background preloader

Skapa och upptäck

Skapa och upptäck

http://www.ungafakta.se/pyssel/skapa/

Related:  Solsystemet/rymdenAllmänna noNO/TeknikNONO

Advent - en stämningsfull högtid I årets mörkaste tid lyser vi upp tillvaron med adventsstjärnor och ljus. För barnen blir adventskalendern en rolig väg fram till själva julafton. Ordet advent betyder inte väntan som kanske en del tror. Det handlar om ankomst, om starten på kyrkoåret. Bild: Per Ola Wiberg Varje söndag i advent tänds ett nytt ljus för att räkna ner inför julen.

Hitta regler Hitta regler är en samling förslag på övningar som tar sin utgångspunkt i elevernas kunskaper om kraft och rörelse. Alla människor har upplevelser av begreppen balans, tyngdpunkt, jämvikt, rörelse, friktion och tyngdkraft. Här beskrivs en undervisning som tar vara på just dessa upplevelser och låter eleverna utveckla dem vidare. Vulkaner Vulkaner Material Vi har satt ihop utskriftsbart arbetsmaterial om Vulkaner att använda i klassrummet. Jag trodde jag hade koll på rymden. Men Gud, universum är verkligen läskigt. Att universum är oändligt stort är svårt att greppa. Men när jag ser de här bilderna… Hjälp vad jag känner mig liten. Jorden. Här bor du och alla du känner. Kunskapsbanken, Stjärnor och planeter (Lärarhandledning skolår F-3) Jag heter Albert och jag är nio år. Jag vill bli astronaut när jag blir stor. Jag tycker att allt som har med rymden att göra är jättespännande. Det bästa jag vet är att leka med mina rymdskepp och låtsas att jag är uppe i rymden och landar på olika planeter.

Verklighetens magi: I fokus: Dawkins om den första människan Evolutionsbiologen och författaren Richard Dawkins ger det vetenskapliga svaret på frågan "Vem var den första människan?" Svaret är att det fanns ingen första människa, i stället beskriver Dawkins åskådligt den långa gradvisa förändring som genom evolutionen har lett fram till dagens människor. Ett utdrag ur föreläsningen "Richard Dawkins om verklighetens magi." Inspelat den 5 september 2012. Arrangör: Fri tanke förlag och Kungliga Vetenskapsakademien. Här kan du skapa egna klipp ur programmet teknikochnatur Beskrivning: Berta är drakflickan som älskar kemi och att experimentera. I den här filmen undersöker Berta vattnets egenskaper när det är i sina tre olika aggregationstillstånd; fast, flytande och gas. Till sin hjälp har Berta Anna Gunnarsson, resurspedagog på NAVET science center. Experimentet i filmen kommer från Bertas Experimentbok, en kombinerad sago- och experimentbok. Målgruppen är barn i åldern 4-8 år och deras pedagoger.

Koll på NO - biologi, fysik och kemi Klassrummet Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning. Klicka här för att komma till Klassrummet Nyhetsbrev Vi fortsätter vårt teknikjobb! Vi fortsätter befästa begreppet teknik. Idag stod det en korg i klassrummet när vi kom in efter rasten. I korgen fanns massor med saker.

Related: