background preloader

Exempel på debattartiklar och argumenterande texter

Facebook Twitter

2xdebattartikel. Vi tjejer vill också se maffiga och coola ut. Detta är en debattartikel.

Vi tjejer vill också se maffiga och coola ut

Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet. Julia Essell, 14: Jämställdhet är viktig – även i dataspelsvärlden Halvnakna kvinnor, miljontals spelare. Vill du som kvinna spela ett onlinespel där din karaktär inte behöver gå runt halvnaken? Vill du inte att din pojkvän ska glo på kvinnokroppar varje gång han loggar in på datorn?

Killar är kungar - tjejer horor. Argumenterande text.

Debatt kring läxor

Tiggeri, ekonomi och moral. Åsynen av tiggare väcker motstridiga känslor.

Tiggeri, ekonomi och moral

Inte heller ett nationalekonomiskt förhållningssätt ger entydiga svar, men det kan vara till hjälp. Farhågor om ”social turism” ventilerades inför EU:s utvidgning 2004. Dåvarande statsministern Göran Persson varnade för att migranter från Östeuropa skulle komma hit för att utnyttja vårt sociala välfärdssystem. Saudisk oljesmäll sänker Ryssland och Iran. För Iran är läget dubbelt allvarligt eftersom landet fortfarande inte kommit överens med stormakterna om sitt omdiskuterade kärnprogram.

Saudisk oljesmäll sänker Ryssland och Iran

Även om det nyligen kom rapporter om att förhandlingarna återupptagits så har samtalen hittills misslyckats och tidsfristen förlängts till sommaren 2015. Men den största huvudvärken för Iran är att oljekartellen Opec i slutet av november beslutade att inte ändra produktionskvoterna. Det beslutet har påskyndat raset för oljepriset vilket Iran och Ryssland lider särskilt av eftersom båda länderna är så beroende av en enda exportprodukt.

Redan före Opec-mötet hade oljepriset fallit under 76 dollar fatet, det lägsta priset sedan september 2010. Efter beskedet störtdök priset till under 60 dollar fatet och många bedömare tror att det kan gå under 50 dollar under 2015.