background preloader

Appar, IPads, Länkar

Facebook Twitter

Sökresultat: Matematik. GratisSkola.se. Create a Comic. Recension av Predictable - Avancerat och personligt AKK-stöd. YouTube. Ipad. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.

Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan!

Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. SFI-appar för yngre och äldre elever. Jag fick en fråga om appar för SFI som fick min hjärna (och hjärta) att gå igång.

SFI-appar för yngre och äldre elever

SFI och arbetet med nyanlända elever har alltid legat mig varm om hjärtat. Assignment workflow for iPad - Showbie. Lek med ABC-raketen. Med en lekfull och experimentell spelmiljö kan ABC-raketen bidra till att stärka barns självbild som läsare.

Lek med ABC-raketen

Barnen får öva bokstavsljud, lära sig att känna igen hur bokstäverna ser ut och träna på bokstävernas namn. I spelet ABC-raketen har en grupp robotar på upptäcktsresa genom galaxen stannat till utanför jorden. Knacka på! - Bilderboksklassiker som interaktiv bokapp. Recension av Pearltrees - Spara dina favoritlänkar på nätet. Läsa. Bible stories är en hel serie med bibelhistorier för barn.

Läsa

Man får Noah och påskberättelserna gratis men det kostar bara 15 kr att köpa alla; Skapelsen, Babels torn, Abraham, Josef, Moses, Joshua, Ruth, Jesus födelse, Jesus mirakel, Peter och Jerusalem. I appen är det i princis som en bok med blad som man vänder. Bilderna är jättefina, färgglada, och när man tar på skärmen efter att ha vänt blad så dyker lite till upp på bilden. Men det finns ingen text. Det kanske är bra om man kan sin bibelhistoria. Min 100 i topplista på webblänkar för förskolan-åk6. GratisSkola.se. HEJA! - Skolverkets kunskapskrav på enklare svenska.

LaraMeraApps.pdf. Mattesmedjan. Multix är spelet för dig som vill lära dig multiplikationstabellen på ett enkelt och rofyllt sätt.

Mattesmedjan

Hjälpmedel för elever som har olika typer av funktionsnedsättning. Elever som har någon sorts funktionsnedsättning kan använda appen Legimus för att ladda ner talböcker (skönlitteratur och fakta) på sina Iphone och Ipads.

Hjälpmedel för elever som har olika typer av funktionsnedsättning

Bibliotekarier kan registrera elever om de får föräldrarnas godkännande. Välj det språk du vill läsa och lyssna på. Spel som tränar hjärnan. Spel som tränar hjärnan.

Spel som tränar hjärnan

Spel som tränar hjärnan. Appar för elever i behov av särskilt stöd. Recension av Skriv och Läs - Att skriva sig till läsning. Användningsområden Skriv och Läs är en app som främst vänder sig till de elever som är i början av sin läs- och skrivutveckling.

Recension av Skriv och Läs - Att skriva sig till läsning

På appens hemsida går det att läsa att den är utvecklad av den danske lågstadieläraren Janus Madsen. Från appens förstasida kan användaren gå till sitt bibliotek, läsa om Skriv och Läs, få tips om hur appen kan användas, samt även se en kort instruktionsfilm. Det går även att skapa en ny bok. Det första användaren/eleven då får göra är att skapa en titelsida genom att fylla i titel, sitt namn och lägga in en bild. När man är klar med titelsidan går det att skapa en ny sida i boken och nu inbjuds en vuxen att skriva under elevens text. Vid skrivning av text går det att välja på att få bokstaven ljudad, uttalad eller avstängd. I biblioteket går det att dela sin bok via Facebook och e-mail (som pdf), eller via skrivare. Skriv och Läs får en fyra i betyg. Instruktionsfilm från tillverkaren: Funktioner Tänk utanför appen Undervisningens syfte.

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska.

Användningsområden och funktioner Idén bakom appen är att lära sig grunderna i ett främmande språk snabbt och effektivt.

Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska

Svenska på en månad är en app med färdiga områden som heter lektioner i appen. Lektionerna är sorterade i olika kategorier: allmänna ord, färger och proportioner, pronomen, temperatur, möbler, familj mm. Det finns en gratisversion att prova innan man bestämmer sig för att köpa lektionspaket i appen. Gratisversionen innehåller tre lektioner från början, mitten och slutet av kursen vilket ger en bild av hur appen är uppbyggd med metod och kursnivåer. Den fullständiga versionen, det vill säga den kompletta kursen innehåller: Recension av iThoughts - Ett kraftfullt tankekartsverktyg. Användningsområden Den engelskutvecklade appen iThoughts är ett nytt (men ändå gammalt, se nedan) tankekartsverktyg för iPhone och iPad. Jämfört med sina konkurrenter så är den i dyraste laget, men så får du också vad du betalar för – en ruggigt kompetent men ändå lättanvänd tankekartsritare.

En möjlig nackdel är att appen är hårt knuten just till idén om tankekartor. Recension av iStudiez Pro - Skapa struktur över din skoldag och vardag. Användningsområden iStudiez Pro är en app som hjälper dig att planera både din skoldag och din vardag, du kan skapa den struktur som du behöver. Den finns både som gratisversion och som betalversion och det är helt klart värt att köpa appen. I appen kan du skapa ditt schema över dagen och du kan lägga in läxor, så du hela tiden vet vad du ska göra. Recension av Läsakrobaten - Ett stöd vid läsinlärning. Användningsområden. Recension av Shadow Puppet Edu - Att synliggöra elevers förmågor. Användningsområden Med Shadow Puppet Edu kan man skapa enkla videofilmer där t.ex. elever redovisar ett matematiskt begrepp, samtalar kring en bokrecension, beskriver en bild som de har ritat, gör sina labbrapporter muntliga eller kanske redovisar hur de gör när de värmer upp i idrotten.

Möjligheterna till innehållet i elevernas filmer är oändliga och kombinationen bild/video/ljud är det som tilltalar mig med denna app. Du har möjlighet att hämta bilder från din kamerarulle, hämta på Internet eller via Flickr Creative Commons, Wikimedia Commons eller Open Clipart. Här hittar du som lärare ett gyllene tillfälle att diskutera upphovsrätt tillsammans med dina elever eftersom ingen har rätt att ladda ner bilder från Internet utan upphovsrättsmannens tillåtelse (vilket Puppet Edus introduktionsfilm visar att man faktiskt kan göra).

Använd Puppet Edu:s introduktionsfilm som en start kring vad som gäller vid användande av andras bilder. Skriv text på dina bilder. Använd appens musikgalleri. Recension av Mindomo - Greppa begreppen i alla ämnen. Användningsområden Mindomo kan användas till tankekartor och begreppskartor, dvs att det finns möjligheter att skriva på linjerna som knyter ihop tankebubblorna. I exemplet nedan visas substantiv som skrivits i tankebubblor. På linjerna skrivs exempelvis verb för att binda ihop orden. LÄNKTIPS. Recension av Predictable - Avancerat och personligt AKK-stöd. APPAR, IPAD, YOU TUBE OCH LÄNKAR.