background preloader

Recension av Pearltrees - Spara dina favoritlänkar på nätet

Recension av Pearltrees - Spara dina favoritlänkar på nätet
Denna app innehåller i-app-köp som kan bli dyra! Vi rekommenderar alltid att ha köp inuti program avstängt. Läs hur man gör här. Användningsområden Pearltrees är just nu en av mina favoriter. Jag använder denna dagligen på alla mina enheter, datorer, telefonen och på iPaden. Förutom att det blir ganska läckra länkträd, som ser ut som pärlor så är detta även en social sajt där man kan diskutera länkarna med andra. Till skillnad från andra bokmärkestjänster som Diigo och Delicious som är mer textbaserade är Pearltrees helt uppbyggd kring ett visuellt gränssnitt. Länkträden går lätt att dela via länk, de kan bäddas in på bloggar och hemsidor. En annan lite kul detalj är att ni med funktionen ”Related Pearltrees” kan hitta andras länkträd som handlar om samma ämne som ditt. För elever är verktyget supersmart att använda inför olika arbetsområden. Den här appen får en 4 i betyg. En varning: Precis som i webbversionen av Pearltrees kan man köpa premiumabonnemang. Funktioner Tänk utanför appen

http://www.skolappar.nu/pearltrees/

Related:  APPAR, IPAD, YOU TUBE OCH LÄNKARemelieripencinahasselgrenAppar, IPads, Länkar

Läsa Bible stories är en hel serie med bibelhistorier för barn. Man får Noah och påskberättelserna gratis men det kostar bara 15 kr att köpa alla; Skapelsen, Babels torn, Abraham, Josef, Moses, Joshua, Ruth, Jesus födelse, Jesus mirakel, Peter och Jerusalem. I appen är det i princis som en bok med blad som man vänder. Bilderna är jättefina, färgglada, och när man tar på skärmen efter att ha vänt blad så dyker lite till upp på bilden. Men det finns ingen text. Det kanske är bra om man kan sin bibelhistoria.

Polarbibblo Vad är skillnaden mellan berättelse och dikt, eller mellan prosa och poesi som de också kallas? Det är inte alltid så lätt att säga. Ibland kan en dikt likna en lång berättelse. Och ibland kan en berättelse vara väldigt lik en dikt. Det finns också en slags blandning mellan berättelse och dikt som kallas prosadikt. Till sist är det författaren, alltså du själv, som bestämmer om det du skrivit är en berättelse eller dikt. jlsu En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Hon skriver om ”fixed mindset” och ”growth mindset” som är två olika förhållningssätt till hjärnan och möjligheterna att utvecklas och lära sig. En svensk översättning av begreppen kan vara statiskt och dynamiskt tankesätt. Då hjärnan stimuleras och förändras beroende av vad vi utsätter hjärnan för är vårt förhållningssätt viktigt, särskilt för alla som jobbar i skolan.

Lek med ABC-raketen Med en lekfull och experimentell spelmiljö kan ABC-raketen bidra till att stärka barns självbild som läsare. Barnen får öva bokstavsljud, lära sig att känna igen hur bokstäverna ser ut och träna på bokstävernas namn. I spelet ABC-raketen har en grupp robotar på upptäcktsresa genom galaxen stannat till utanför jorden. Deras uppgift är att lära sig mer om jorden, ta kontakt med dem som bor där och rapportera hem. Målgrupp Spelet vänder sig till barn mellan 5-7 år som håller på att knäcka läskoden. E-böcker - bibliotek.huddinge.se För att kunna låna e-böcker och e- ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Du hittar bibliotekets e-böcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av i sökrutan eller genom att titta på våra tipslistor för e-böcker. Skaffa bibliotekskort Skapa ett användarkonto hos Adobe För att kunna ladda ner böcker behöver du ha ett användarkonto hos Adobe och ett läsarprogram till din dator, läsplatta eller mobiltelefon. Programmen är gratis men kräver att du först skapar ett användarkonto.

Längdgrad och breddgrad - Skolbok Från Skolbok Längdgrader och breddgrader 1 = Ett exempel på en breddgrad/latitud2 = Nollmeridianen, en särskild longitud/längdgrad Betyg – så funkar det! Det här är en film för vårdnadshavare i grundskolan om hur betygssättning går till. Den fungerar bra att visa på föräldramöten eller för föräldrar att titta på hemma. Filmen är helt fri att visa och sprida på det sätt ni tycker är lämpligt. Creative Commons-licensen finns längst ner på sidan. Svensk, arabisk, somalisk och engelsk textning går att slå av och på med "Subtitles/CC" nere till höger i videofönstret. Ett samarbetsprojekt pågår nu för att översätta till fler språk. Hjälpmedel för elever som har olika typer av funktionsnedsättning Elever som har någon sorts funktionsnedsättning kan använda appen Legimus för att ladda ner talböcker (skönlitteratur och fakta) på sina Iphone och Ipads. Bibliotekarier kan registrera elever om de får föräldrarnas godkännande. Välj det språk du vill läsa och lyssna på. SpeakIt! byter ut text till tal så du inte längre behöver läsa.

Recension av Notability - Skapa och samla anteckningar på ett ställe Användningsområden och funktioner Notability är en fantastisk app för att skriva eller hålla reda på dina anteckningar och viktiga papper. I den här appen kan du skriva, importera foto, spela in, anteckna i pdf och mycket mer. Du kan samla alla dina papper i olika mappar med undermappar. Forskare vill revolutionera skolundervisningen Forskare vid Helsingfors universitet vill att skolan förnyar sig och att inlärningsmetoderna moderniseras. På onsdagen presenterade en grupp inlärningsforskare på evenemanget SuomiAreena i Björneborg fyra nya teser som ska utgöra grunden för den nya undervisningen. Undervisning som ger upphov till känslor

SFI-appar för yngre och äldre elever Jag fick en fråga om appar för SFI som fick min hjärna (och hjärta) att gå igång. SFI och arbetet med nyanlända elever har alltid legat mig varm om hjärtat. Dessa underbara barn som genom att vara just barn, leker sig in i den svenska skolan. Vilka appar skulle fungera för dem, för att ge dem en större chans att integreras i den svenska skolan, ge dem en större chans att kunna delta på sina egna villkor, och också kunna dela med sig av sina egna berättelser i ord och bild. Appar som hjälpmedel Här följer ett urval av iOS-appar (iPad, iPhone, iPod) i några olika kategorier. Listan kommer att uppdateras då och då framöver. - Dexteria: Handmotorik - Teckna: TeckenHattens teckensamling med filmer. - TeckenLex: teckensamling med filmer. - Ritade tecken: SPMI:s tecken från Ebba Editor.

Logopeden i skolan: Språkutveckling och språkstörning Något förenklat går det att illustrera språkutvecklingen som en trappa. Det lilla barnet startar från de lägre stegen och går vidare uppåt. Varje trappsteg utgör en viktig del i barnets språkutveckling. Örat och munnen på bilden nedan illustrerar att det både finns en förståelse- och en uttrycksdel på varje trappsteg. Att barnet kommit upp några steg i trappan innebär inte att det slutar att utvecklas inom de nedre stegen, tvärtom behöver basen hela tiden bli bredare.

Related: