background preloader

Matte

Facebook Twitter

Matematik4. Upptäck Mera Matte. Man tror att jultomten har sitt ursprung i Turkiet.

Upptäck Mera Matte

Där föddes Sankt Nikolaus på 200-talet. Han blev känd för att ge gåvor till fattiga, till exempel genom att lägga mynt i fattigas skor under natten. Det ledde till att han så småningom blev sjömännens skyddshelgon och historien om Sankt Nikolaus spreds över världen. Sankt Nikolaus har en egen dag, den 6 december. Den dagen firas i många länder. Idag är vi vana att se tomten med skägg, stor mage och vitt hår. Den svenske tomten hade ingen släde eller några renar. Förr trodde man att varje gård hade en tomte. Print Hur gamla är tomtenissarna? Julius är äldst. Klipp ut delarna papperet (eller rita av dem och klipp ut om du inte har en skrivare). Arbeta med tallinjen! - Mia Kempe. I mitt förra blogginlägg berättade jag att jag testat mina elever med det nya bedömningsstödet i taluppfattning som Skolverket kom ut med i somras.

Arbeta med tallinjen! - Mia Kempe

När jag utvärderade resultaten visade det sig att det var framför allt två områden jag behövde fokusera mer på. Det ena var att träna eleverna att skriftligt redovisa sina lösningar (vilket jag skrev om i förra inlägget) och det andra var att öva på tallinjen. I detta inlägg tänkte jag därför dela med mig av lite tips och övningar som förhoppningsvis kan hjälpa elever som har svårt med just tallinjen. Det finns flera forskare som vittnar om tallinjens betydelse för matematikinlärning. En av dem är Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet i Stockholm.

Att använda ett digitalt verktyg och en interaktiv tallinje kan vara ett sätt att hjälpa de elever som ännu inte fått en egen inre bild av tallinjen. Öva på tallinjen –Tallinjer som bokmärke. –Arbetsblad med uppgifter. -Tallinje som snöre . Bokmärke tallinjen. Slå hundra-,tio- och ental. Hur hjälper jag mitt barn med matte? Matematik. Matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun. Pokemon till matte. Matteplanering Ht2016. Matematikmatriser-åk-1-3. Lykta2. Sökresultat. Additionsuppställningar.

Under mattelektionerna är det additionsuppställningar som gäller den här planeringsperioden.

Additionsuppställningar

Vi övar mycket på att växla ental och tiotal. Vi har även spelat ett roligt spel som vi kallar för ”Samla till tusen”. När vi spelar ”Samla till tusen” slår vi en tärning sex gånget och placerar tärningens värde efter varje slag, ental, tiotal eller hundratal. Närmast tusen vinner. Fårman över tusen som är man tjock. Matematikpapper. De kopieringsunderlag du finner här kan du fritt använda i din undervisning.

Matematikpapper

Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Trygg@ncm.gu.se. För beskrivningar och förslag på hur matematikpapper kan användas, se Matematikpapper i undervisningen >>Nytt! Tom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en större Kollegieblocksrutigt papperObs! Finns en lite mörkare och en lite ljusare sida.1 cm-rutat papper2 cm-rutat papper3 cm-rutat papperPapper med rutor 1,8 x 2,5 cmPrickpapperPrickpapper 2 cmIsometriskt prickpapperIsometriskt prickpapper 25 mm, avpassat för multilinkkuberTriangelpapper, småTriangelpapper, mellanTriangelpapper, storaHexagonpapper, småHexagonpapper, mellanHexagonpapper, stora 100-ruta, 0–99100-ruta, 99–0100-ruta, 1–100100-ruta, 100–1100-ruta, 0,01–1,00Tom hundraruta200-ruta, 0–199200-ruta, 1–200200-ruta, 199–0200-ruta, 200–1Hundratriangel Talkort 0–10Talkort 1–30Talkort 10–1000 Nummerlappar 1–22 Talblock 10Tiorutor Positionskort.

Genomgång av: Uppställning addition – additionsalgoritmen. Matteappar för barn - en översikt. Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn.

Matteappar för barn - en översikt

Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du våra bästa tips på matteappar, uppdelade på egenskapar och sorterade efter popularitet. Är du intresserad av en viss app kan du trycka på den för att ta del av vår recension. Listorna på denna sida uppdateras löpande i takt med att vi hittar nya bra appar att rekommendera. Visa fler (60+) appar › Addition Här hittar du appar som lär ut och/eller tränar räknesättet addition i olika svårighetsnivåer. 7+ år King of Math Junior · 30 kr · Omfattande matteutmaning Läs mer! Zcooly Affären Åk1 & Förskola. Annelis matteböcker. Mattepatrullen: Fyrtio muffins och litermått. Räknehändelser addition, flipp vecka 3. PROFESSOR ROCK.