background preloader

Carol Dweck: The Effect of Praise on Mindsets

Carol Dweck: The Effect of Praise on Mindsets

http://www.youtube.com/watch?v=TTXrV0_3UjY

Related:  susannestipshelenastromBfl och annat om lärande1sofiagullanderlilbe

Instruktionsfilmer About this webmix : Här finns länkar till filmer som visar hur olika resurser eller program fungerar. last updated at: Dec 5, 2012 11:25:57 PM Google Sites Google site Egen karta i Google Maps PIM - Webbsida i Googles Glogster-g Ladda ner PhotoFiltre Sidpanelen i Google Sites Publicera filmer YouTube Bilder för webb Bilder online - Picasa och F..

Lärarspindeln Är du lärare och gör egna digitala lärresurser? Vill du dela med dig? Då är projektet Lärarspindeln något för dig. Lärarspindeln har utvecklat en webbtjänst där lärresurser från lärare blir sökbara. Det du behöver göra är att märka upp dina lärresurser. Jobbtankar @Wimsis13 Jobbstart närmar sig och jobbtankarna har väl funnits till och från under sommaren men inte tagit så stor plast i tillvaron. Läst lite pedagogisk litteratur, följt inlägg på Twitter och Facebook samt läst lite olika artiklar. Det var först förra helgen som jobbtankarna fick sig en riktig start när jag träffade Marika och Ulrika för härliga diskussioner, reflektioner och samvaro. I torsdags hade bland annat Janna och Karin gjort blogginlägg som fick mig att tänka till hur vill jag jobba till hösten.

Enkel förrätt: Bruschetta med kronärtskocksröra Fler gäster, denna gång på mat. Vi gjorde i ordning god pestokyckling, med bruschetta till förrätt och världens godaste efterrätt (berättar mer om den sen). Dessa små godingar är jätteenkla att fixa och går att förbereda i förväg, vilket jag gillar. När Linda bjöd på middag för några veckor sen så gjorde hon liknande, som var sååå goda. Så, jag rörde ihop dessa och ställde fram till gästerna och dom tog slut helt och hållet.

Läsning Läsningen är grunden till allt lärande Läskunnighet innebär en snabb och felfri läsning. Med hjälp av den kan människan självständigt läsa och lära sig. Redan före skolåldern lär sig barnet många språkliga färdigheter som lägger grunden för läsningen. Webbplatsen om läsning finns till för alla som kommer i kontakt med barn i förskole- och tidig skolålder. Bland dessa utgör föräldrar och lärare den största målgruppen, men webbplatsen riktar sig även till andra intresserade.

Skyddade personuppgifter i skolan Du är här:Hem → Lagar & regler → Personuppgiftslagen → Skolor → Skyddade personuppgifter i skolan Checklista för skolor Alltfler personer, både vuxna och barn, lever idag under sådana omständigheter att deras personuppgifter behöver skyddas. För dessa personer kan till exempel en spridning av adressuppgifter innebära ett hot mot deras liv och hälsa. De kan då få skyddade personuppgifter genom Skatteverkets försorg. Personuppgifterna skyddas i huvudsak med sekretessmarkering och kvarskrivning.

Diagnoser i matematik Jag har tagit fram diagnoser i matematik för att årligen testa elevernas kunnande i matematik i år 6-9. Anledningen till att jag har tagit fram dem är för att jag har saknat bra diagnoser som gör att jag kan följa elevernas kunnande i matematik. Det finns många bra diagnoser men de är antingen begränsade till en viss del av matematiken eller så går det inte att följa elevernas kunskaper från år till år. Jag vill helt enkelt kunna se vad eleverna har lärt sig under ett undervisningsår för att sedan kunna utvärdera min egen undervisning. Tips till pedagoger, och annan skolpersonal, om elever som tänker annorlunda,... Inkludering innebär att vi accepterar att alla har olika funktionsuppsättningar. Med eller utan diagnos, så har vi olika förutsättningar. Olika begåvningar. Olika begränsningar. Forskning (bl.a. av Thomas Hehir) visar att en rätt utformad inkluderande undervisning höjer inlärningen och resultaten hos alla elever!

Krämig vaniljpannacotta med kaneldoftande äppelkompott - Alla goda ting Go kväll, Resten av familjen sover och jag sitter vaken så jag tänkte passa på att blogga om en fantastiskt god dessert som vi åt för några dagar sedan. Här hemma gillar vi pannacotta och det är ju verkligen en dessert som går att variera i det oändliga. Här på bloggen kan du bland annat hitta en vaniljpannacotta med hallon, en daim-pannacotta och en pannacotta med smak av fläder. Alla är de goda på sitt sätt och man kan verkligen anpassa pannacottan efter vad man har hemma och vad man tycker om.

Barn blir bokslukare genom samtal Under de senaste 15 åren har svenska barns och ungas läsförmåga blivit allt sämre. Det visar både nationella och internationella utvärderingar. Catarina Schmidt har undersökt hur barns skrivande och läsande utvecklas. Vad händer efter att de har utforskat tecknen och knäckt koden? För att ta reda på det har hon följt barn i och utanför skolan från årskurs tre till fem.

Related:  Growth Mindset