background preloader

Dynamically Created Math Worksheets

Dynamically Created Math Worksheets

http://www.math-aids.com/

Related:  MatteMatematikMatteMatematikMatematik

Eleverna har sagt sitt. Pedagogiska planeringen i matte är klar. Då har vi färdigställt den pedagogiska planeringen även i matten. Eleverna har sagt sitt om hur de vill jobba i skolan för att nå målen. Det mesta har gått enligt planen… Vi har jobbat med begreppen. Ettan, nollan, siffror och dess olika symboler i olika sammanhang t.ex. spelkort, tärningar. Lika och olika. Montessoriinspirerad matematik Uppgift lämplig för åk 2 och 3 Eleverna får 16 ”gräsbitar” var (1*1 dm stora, gröna kartongbitar) och tre kor. De tre korna ska få lite olika hagar. Ko nr 1 får själv bestämma hur hagen ska se ut. Förutom de 16 ”gräsbitarna” kan det finnas extra ytor med t ex en damm eller å inne i hagen. Här gäller det att tänka ”utanför boxen”.

Math Bug och Math Tub Idag provar vi två nya appar där stjärnorna tränar samma förmågor som vi övat i matteboken och olika arbetshäften under veckan. Förmågorna vi övar är positionssystemet samt att multiplicera med stora tal. Math Bug I denna appen övar man positionssystemet. I och med att man kan öva positioner ända ner till tiondelar och hundra delar fungerar appen ända upp i år 6 Synliggör missuppfattningar tidigt - för lärandet - Nicklas Mörk Inom matematikämnet finns det en lång rad kända missuppfattningar elever kan ha kring olika begrepp, samband mellan begrepp eller olika metoder. Missuppfattningarna bidrar ofta till att eleven inte kommer vidare i sin kunskapsutveckling då matematik är ett ämne där nya begrepp bygger på gamla begrepp som eleverna lärt sig. Därför är det av vikt att elevernas missuppfattningar reds ut tidigt så att eleverna inte behöver generalisera och cementera sina felaktiga uppfattningar och använda kunskapen felaktigt i nya situationer. Missuppfattningar är inget som försvinner med ökad mognad utan behöver undervisas om och synliggöras. En bra bok i sammanhanget är “Förstå och använda tal- en handbok” av Alistair McIntosh som dels beskriver de vanligaste missuppfattningarna men också bidrar med bra diagnostiska uppgifter som passar för att synliggöra de eventuella missuppfattningar som eleverna har. Nedan ger jag två exempel på uppgifter en lärare skulle kunna ge sina elever:

Intensivmatte får eleverna på banan Matematik var svårt och tråkigt, tyckte Minna i början av vårterminen i årskurs 2. Kartläggningen visade att hennes kunskaper var begränsade. Hon räknade på fingrarna och hade svårt att uppskatta antal över 20. Liten ordbok i matematik Liten ordbok i matematik Hjärnan ännu i mig vrides. När jag tänker på Euklides Och på de trianglarna ABC och CDA. Svetten ur min panna gnides Värre än på Golgata. Carl Michael Bellman Liten ordbok i matematik täcker matematikämnets ordförråd på grundskolans högstadium och delar av ämnets ordförråd i gymnasiets årskurs 1.

Matteklubben - Mattebloggen Matteklubben är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Matematiska institutionen (UU) som är till för barn som är bra på matte, men vill ha mer och svårare matte än den som finns i skolan. Den matten som tas upp på träffarna ligger oftast utanför skolprogrammet och vi fokuserar snarare på att utveckla problemlösnings- och resonemangsförmågan. Observera att ditt barn kan gå på Matteklubben endast om ni går i en skola i Uppsala kommun (oavsett om det är en kommunal- eller friskola). Cirkelträning "Precis som vid kroppslig träning behöver färdighetsträning i matematik både bestå av ”kondition”, för att träna upp uthållighet och säkerhet, och ”styrka” för att bli bättre på specifika ”muskler”. Cirkelträning är en beprövad metod när det gäller att träna kroppen och idén kan med fördel tas efter på matematiklektioner. I kända aktiviteter som elever kan klara på egen hand samt på ett par av stationerna kan läraren finnas till hands på stationer som kräver mer handledning." Så inspirerande, kände genast att detta måste testas! Har en grupp där eleverna inte alltid har så lång uthållighet, glömmer när saker inte repeteras. Vi har utifrån denna ide byggt upp ett stationssystem, där vi tränar cirkelträning 1 gång i veckan, utifrån de färdigheter eleverna behöver träna.

Matematik+språk=sant! Under de gångna åren har jag haft fokus på språket i undervisningen i matematik. Vi har läst och hört om språkutvecklande arbetssätt och språk i alla ämnen, som något av det viktigaste för att öka måluppfyllelsen i svensk skola. Vi har sett gedigna arbeten såsom Läsfixarna som stöd för läsförståelsen och flertalet läsförståelsestrategier som stöd för lärandet utvecklas och spridas som aldrig förr, nu när skolfrågor och skolutveckling “got viral”. Prinskorvar, häxor, chiffer och QR-koder – allt är matematik! Det här är beskrivningen av en av elevens val-gruppernas uppdrag tillsammans med mig, som gjordes vecka 21. Men det gjordes på ungefär samma sätt tillsammans med den övriga klassen i onsdags…så nu har hela klassen fått ta del av frökens knasiga upptåg=)! In rusar jag i klassrummet och barnen undrar vad som står på! Jag berättar att jag ännu en gång fått något konstigt brev på posten…barnen är vana vid att det kommer märkliga ting till mig, för någon månad sedan hade isfåglarna lämnat två ägg bredvid mitt garage som jag tog med till skolan för att låta barnen undersöka.

Modern formativ bedömning i matteundervisningen « Erefalks lyckliga lärarliv Hur effektiviserar vi lektionerna, förbättrar vi våra elevers kunskaper, gör lektionerna mer lustfyllda och höjer måluppfyllelsen, utan att för den skull tillsätta mer resurser? Låt mig förklara! 1.Dagens kom igång Jag inleder varje lektion med att skriva upp på tavlan vilka verktyg eleverna behöver för den aktuella lektionen, samtidigt visar jag på Smartboarden dagens kom igång-uppgift. Syftet är dels att snabbt få eleverna att hämta och komma igång med lektionen, dels att den ska ge ett hum om vad dagens lektion handlar om.

Decembertävling 2014, adventsgåta 1 - Mattebloggen Varje dag från 1:a till 24:e december publiceras en adventsgåta här på mattebloggen. Testa din problemlösningsförmåga och vinn fina priser! Språkval I klassen är det 14 elever som har valt att studera tyska, 8 som valt att studera franska. Det finns 3 elever som valt båda språken. Bästa Digitala Matte-verktygen Matematik e-bok Här kan ni skapa egna matematiska uppgifter och visualisera dem. Doodl.ly Glassbekymmer - tävlingsstart! - Mattebloggen Glassbekymmer Valentina ville köpa en glass, men saknade 7 kronor. Robert ville köpa samma sorts glass, men saknade 1 krona. Då bestämde de sig för att lägga ihop sina pengar, men även då räckte de inte för att köpa en sådan glass.

Related:  Math WorksheetsHelpful Websites (Used Weekly)Worksheet GeneratorsMath Worksheets for TeachersMathsMathématiquesUseful LinksMathWorksheetsאתרים ליצירת דפי עבודהMathsTeacher WebsitesAttività Prima ElementarematematiikkaCLILMatematik