background preloader

Matte

Facebook Twitter

Kan vi räkna ut din intelligens baserat på de här 7 mattefrågorna? Tallinje - GeoGebra. WorksheetWorks.com. Mattepapper. Addition och subtraktion av bråk. Bråkkakor - Helena Kvarnsell. Jag har precis introducerat (eller återintroducerat hoppas jag) bråk för mina 7-or i matte.

bråkkakor - Helena Kvarnsell

Det är många som har svårt med detta moment och vi anstränger oss med grunden nu. Till vår hjälp har vi förstås alla mina ritade bilder av tårtor, chokladkakor och pizzor men också dessa plast-bråkkakor. Matematik Bråktal med illustrationer. Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles – 11 Worksheets. Brc3a5ktabell. Matematik.fi. Registerbeskrivning enligt den finska personuppgiftslagen 1999/523. 1.

Matematik.fi

Registeransvarig Matematik.fi Finland AB, Sebastian Laxell och William Barman (info(ät)matematik.fi). 2. Syftet med att lagra personuppgifter För att kunna identifiera användare i systemet, samt för att kunna kontakta och faktuera de instanser som använder tjänsten. 3. 4. 5. Free Printable Math Worksheets. Randomly Generated Worksheets.

Free Printable Math Worksheets

Tomtens julkalender - Räkna med Patrik. Prima julkalender. Adventskalendern 2014. Bästa digitala adventskalendrarna. Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul!

Bästa digitala adventskalendrarna

En del lekar, pyssel, tävlingar och sånger blir det, lite knep och knåp - och ibland recept på något gott som du kan laga eller baka! " Prima Julkalender 2014 " Använd Prima julkalender under december månad för att inspirera eleverna till att lösa uppgifter av julig karaktär i både matematik och svenska. Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. Julkalender om mod av Historiepratarna "Vi vill med vår julkalender berätta om kända och okända hjältar som med fara för sig själva tagit ställning för det de ansett viktigt och rätt.Hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter runtom i världen.Hjältar som på olika sätt fått en avgörande roll och gjort världen till en bättre plats"

Mattecraft. MatteSvenne - Prefix. Vad är prefix i matematik? Montessoriinspirerad matematik. Matematik – Formelsamlingen. Enheter och prefix (Skolår 7, Geometri och enheter) I många sammanhang behöver vi kunna tala om hur mycket något väger (vikt), hur mycket något rymmer (volym) eller hur lång en sträcka är (längd).

Enheter och prefix (Skolår 7, Geometri och enheter)

Då har vi användning av enheter , till exempel kilogram, liter och meter. Men det är inte alltid så praktiskt att bara använda dessa enheter. Ska vi till exempel ange hur mycket en blåval och en husmus väger, så märker vi snart att dessa djurs vikter är i helt olika storleksordningar. Till exempel en blåval kan väga ungefär 200 000 kg, medan en husmus kan väga ungefär 0,02 kg. Därför ska vi i det här avsnittet titta närmare på hur vi kan ange vikt, volym och längd på olika sätt. Enheter för vikt När vi anger vikt så utgår vi från grundenheten kilogram, vilket vi förkortar som kg.

I tabellen här nedanför kan du se hur vi kan omvandla mellan olika vanliga viktenheter. Enheten ton används ofta för att ange vikten på riktigt tunga saker. Enheten kilogram (kg) används ofta i vardagen, till exempel när vi vill ange en människas vikt. Volym och volymenheter (Skolår 9, Geometri) Vi har tidigare lärt oss att vi kan ange volym med hjälp av enheten liter.

Volym och volymenheter (Skolår 9, Geometri)

I många vardagliga situationer är det praktiskt att ange volym i liter, men när vi vill beräkna hur stor en viss volym är, då är det ofta mer praktiskt att utgå från längdenheten meter och beräkna volymen i till exempel kubikmeter (m3 ). I det här avsnittet ska vi undersöka hur vi kan beräkna och ange volym utifrån längdenheten meter, och hur vi kan översätta sådana volymer till enheten liter. Detta kommer vi att ha stor användning för i senare avsnitt, då vi ska undersöka volymen av vanligt förekommande figurer, såsom rätblock, klot och pyramider. Träna multiplikation med spel. 37 minuter sedan: Någon fick alla rätt på nivå 3.

Träna multiplikation med spel

En faktor är 2 som tog 43 sekunder. 38 minuter sedan: Någon fick alla rätt på nivå 3. En faktor är 2 som tog 32 sekunder. 39 minuter sedan: Någon fick alla rätt på nivå 3. En faktor är 2 som tog 1 minut. 1 timme sedan: Någon hade problem på nivå 15. 2 timmar sedan: Någon fick alla rätt på nivå 15. 2 timmar sedan: Någon fick alla rätt på nivå 14. 2 timmar sedan: Någon fick alla rätt på nivå 13. Strävorna.

Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända?

Strävorna

4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet! IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer.

Utvecklingsarbetet med blå strävor pågår, därför läggs en del aktiviteter ut i arbetsversioner så att fler lärare får möjlighet att prova och kommentera innan slutversioner sammanställs.