background preloader

(88) Alexander Skarsgård - Att döda ett Barn (To kill a Child) short movie

(88) Alexander Skarsgård - Att döda ett Barn (To kill a Child) short movie

http://www.youtube.com/watch?v=B75F1vo5864

Related:  Svenska

LEKTION 1: Tema - Budskap - Skriva noveller Lektion 1: ANALYSUPPGIFT: Att döda ett barn Läs novellen och besvara frågorna nedan om novellens uppbyggnad. Skriv ner kort vad du tänker på när du läser titeln "Att döda ett barn", innan du vet vad novellen handlar om.Diskussion: Vilka tankar fick du av titeln, innan du visste vad den handlade om? Laleh - jag är inte beredd att dö än Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Gå direkt till innehållet Gå direkt till sök Att skriva en novell Det första jag vill säga om novellskrivandet är att det är en kreativ process som inte låter sig rutas in. Men precis som med alla andra kreativa processer (skapa musik, måla tavlor, etc) behöver man först lära sig hantverket. Man lär sig att skriva noveller genom att läsa noveller, men framförallt genom att skriva noveller. Om du är fullständig nybörjare på att skriva noveller har jag ett kom-igång-tips.

Lektionstips: Pälsen av Hjalmar Söderberg Lektionsmål: Få förståelse för hur samtidens mans- och kvinnoroller kommer till uttryck i novellen Pälsen. Språkmål: Kunna redogöra för och diskutera hur samtidens mans- och kvinnoroller kommer till uttryck i novellen, genom att analysera handling, karaktärer och bildspråk. Instruktion: Sommarpratarna – när besöken i klassrummet avlöser varandra Sommarpratarna har förgyllt människors somrar och liv länge. Redan 1959 sändes de första programmen. De har också tack vare kloka och inspirerade lärare under flera års tid inspirerat elever runt om i landet. Filmpedagogbloggen Åtskilliga versioner, satt i olika epoker och miljöer har gjorts av denne älskade och tidlöse detektiv. Senast ut är en kanadensisk TV-serie (Elementary, TV4) där Sherlock är i fastighetsbranschen och Dr Watson är en kvinna. Trots framgångsrika uppdateringar där Sherlock kan ta hjälp av dagens teknik så är det nåt charmigt med den gamla tiden; Sherlock är kryptisk och Dr Watson är den trogne side-kicken som hjälper honom att lösa mordgåtor med hjälp av block, penna och hjärna. Även om Sherlock Holmes först och främst är en litterär hjälte är just det här fallet originalskrivet för TV.

05.html (Historietter) Det var en kall vinter det året. Människorna krympte ihop i kölden och blevo mindre, utom de som hade pälsverk. Häradshövding Richardt hade en stor päls. Det hörde för övrigt nästan till hans ämbetsåligganden, ty han var verkställande direktör i ett alldeles nytt bolag. Hans gamle vän doktor Henck hade däremot icke någon päls: i stället hade han en vacker hustru och tre barn.

Skrivmall till sommarpratare – Ett öppet klassrum När vi gått igenom sommarpratens uppbyggnad och utformning är det dag att skriva egna sommarprat och spela in dem digitalt. Här får du en kom-ihåg-hjälp i hur talen utformas, byggs upp och förslag på hur och vad du kan skriva om. Du kommer också få lära dig mer om dramaturgin. Ditt tal ska förstärkas med hjälp av bild och musik som du kommer få lära dig mer om hur du får använda. Talets utformning Ditt prat ska vara anpassat för målgruppen P1 och ska därför spelas in digitaltDitt prat ska skrivas med anpassning för texttypen och innehålla en tydlig början, mitt och ett slut enligt dramaturgin.Ditt prat ska innehålla ord och uttryck för känslor.

Related: