background preloader

Roliga och lärorika barnspel för iPhone, iPad och Android

Roliga och lärorika barnspel för iPhone, iPad och Android

https://www.pappasappar.se/

Related:  ResursbankenDataSkoltipsSVA

Förslag på iPadappar för NO och teknik  På gårdagens workshop pratade vi om appar för NO och teknik för att arbeta med iPads. När jag gick igenom de appar jag tagit ner saknar jag flera områden. Jag fick ge mig ut på nätet för att hitta webbresurser att komplettera med. Problemet med ett antal av dessa webbresurser är att de innehåller flash-funktioner som inte fungerar så bra på en iPad om man inte går en omväg via en annan app. Vad kan en dator tillföra undervisningen? – Digi-bloggen Efter de nyligen reviderade styrdokumenten med en hel del digitala inslag har en av sommarens stora lärarsnackisar i sociala medier varit debatten om digitala verktygens vara eller icke vara i skolan. Igen. Jag anser att datorn har stor potential, så länge man använder den ändamålsenligt.

50 olika sätt att redovisa en bok Jag hittade ett gammalt papper hemma bland mina gamla skolböcker. Det var en lista som vi fick från vår svenska lärare när jag gick i grundskolan. Det var någon gång under 90-talet men det går fortfarande att använda dessa idéer till redovisningar, så nu delar jag med mig av listan till er. Uppträd som en av personerna i boken - berätta om dig själv och din roll i berättelsen.Gör en intervju med en av personerna i boken.Spela upp en scen ur boken.Gör en beskrivning av en av personerna, muntligt eller skriftligt. Vill du ha fler tips på hur man kan redovisa en bok?

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever.

iPad som hjälpmedel-5 i topp Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner. För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. I skolarbetet kan möjligheten till egna inställningar ha stor betydelse för att skapa likvärdiga förutsättningar och bidra till ökad delaktighet. En tillgänglig it-miljö kan vara avgörande för om en elev har möjlighet att uppnå de ställda kunskapskraven. Introduktion till Google Analytics — Webbmekanikern Att föra statistik är en viktig del av att driva en webbplats — om du inte vet hur det går för din webbplats, hur vet du då hur du ska fortsätta? I den här artikeln berättar jag kort om vad Google Analytics är för något, hur du installerar det, hur du förstår verktyget och till sist ett par exempel på hur du får fram olika sorters statistik. Vad är Google Analytics? Analytics är ett gratis statistikverktyg skapat av Google som gör det möjligt att hålla reda på viss information om besökarna på din webbplats och vad de gör. Hur många unika besökare hade du förra månaden, vad gör folk på din webbplats just nu, var någonstans på sajten brukar besökarna tröttna och hur hittade de egentligen in från början?

Det kan du göra med en 3D-skrivare Vad kan egentligen en SO-lärare göra med en 3D-skrivare? De flesta förknippar nog 3D-skrivare med teknikämnet eller med estetiska ämnen. Men faktum är att vi har uppskattat skolans skrivare väldigt mycket och har hittat flera användningsområden för den. Det senaste jag skrev ut var en pussel-karta över Europa. Vi har letat efter något liknande att köpa, till elever som har svårt att lära sig kartan, men inte hittat något. Så ärtor och bönor på wettexduk Godmorgon, så härligt att vakna redan kl. 7:30 av sig själv och känna sig utsövd. I dag ska jag jobba några timmar, vi har öppet hus på förskolan mellan 11-13 idag! Om någon vill titta in så är adressen Sigurd Rings Gata 59 i Helsingborg.

26 lärare och forskare: Gör andraspråksinlärning obligatoriskt Dagens Arena Med det ökande antalet barn och unga med svenska som andraspråk blir lärares kunskap om andraspråksinlärning allt viktigare. Det bör snarast bli ett nationellt examensmål i alla lärarutbildningar. Samstämmig forskning visar att lärarens ämneskunskaper, ämnesdidaktiska kunskaper och val av arbetssätt har en avgörande betydelse för elevers kunskapsutveckling och skolframgång. Likaså visar samstämmig forskning att ordförrådet och grundläggande språkliga verktyg är den enskilt viktigaste faktorn för elevers skolframgång i olika ämnen. För att elever med annat modersmål än undervisningsspråket ska uppnå framgångsrika studieresultat är det viktigt att alla lärare i alla ämnen på en skola har kunskaper om villkoren för andraspråksinlärning och om språk- och kunskapsutvecklande undervisningsmetoder i skolämnen.

iMovie Jag har haft lite ångest över att jag inte varit så aktiv i min blogg, men tänkte: Bättre sent än aldrig Denna vecka har vi jobbat med film på Rutsborgskolan, treorna har satt igång med att göra filmer om våra asagudar, medan sjuorna gör reklamfilmer om skolan eller "vad gör du om det börjar brinna på skolan".

UR bloggar på Folkbildningsnätet - Folkbildningsnätet I samband med att UR sände Bildningsbyrån EU förra året testade jag hur kursdeltagarna på tre folkhögskolor med EU-kurser uppfattade programmet. Jag ställde bland annat frågor om programmets innehåll, om radio som del av lärandet, lärarnas användning av programmet och om lyssnarvanor utanför utbildningssituationen. Folkhögskolorna som deltog var Birkagården, PRO och Fornby. På Birkagården och PRO var deltagarna seniorer, på Fornby unga vuxna som gick allmän linje.

Piccollage för barn, slipp all reklam□ – IKTsidan Av en händelse snubblade jag över denna version av Piccollage och blev så glad. Kanske har du redan sett den eller så har du liksom jag strävat på med ”den vanliga Piccollage” eftersom den är så bra för barn och elever att göra collage med (för att inte säga personal) ? Nackdelen med den är all reklam, reklam som stör och som dessutom inte alls är lämplig för den åldersgrupp som oftast använder den. Dessutom kostar de flesta stickers i appen så den begränsar mig när jag vill arbeta med den. Pic Kids är från samma företag, är också gratis och är anpassad för barn och elever. Tema Valet Valet kommer väldigt lägligt i höst vid skolstart när man ändå ska prata om regler och vem som bestämmer hemma, i skolan och samhället. Min ö I min etta kommer jag börja lite lätt med att eleverna får göra en övning där de tränar på att säga sin åsikt. Vad skulle du ta med dig till en öde ö för att klara dig? Eleverna får tänka själva först, klippa ut och klistra in fem saker på sin ö. Sedan får de i mindre grupper presentera sina förslag och förklara sina val.

Related:  iPads förskolanklaralisaluttenFritidsIKTAllmänt Skolaappar och länkar