background preloader

Movement and Mindfulness for the Classroom

https://www.gonoodle.com/

Related:  Gott och blandat på engelskaResursbankenDiverse bra hemsidor/bloggarIdrottpervik

How do we get there? - Mia Smith När mina 7or självskattade sig utifrån checklistan i ESP upptäckte jag att en förmåga stack ut. “Jag kan fråga om eller tala om hur man hittar till en plats.” Här var det många som skattade sina kunskaper något lägre än övriga förmågor. Ett tydligt tecken att det här är något jag bör plocka in i undervisningen. Sagt och gjort, jag planerade upp området How do we get there?. Tanken var att göra det ganska kort och enkelt, men området fick mer didaktiskt djup än jag anade under planeringsfasen.

Förslag på iPadappar för NO och teknik  På gårdagens workshop pratade vi om appar för NO och teknik för att arbeta med iPads. När jag gick igenom de appar jag tagit ner saknar jag flera områden. Jag fick ge mig ut på nätet för att hitta webbresurser att komplettera med. Problemet med ett antal av dessa webbresurser är att de innehåller flash-funktioner som inte fungerar så bra på en iPad om man inte går en omväg via en annan app. Här får man ställa sig frågan om webbresursen är tillräckligt bra, då går det att lösa via appen Puffin free. Weekend-intervju: Holländaren Stefan Buijsman - Di Weekend Klockan har precis slagit 13.00 och i den trånga föreläsningssalen på Stockholms universitet sitter ett fyrtiotal masterstudenter från den humanistiska fakulteten. De flesta är internationella studenter och betydligt äldre än den 22-åriga, holländska föreläsaren Stefan Buijsman som redan förra året disputerade i matematisk filosofi. Han blev med det Sveriges yngsta doktor någonsin.

Här går progressionen som en dans Kullad! Flickan i rosa träningstajts och blått jympalinne stannar och börjar taktfast att stampa på stället medan kullaren springer vidare i myllret av klasskompisar. Det är tvåorna på Kungsklippeskolan i Hudd­inge som har lektion i idrott och hälsa. Bokryggspoesi som start på ett litteraturtema Jag hoppas du haft en skön semester och nu är redo att möta en ny termin. Kanske har du tagit del av många nya kreativa idéer från det utvidgade kollegiet eller så har du kanske som jag kopplat av helt och nu står där och vill ha en bra idé att starta terminen med. Precis innan sommarlovet delades en sådan uppgift i gruppen Svenska i 6-9 på Facebook och jag fick lov att dela den med er via denna blogg. Jag hann också testa den i min klass på avslutningsdagen då vi hade lite tid i klassrummet innan vi skulle gå ner och lyssna på lite musik och sång. Uppgiften bygger på en trave böcker och syftet är att fritt skapa fram en dikt av titlarna på bokryggarna.

#ourfuturejobs - Sara Bruun I år 8 arbetar vi just nu med temat #ourfuturejobs. Vi startade en lektion före påsklovet och kommer fortsätta två lektioner v 16. Vecka 17 och 18 har mina elever PRAO därefter kommer vi göra färdigt temat. Introduktion till Google Analytics — Webbmekanikern Att föra statistik är en viktig del av att driva en webbplats — om du inte vet hur det går för din webbplats, hur vet du då hur du ska fortsätta? I den här artikeln berättar jag kort om vad Google Analytics är för något, hur du installerar det, hur du förstår verktyget och till sist ett par exempel på hur du får fram olika sorters statistik. Vad är Google Analytics? Analytics är ett gratis statistikverktyg skapat av Google som gör det möjligt att hålla reda på viss information om besökarna på din webbplats och vad de gör. Hur många unika besökare hade du förra månaden, vad gör folk på din webbplats just nu, var någonstans på sajten brukar besökarna tröttna och hur hittade de egentligen in från början? Det är bara ett smakprov av vilken information du kan få fram.

Det här från Internetdagarna sänds live på webben Vi vill göra dig uppmärksam på att din webbläsarversion (Firefox 17) är föråldrad. Uppdatera din webbläsare för bättre säkerhet och en roligare webb. Köp biljett - 1250 kr/dag Stockholm Waterfront 20-21 november 2017 Det här från Internetdagarna sänds live på webben Vad är rörelseförmåga och hur bedömer man den? I en nyutkommen avhandling – Bedömningar av ungas rörelseförmåga – diskuterar Anna Tidén olika aspekter av elevers rörelseförmågor. Särskilt fokuseras hur dessa förmågor kan förstås och bedömas genom begrepp som ’physical literacy’, ’ability’ samt genom ett utarbetat test, det så kallade NyTids testet. Hon diskuterar också hur dessa förmågor kan relateras till huruvida elever utvecklar ett intresse för idrott och fysisk aktivitet.

Betygssamtal utifrån checklistan i ESP - Mia Smith Som betygssättande lärare är man van vid att frågorna kommer strax före lucia. ”När ska vi ha betygssamtal?” Det eleverna i det läget vill veta är vilken bokstav de kommer kunna läsa sig till på pappret i kuvertet som skickas hem några veckor senare. Ska jag lägga dyrbar undervisningstid på detta? Focus on Mrs Jones Summer is here and we will all gradually get our energy back. Quite often love is in the air. People are getting married, hoping for the sun to shine every minute of the day. Students go abroad or to a camp or simply hang out in somebody’s back yard. Eyes are open, ears are pricked.

Related:  mkmarcusbboothTBI-TNI-SmartBoardGENERALCreative Play/TechInfanziaDans