background preloader

Matte

Facebook Twitter

Dataspel på matten - Helena Kvarnsell. Mina elever går i årskurs 7 och denna klass är det många med dålig tilltro till sin egna förmåga i matematik.

Dataspel på matten - Helena Kvarnsell

Något som känns viktigare än mycket annat att träna upp. Mycket av min tid går åt till att få dem att förstå vad de redan kan, vilket inte alls alltid är så enkelt. Nu skulle vi ta oss an området ”formler” i matteboken. Vår mattebok gör som de flesta andra böcker, gissar jag, och börjar med talföljder som representeras med olika figurer liknande denna. Jag har märkt att de elever som har svårare för matte brukar ha svårt för att förstå detta med figurnummer. Min idé var nu att vända lite på just avsnittet om formler. Jag bad eleverna att parvis spela spelet Bricksbreakning under ett par minuter: När ett par minuter gått bad jag dem starta om spelet från början och fundera på hur poängberäkningen ser ut.

Alla elever kastade sig över uppgiften med stort intresse. Fortfarande jobbade alla intensivt. P = 11n + n*(n-1) Spegelvänd: Spegeln - UR Skola. Matematik.fi. Registerbeskrivning enligt den finska personuppgiftslagen 1999/523. 1.

Matematik.fi

Registeransvarig Matematik.fi Finland AB, Sebastian Laxell och William Barman (info(ät)matematik.fi). 2. Syftet med att lagra personuppgifter För att kunna identifiera användare i systemet, samt för att kunna kontakta och faktuera de instanser som använder tjänsten. Digital kompetens – vad betyder det för kurs- och ämnesplanerna i matematik? Type mathematical symbols - online keyboard. Lärportalen för matematik. Liten ordbok i matematik. Liten ordbok i matematik Hjärnan ännu i mig vrides.

Liten ordbok i matematik

När jag tänker på Euklides Och på de trianglarna ABC och CDA. Svetten ur min panna gnides Värre än på Golgata. Carl Michael Bellman Liten ordbok i matematik täcker matematikämnets ordförråd på grundskolans högstadium och delar av ämnets ordförråd i gymnasiets årskurs 1. Ordboken innehåller ca 500 uppslagsord – från abskissa till överslagsräkning. Om du kommit till ett ord och därifrån vill återvända till denna huvudsida kan du antingen klicka på ordet Åter i ordrutan eller på Bakåt (Back) i webbläsarens huvud.

Skulle du vilja köpa ordboken vänder du dig till Olle Vejde Förlag, Milsbo 25, 781 94 Borlänge; 0243-610 62 (också fax); e-post: olle.vejde@swipnet.se. Åter till sidan för Olle Vejde Förlag. ”Tjänat 127 miljoner – på att samla bollar” Efter sitt deltidsjobb begav sig Glenn Berger till den lokala golfbanan och stal bortslagna bollar.

”Tjänat 127 miljoner – på att samla bollar”

Det var då han fick idén som han påstår sig ha tjänat över 127 miljoner kronor på de senaste 14 åren. Den enes död är den andres bröd brukar det heta. Det gäller definitivt när det kommer till usla slag på golfbanor. Glenn Berger har tjänat en förmögenhet på dem. ”Stal från banan där jag bodde” Men amerikanen är ingen golftränare som anlitas till dyra pengar för att förbättra din sving. För 14 år sedan fick Berger idén. – Jag gick delvis arbetslös och stal golfbollar från banan där jag bodde.

Berger påstår att han gör affärsöverenskommelser med banor över hela Florida där han dyker i vattenhindren och sedan säljer tillbaka bollarna han hittar till golfklubbarna. Elva till 14,5 miljoner per år Det blir en hel del om man, som Berger påstår att han lyckats med, samlar ihop mellan 1,3 och 1,7 miljoner bollar per år. Livet i Mattelandet. Matte. Maja Lin. Flippfilmer Ma1c ht 2013. Mattemaskin. Det här är den nya mattemaskinen.

Mattemaskin

Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Har du några frågor om hur mattemaskinen fungerar? Skriv din fråga i frågelådan så sätter vi ihop en sida med vanliga frågor och svar. Övergången från de gamla mattemaskinen kommer att ske successivt, vilket innebär att vissa mattemaskiner kommer att öppnas i det gamla "flash"-skalet. Alla mattemaskiner kommer att vara flyttade innan höstterminen börjar! Hur gör jag för att blanda uppgifterna? När du har skapat en ny övningslista finns det en knapp under själva övningen. Hur gör jag för att se rätt svar i mobilen?

Om du övar i mobilen får du i utgångsläget bara se om du gör rätt eller fel. Har du en fråga om mattemaskinen som du behöver svar på omgående? Mattemaskin. Det här är den nya mattemaskinen.

Mattemaskin

Hjälp oss att göra den ännu bättre! Rapportera gärna i felformuläret om något inte fungerar som det ska så rättar vi till det. Vi håller på att sätta ihop lista med frågor och svar, bidra gärna med din fråga om det är något du undrar över. Har du några frågor om hur mattemaskinen fungerar? Skriv din fråga i frågelådan så sätter vi ihop en sida med vanliga frågor och svar. Matematik F-6. Praktiskt prov i geometri. Som avslutning på ett arbetsområde i geometri fick mina elever ett praktiskt test.

Praktiskt prov i geometri

Testet utmynnade i att eleverna gjort egna bokmärken. Såhär såg vårt test ut, men man kan utforma testet så att man får med de moment man själv arbetat med. Innan testet fick eleverna förse sig med penna, suddi, sax, linjal, lim, enfärgat papper, mönstrat papper och en bit rött papper. Graph Paper - MathsKit Essentials. Matte. Annelis matteböcker. Worksheets. Matte. Forskning matte. Matematik. Trtigonometri uppgift. Rikaproblem.