background preloader

23 and 1/2 hours: What is the single best thing we can do for our health?

23 and 1/2 hours: What is the single best thing we can do for our health?

http://www.youtube.com/watch?v=aUaInS6HIGo

Related:  L'exercice physique pour les nulsIDH3HälsaIdrott och hälsa

Mission impossible? – om att identifiera kunskaper, bedöma för elevernas lära... Hur kan man se på den viktiga men ack så komplexa processen från att identifiera kunskaper till betygssättning. Det är en fråga som många lärare funderar över inte minst så här i tider av att sätta betyg. Ett sätt att få ett riktigt bra kunskapsunderlag i alla fall i idrott och hälsa är att efter varandra läsa fyra stycken mycket välgjorda Licentiatuppsatser som bloggen tidigare tagit upp.

”Gympaläraren” ska få fart på eleverna Svenska grundskoleelever har två timmar schemalagd idrott per vecka, vilket enligt EU-kommissionen är det lägsta i Norden. En nyligen gjord studie vid Karolinska Institutet visar dessutom på att svenska fyraåringar spenderar hälften av sin vakna tid helt stillasittandes och är mindre aktiva än barn i USA och Kanada. Få svenska skolbarn kommer upp i WHO:S rekommendation om 60 minuters rörelse per dag, visar en sammanställning av Folkhälsomyndigheten. Stillasittande kan leda till övervikt, depression och sjukdomar. Tv-serien ”Gympaläraren” ska försöka vända på de alarmerande siffrorna. – Att barn sitter stilla har fått mig att reagera. Mer idrott ger bättre skolresultat På Rävekärrsskolan utanför Göteborg har eleverna haft extra idrottslektioner. Skolan är en av de som ingått i en ny studie, där forskare vid Sahlgrenska akademin låtit femteklassare fått två extra idrottslektioner i veckan. – Efter att jag har tränat, känner jag att jag kan koncentrera mig bättre, säger Johanna Woxenius, en av eleverna på skolan.

Idrott och Hälsa Här presenterar jag de vanligaste lekarna som jag brukar genomföra med eleverna. För mig ska en lek syfta till rörelseglädje och träningen i leken ska vara att utveckla grundformer som till exempel springa, hoppa, kasta och fånga. Leken ska också lära eleverna att följa lekens regler och att kunna samarbeta och visa hänsyn för varandra. I största mån undviker jag lekar där man åker ut eller där eleverna blir sittande vid sidan jag vill ha så många elever aktiva som möjligt. Däremot har jag inget emot att eleverna åker ut om de då får en annan roll i leken som i till exempel ogräset eller slime robot. 18-åring med hjärtproblem varnar för energidrycker Sedan Dion Parrat från Kettering i Storbritannien upptäckte energidrycker vid 11 års ålder har hon druckit dem dagligen, uppger hon för Northants Herald and Post. Hon hade dem alltid med sig i skolväskan och ibland drack hon upp mot fem burkar på en dag. Efter två missfall och upprepade svimningar togs hon i december in för läkarvård. Det var då läkarna konstaterade att hon led av hjärtproblem. För att få en bättre bild av hennes hälsotillstånd kopplade läkarna henne till en EKG-maskin för att mäta hennes hjärtrytm under ett dygn.

Idrott varje dag – ett säkert elevlyft enligt ny forskning – Tidigare studier har visat på positiva effekter på barns skelett, muskler och skolprestationer. Nu adderar vi med ytterligare resultat som visar att frakturrisken sjunker med tiden och dessutom belägger vi att betygen blir bättre för pojkarna, säger Jesper Fritz, forskare vid Lunds Universitet och läkare vid Skånes Universitetssjukhus. Avgångsbetygen jämfördes

Hjälp oss att sprida kampanjen Ladda ner, publicera, skriv ut – använd vårt material precis så mycket du vill! Please, leave nothing but footprints. På dator: Klicka på bilden så att den öppnas i ett nytt fönster. Så skyddas hjärnan från stress och depression av motion Uppdaterad 2014-09-27. Publicerad 2014-09-26This page in English Fysisk aktivitet har en välgörande effekt på hjärnan, till exempel vid stress och depression. 2016 - CIF Majoriteten av barn och ungdomar rör sig för lite och sitter stilla för mycket. En mindre grupp är mycket inaktiv. Det visar 2016 års uppföljning av statens stöd till idrotten. Låg nivå av fysisk aktivitet, mycket stillasittande, många timmar framför skärmar. Kondition,hälsa och inlärning - Daniel Gomejzon Vi har precis avslutat en konditionsperiod med att springa 2km på tid samt genomfört ett beepttest. Jag kommer presentera lite resultat kring detta i ett framtida blogginlägg. Sedan mitt senaste inlägg har jag dessutom haft en kortare genomgång om vikten av rörelse och brainbreaks för att elever skall nå sin fulla potential i skolan för mina kolleger som har andra ämnen och kurser än idrott och hälsa. Tänkte presentera lite av den genomgången här. Dessa är tagna från de föreläsningar jag lyssnade på konferensen Pulsträning och inlärning och är fria ta och dela. Här är även länk till alla föreläsningar som finns på UR.

Kostdagbok – kortare variant I kursen idrott och hälsa 1 undervisningen arbetar vi under hela kursen med att du som elev skall utveckla kunskap om vad fysisk aktivitet har för betydelse för livsstilen. Men även vilka konsekvenser inaktivitet har för påverkar i det korta- och långa perspektivet. Men även vikten av att ha en sund kosthållning under sitt liv. Vi vet, av en ny undersökning av Mc Kinsey att ⅓ av världens befolkning är överviktiga.

Barnhälsocoachen efter larmrapporten om stillasittande barn: Så får du ditt b... 1. Föregå med gott exempel – Om inte föräldrarna själva rör på sig så kommer inte barnen att göra det heller. Föräldrarna måste göra det själva och få barnen med sig. 2. XPS Volleyboll är här! - Svenska Volleybollförbundet För ett par veckor sedan släppte volleyboll.se nyheten Riksträningscentrum i Falköping har något stort på gång. Och nu är dagen kommen. I dag släpps XPS Volleyboll! Kunskapsbanken finns nu tillgänglig för hela Svensk volleyboll via webb och app.- Jättekul att det äntligen ligger online. Vi hoppas att tränare, ledare och spelare har stor nytta av XPS Volleyboll och använder det flitigt i sin träning, säger Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare på Riksträningscentrum.

Related: