför de tror det. Viktigt när man läser faktatexter är också förmågan att plocka ut det viktigaste i texten genom nyckelord. Syftet: Att träna eleverna att innan läsningen aktivera sina kunskaper och att under läsningen plocka ut viktig information ur texten för att kunna sammanfatta det viktigaste.

Rymden, människan och satelliter Runt jorden snurrar satelliter och fotograferar miljökatastrofer och klimatförändringar. Rymdforskningen har lett till att vi vanliga människor har fått ta del av den nya tekniken som ofta blir spin-off effekter av rymdindustrin. Några exempel från rymdforskningen är GPS, Gortex-material i kläder och hand-dammsugaren. Ett nytt program som riktar sig till årskurs 4-6. Vetenskap och intressanta fakta blandas.

Rymdlåtar: Jag håller mig mest på jorden Skulle du vilja åka ut i rymden? Nej tack, jag tror jag stannar kvar! Catti "Miss Universum" Brandelius sjunger låten Jag håller mig mest på jorden av Anders Bennysson. Låten bygger på barns funderingar om stjärnor, planeter och universum. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Kemishow Vi är hela tiden omgivna av gaser. Luften runt omkring oss består av kvävgas (78%), syrgas (21%), argon (0,9%), koldioxid (0,04%) samt mindre mängder av andra gaser. Om du för handen fram och tillbaka i luften känner du ett visst motsånd, luftmotståndet.

Månresan Sommarspecial! Månresan till hela skolan i två år för endast 1600 kr !! Normalpris är 900 kr/år. Populär Astronomi - Se solförmörkelsen den 20 mars 2015: allt du behöver veta - Populär Astronomi Se solförmörkelsen den 20 mars 2015: allt du behöver veta Den partiella solförmörkelsen den 20 mars 2015 är en av årets absoluta höjdpunkter på himlen. Missa inte chansen! För att se en bättre solförmörkelse från Sverige behöver du vänta hela 24 år. Kunskapsbanken, Stjärnor och planeter Stjärnor och planeter Vår målsättning och syftet med Kunskapsbanken är att tillhandahålla bra, användarvänligt studiematerial, för att öka förståelsen för delar av rymden, för användning i skolår F-9. att med hjälp av webbsajten Unga Fakta kunna överföra kunskapen och delar av materialet till konkreta klassrumsprojekt i grupp eller enskilt. att med hjälp av text, bild och utskriftsvänliga förslag på klassrumsprojekt, skapa en kreativ skolmiljö med ett upplevelsebaserat lärande som både är lärorikt, utvecklande och roligt. Sajten om Stjärnor och planeter kan användas på många olika sätt.

Related: