background preloader

Skoltips

Facebook Twitter

11 klockrena uppfinningar som kommer göra livet betydligt enklare. Ibland kan vardagen vara ganska krånglig.

11 klockrena uppfinningar som kommer göra livet betydligt enklare.

Men eftersom vi har en förmåga att följa våra dagliga rutiner kanske vi inte alltid tänker på att många små problem faktiskt skulle undvikas. Det finns nämligen en hel del människor där ute som gillar att tänka ett steg längre. Människor som får en snilleblixt och som antingen utvecklar en helt ny grej, eller som bara förbättrar en uppfinning som tidigare hade uppenbara brister. Dessa personer lyckas ibland bli rika på sina idéer, men allt för ofta får de inte den uppmärksamhet de så väl förtjänar för sina genidrag. Därför har jag nu samlat 11 smarta och häftiga uppfinningar som på olika sätt kan hyllas då de underlättar vår vardag ganska rejält. 1.

Ett paraply kan vara skönt att plocka fram när det regnar – bortsett från det faktum att man inte ser ordentligt när det hänger ned över ögonen. Bildkälla: Imgur 2. Det verkar inte alltid som vi tänker på det, men även våra kära hundar blir blöta när det regnar. Bildkälla: Imgur 3. Bildkälla: Imgur 4. Claras material.

Download2. Download2. Tema Valet. Valet kommer väldigt lägligt i höst vid skolstart när man ändå ska prata om regler och vem som bestämmer hemma, i skolan och samhället.

Tema Valet

Min ö I min etta kommer jag börja lite lätt med att eleverna får göra en övning där de tränar på att säga sin åsikt. Vad skulle du ta med dig till en öde ö för att klara dig? Eleverna får tänka själva först, klippa ut och klistra in fem saker på sin ö. Sedan får de i mindre grupper presentera sina förslag och förklara sina val. I diskussion ska de sedan komma överens om tre saker att ta med sig. Värdegrundsfilmer En kort film från Discovery Education Espresso handlar om vem som bestämmer. Det ska också bli spännande att få besök av ettornas faddrar i fyran, som kommer att presentera de politiska partierna i Sverige. Här är lite flera tips och idéer, som jag använt mig av i en åk 3 Vi inledde temat med att göra ett VÖL-schema (vet, önskar veta, lärt oss) om valet. Vi lärde oss om våra riksdagspartier, partiledare och deras partisymboler (OBS! Mål - Val. Sophies klassrum - Förväntningar årskurs 3. GetAttachment.jpg (image) Åk 1-3: Upplev och lär i naturen. L%C3%A4s %20och%20skrivinl%C3%A4rning%20%C3%A5r%201.

Så ärtor och bönor på wettexduk. Godmorgon, så härligt att vakna redan kl. 7:30 av sig själv och känna sig utsövd.

Så ärtor och bönor på wettexduk

I dag ska jag jobba några timmar, vi har öppet hus på förskolan mellan 11-13 idag! Om någon vill titta in så är adressen Sigurd Rings Gata 59 i Helsingborg. VÄLKOMNA! Hos facebook sida Gratis montessorimaterial fick jag inspiration efter att ha sett ett inlägg om att så ärtor och bönor på en wettexduk i en zippåse.En av mina kollegor hade sett samma inlägg och vi valde att visa barnen bilden och frågade om de ville gör aktiviteten, det ville barnen.Vi har pratat och använt montessorimaterialet Levande och Icke levande med barnen och det ledde till dialoger om ärtor och bönor är levande eller icke levande! Material som behövs till aktiviteten: Ärtor Bönor WettexdukarZippåsarKanna med vatten Permanent penna att skriva med Gör så här: Lägg i wettexduken i påsen.Lägg i ärtor eller bönor på båda sidorna om wettexduken.Häll i vatten så att wettexduken blir genomblöt.

Sätt fast påsen på ett fönster. Petflaskor. Easter Bunny. Here is a cute and simple little art activity my Grade 1/2 class did for Easter.

Easter Bunny

We did a directed drawing of these whimsical bunny rabbits on paper trimmed to 7 X 12. Then we used oil pastels for colour and outlining. The final step was to paint around the rabbits with water color paints. Here is the step by step, similar to my Reindeer Portraits step by step: Students put their non-drawing hand at the bottom of the paper and draw around their hand (not tracing their hand) to make the head shape.

Christmas. Öppna frågor. Rudolph The Red Nosed Reindeer - Christmas Carols - Popular Christmas Songs For Children. Reindeer Portraits. My Grade One class painted these reindeer portraits this week!

Reindeer Portraits

I am so pleased with how they turned out! Here is how we drew them: Draw a line from the top of the head towards each of the top corners of your paper. Draw ears at the top of the head pointing to the sides of the paper. LearnEnglish Kids. Aidan Chambers boksamtal. 50 olika sätt att redovisa en bok. Jag hittade ett gammalt papper hemma bland mina gamla skolböcker.

50 olika sätt att redovisa en bok

Det var en lista som vi fick från vår svenska lärare när jag gick i grundskolan. Det var någon gång under 90-talet men det går fortfarande att använda dessa idéer till redovisningar, så nu delar jag med mig av listan till er. Uppträd som en av personerna i boken - berätta om dig själv och din roll i berättelsen.Gör en intervju med en av personerna i boken.Spela upp en scen ur boken.Gör en beskrivning av en av personerna, muntligt eller skriftligt. Vill du ha fler tips på hur man kan redovisa en bok? Kika in på några av länkarna nedanför: Bokpratsspel ny version. Bokpratsspel ny version. Skrivprocessen bedömning. Roliga och lärorika barnspel för iPhone, iPad, Android och Windows.