background preloader

Matte

Facebook Twitter

Årskurs 1 – 3. Ett riktigt positionssystem – om-matematik. Fortsättning från Det viktiga positiossystemet ”Det bodde barn i skogen också och de följde med sina föräldrar när de jagade.

Ett riktigt positionssystem – om-matematik

De var tvungna att göra så för att få mat och kläder. Barnen samlade på smådjur och precis som barnen vid havet vill de veta hur många djur de hade fångat eller vem som hade flest. De la kottar eller nötter eller kastanjer. Lägg ex 6 kottar/nötter/knappar men lägg dem i en tvågrupp och en fyrgrupp. ”Hur många djur har det här barnet fått? Det är viktigt att eleverna är medvetna om att de kan se och att de inte behöver räkna. Fröken Larssons klassrum. Fröken Larssons klassrum.

Fröken Larssons klassrum. En-ska-bort-1. Kan du hitta mitt tal? – 20 uppgifter – Skolmagi.nu. 30 problemlösningskort med facit (OBS! Fråga 1 är nu omformulerad) – Skolmagi.nu. 24 kort – huvudräkning med addition och subtraktion – Skolmagi.nu. Sant eller falskt repetition åk 1. Addera mera - Strategispel. Addition-med-2-5-eller-10. Halloween Adding and Subtracting - Coloring Squared. We’ve added too many Halloween pages to fit in our holiday section.

Halloween Adding and Subtracting - Coloring Squared

Here’s a growing selection of popular characters putting on their favorite Halloween outfits for you to color. Enjoy There are three categories of pages to choose from. Hover over an image to see what the PDF looks like. Then you can click on any one of the images to pull up the PDF. Click on an image to pull up the PDF. Free Halloween Coloring pages. Utemattematik antal. Claras material – Google Drive. Olika-uttryck-för-tal-0-10-med-mjölkkork. Uppdragskort-Skogen/matematik.

Tallinje pokemon. Dra streck mellan siffror och färglägg! 11 mattepyssel för dig som vill lära ... Dra streck mellan siffrorna och numren och se vilka figurer som gömmer sig i bilderna. Sedan kan du färglägga bilderna precis som du vill. Klicka på såväl länkarna som bilderna för att komma till nedladdnings- och utskrivningsbara versioner av mattepysslen. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.) 1.

Lär dig räkna till 5! 2. Matematik4. Upptäck Mera Matte. Man tror att jultomten har sitt ursprung i Turkiet.

Upptäck Mera Matte

Där föddes Sankt Nikolaus på 200-talet. Han blev känd för att ge gåvor till fattiga, till exempel genom att lägga mynt i fattigas skor under natten. Det ledde till att han så småningom blev sjömännens skyddshelgon och historien om Sankt Nikolaus spreds över världen. Sankt Nikolaus har en egen dag, den 6 december. Den dagen firas i många länder. Idag är vi vana att se tomten med skägg, stor mage och vitt hår. Arbeta med tallinjen! - Mia Kempe. I mitt förra blogginlägg berättade jag att jag testat mina elever med det nya bedömningsstödet i taluppfattning som Skolverket kom ut med i somras.

Arbeta med tallinjen! - Mia Kempe

När jag utvärderade resultaten visade det sig att det var framför allt två områden jag behövde fokusera mer på. Det ena var att träna eleverna att skriftligt redovisa sina lösningar (vilket jag skrev om i förra inlägget) och det andra var att öva på tallinjen. I detta inlägg tänkte jag därför dela med mig av lite tips och övningar som förhoppningsvis kan hjälpa elever som har svårt med just tallinjen.

Det finns flera forskare som vittnar om tallinjens betydelse för matematikinlärning. En av dem är Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet i Stockholm. Att använda ett digitalt verktyg och en interaktiv tallinje kan vara ett sätt att hjälpa de elever som ännu inte fått en egen inre bild av tallinjen. Öva på tallinjen. Slå hundra-,tio- och ental. Hur hjälper jag mitt barn med matte?

Matematik. Matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun. Pokemon till matte. Matteplanering Ht2016. Matematikmatriser-åk-1-3. Lykta2. Sökresultat. Additionsuppställningar. Under mattelektionerna är det additionsuppställningar som gäller den här planeringsperioden.

Additionsuppställningar

Matematikpapper. Här finns kopieringsunderlag som du fritt kan använda i din undervisning.

Matematikpapper

En del lärare skriver ut exakt det som behövs till en lektion, andra gör iordning en pärm med de underlag som kan vara aktuella för ett läsår och placerar pärmen vid kopiatorn. Eleverna kan alltid få arbeta på fina papper som inte är kopia på kopia på kopia … Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Nilsson@ncm.gu.se. Genomgång av: Uppställning addition – additionsalgoritmen. Matteappar för barn - en översikt. Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn.

Matteappar för barn - en översikt

Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du våra bästa tips på matteappar, uppdelade på egenskapar och sorterade efter popularitet. Är du intresserad av en viss app kan du trycka på den för att ta del av vår recension. Listorna på denna sida uppdateras löpande i takt med att vi hittar nya bra appar att rekommendera. Visa fler (60+) appar › Addition Här hittar du appar som lär ut och/eller tränar räknesättet addition i olika svårighetsnivåer. 7+ år King of Math Junior · 30 kr · Omfattande matteutmaning Läs mer! Annelis matteböcker. Mattepatrullen: Fyrtio muffins och litermått. Räknehändelser addition, flipp vecka 3. PROFESSOR ROCK.