background preloader

Kyssen av Hjalmar Söderberg.

Kyssen av Hjalmar Söderberg.
Det var en gång en ung flicka och en mycket ung man. De sutto på en sten vid en udde, som sköt ut i sjön, och vågorna skvalpade ända fram till deras fötter. De sutto tysta, var och en i sina tankar, och sågo solen gå ner. Han tänkte, att han gärna ville kyssa henne. När han såg på hennes mun, föreföll det honom som om det just var meningen med den. Han hade nog sett vackrare flickor än hon, och egentligen var han kär i en annan, men henne kunde han visst aldrig få kyssa, ty hon var ett ideal och en stjärna, och ”die Sterne, die beghert man nicht”. Hon tänkte, att hon gärna skulle vilja att han kysste henne, för att hon skulle få ett tillfälle att bli riktigt ond på honom och visa hur djupt hon föraktade honom. -Tror ni det finns ett liv efter detta? Han tänkte, att det skulle gå lättare att kyssa henne om han svarade ja. -Det finns ögonblick då jag tror det. Detta svar behagade henne utomordentligt, och hon tänkte: Jag tycker i alla fall om hans hår, och hans panna också.

http://metrobloggen.se/hotchicks/kyssen_av_hjalmar_soderberg/

Related:  Novellen 13NovellerNoveller

Bethelen: Maskrosen Margit Bethlen, 1927 - 1970, var en författare från Budapest i Ungern, som har skrivit en del kända noveller. Under min lärarutbildning på Högskolan i Falun, under tidigt 1990-tal, studerade vi olika skönlitterära former, bland annat noveller. Jag mötte då för första gången novellen Maskrosen. Den skrev jag nästan genast ner på min rassliga skrivmaskin, ord för ord, eftersom den berörde mig så starkt.

Lagerlöf: Legenden om julrosorna (En saga om en saga) Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Legenden om julrosorna << prev. page << föreg. sida << >> nästa sida >> next page >> Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now! Sju steg -tidningen Skriva Att skriva en roman är inte enkelt. För att lyckas räcker det sällan med att bara sätta sig ned och skriva. Man behöver även skaffa en strategi och bli medveten om fällorna. Den elektriska flickan Ulf Nilsson Den elektriska flickan Man brukar tala om brinnande och förtärande kärlek. Men det är bara ljumt prat i jämförelse med den heta historia jag nu ska berätta. Den utspelade sig någon gång i början av seklet i en liten by i skogstrakterna i Blekinge.

s novelltävling 2012 Linda Skugges skrivtips 1. Läs mycket! Duell i sal 17 - Svenskanoveller Wiki - Wikia Av Mikael Niemi MANNEN I DEN slitna mockajackan var krumbent och aningen kutryggig, med ett ansikte som en gammal sadel. Hans vandrarkängor var ytterst slitna och rösten lät som om han käkat sand "Du och jag" tema i årets novelltävling - Kultur & Nöje - www.sn.se Gillar du att skriva och har massor av påbörjade berättelser i datorn? Går du på mellanstadiet, högstadiet eller gymnasiet? Då är vår stora novelltävling SN-novellen något för dig! Årets tema är "Du och jag". Skicka in din novell och du har chans att vinna pengar, böcker och biobiljetter. Artikelbilder H C Andersen “Granen” ..Skriven år 1844, av den danske författaren Hans Christian Andersen Ute i skogen stod där en sådan vacker gran; Den hade god plats, sol kunde den få, luft fanns där tillräckligt av, och runt omkring växte många större kamrater, – både gran och fur. Men den lilla granen var så ivrig att växa; Den tänkte inte på den varma solen och den friska luften, den brydde sig inte om bondbarnen som gick och småpratade, när de var ute för att samla smultron eller hallon. - Ofta kom barnen med en hel kruka full, eller hade smultron trädda opp på grässtrån, så satte de sig vid det lilla trädet och sade: “- Nej, så litet och nätt det är !” Men, det ville trädet alls inte höra.

Related: