background preloader

LÄNKTIPS

LÄNKTIPS

http://ipad.skola.malmo.se/laenktips

Related:  APPAR, IPAD, YOU TUBE OCH LÄNKARfokker50Appar, IPads, Länkar

Recension av Mindomo - Greppa begreppen i alla ämnen Användningsområden Mindomo kan användas till tankekartor och begreppskartor, dvs att det finns möjligheter att skriva på linjerna som knyter ihop tankebubblorna. I exemplet nedan visas substantiv som skrivits i tankebubblor. På linjerna skrivs exempelvis verb för att binda ihop orden. Lilla Aktuellt - Avsnitt 47 Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Recension av Shadow Puppet Edu - Att synliggöra elevers förmågor Användningsområden Med Shadow Puppet Edu kan man skapa enkla videofilmer där t.ex. elever redovisar ett matematiskt begrepp, samtalar kring en bokrecension, beskriver en bild som de har ritat, gör sina labbrapporter muntliga eller kanske redovisar hur de gör när de värmer upp i idrotten. Möjligheterna till innehållet i elevernas filmer är oändliga och kombinationen bild/video/ljud är det som tilltalar mig med denna app. Du har möjlighet att hämta bilder från din kamerarulle, hämta på Internet eller via Flickr Creative Commons, Wikimedia Commons eller Open Clipart.

Recension av Läsakrobaten - Ett stöd vid läsinlärning Användningsområden Läsakrobaten är en övningsapp som kan fungera stödjande vid läsinläsning, ord- och begreppsinlärning och för att öva på att förstå hur ord rimmar. Jag uppfattar att tanken med appen är att öva sig i att läsa med ordbildmetoden, och att det tar avstamp i helordsinlärning. Jag slog upp begreppet på NE: ”ordbildsmetod, metod i den första läsundervisningen som bygger på att barnen skall lära sig känna igen ord som visuella helheter utan att ordens bokstavssammansättning behöver uppmärksammas.”

Utvecklingssamtal med förmågorna som grund. Vilken väg ska du gå för att nå dina mål? Ja, nu är det utvecklingssamtaltider igen och den här terminen måste jag ärligt säga att det kändes väldigt befriande att inte behöva sitta mer eller mindre dygnet runt innan och skriva omdömen i diverse mallar. Jag vet att det har sett väldigt olika ut på olika skolor hur man har arbetat med omdömen och jag kan bara tala för hur det har varit hos oss. Det har varit en tung administrativ bit, vi har skrivit våra omdömen i Excel och det har varit mycket kopiera - klistra in. Recension av iStudiez Pro - Skapa struktur över din skoldag och vardag Användningsområden iStudiez Pro är en app som hjälper dig att planera både din skoldag och din vardag, du kan skapa den struktur som du behöver. Den finns både som gratisversion och som betalversion och det är helt klart värt att köpa appen.

Recension av iThoughts - Ett kraftfullt tankekartsverktyg Användningsområden Den engelskutvecklade appen iThoughts är ett nytt (men ändå gammalt, se nedan) tankekartsverktyg för iPhone och iPad. Jämfört med sina konkurrenter så är den i dyraste laget, men så får du också vad du betalar för – en ruggigt kompetent men ändå lättanvänd tankekartsritare.

Elevledda utvecklingssamtal För åttonde terminen i rad arbetar jag med elevledda utvecklingssamtal. Jag skulle bara vilja säga ”Jabbadabbbadoo”! Under mina år som lärare finns det två saker som sticker ut och verkligen har förbättrat mitt yrke. 1) Digitala whiteboarden, våra active boards, som vi nu har haft i säkert sju-åtta år. 2) Elevledda utvecklingssamtal, genialiskt! Vi var några lärare som bestämde oss för att prova elevledda utvecklingssamtal och nu är vi fast. Hemligheten med elevledda utvecklingssamtal är FÖRARBETET!! Det tar ca 2 veckor att förbereda och jag avslutar förberedandet med att ta ut eleverna en och en och går igenom hela samtalet.

Recension av Svenska på en månad - Träna grunderna i svenska Användningsområden och funktioner Idén bakom appen är att lära sig grunderna i ett främmande språk snabbt och effektivt. Svenska på en månad är en app med färdiga områden som heter lektioner i appen. Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever.

Matematik spel Spel som lär dig siffror och att räkna. Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Matematik. Recension av Skriv och Läs - Att skriva sig till läsning Användningsområden Skriv och Läs är en app som främst vänder sig till de elever som är i början av sin läs- och skrivutveckling. På appens hemsida går det att läsa att den är utvecklad av den danske lågstadieläraren Janus Madsen. Från appens förstasida kan användaren gå till sitt bibliotek, läsa om Skriv och Läs, få tips om hur appen kan användas, samt även se en kort instruktionsfilm. Det går även att skapa en ny bok.

Related: