background preloader

Museo Reina Sofía

Museo Reina Sofía

http://www.museoreinasofia.es/

Carton Lab Carton Lab nace en 2009 en Murcia, formado por Carlos Abadía Suanzes-Carpegna, Ignacio Bautista Ruiz y Pablo García Mora como una iniciativa al estudio Moho Arquitectos, tal y como nos cuentan en su web . Su principal función es realizar ECOdiseño a medida para cada cliente. Ellos realizan tus diseños convirtiéndolos en 100% reciclables , resistentes y fáciles de montar. Cubisme Juan Gris: Home en un cafè, 1914, oli i collage Origen i significat[modifica | modifica el codi] El nom "Cubisme" prové d'una reflexió de Matisse (que, per descriure un quadre de Georges Braque, va parlar de «petits cubs»), però va ser introduït pel crític d'art Louis Vauxcelles, que el 1908 va descriure l'obra de Georges Braque com a 'rareses cúbiques'. La paraula Cubisme prové de Cub i inicialment tenia connotacions burlesques. El cubisme s'alimenta dels escrits i de les últimes obres de Paul Cézanne, el primer a fer una interpretació del món segons volums elementals (cubs, esferes, piràmides): „Tot en la natura pren la seva forma del cub, l'esfera i el cilindre." El cubisme escultòric té la mateixa estètica que el pictòric, i els mateixos objectius, però treballa en tres dimensions.

Visitas virtuales 3D del patrimonio español Fundación Telefónica Fundación Telefónica | España Despertando ideas se despierta el futuro Orfisme (avantguarda) No figuració o figuració gairebé simbòlica: tendència cap a l'abstracció geomètrica.Estructuració a força de formes geomètriques més o menys rígides: cercles i semicercles en bandes concèntriques, segments alternats, prismes de color, etc.Recerca de la correlació entre sons i colors.Sensació de dinamisme rítmic.Composicions de gran fantasia. Combinant la influència de Seurat i la tendència cubista a construir la imatge en formes geomètriques, Robert Delaunay pintà uns quadres amb taques de colors que poden ser considerats totalment abstractes: l'únic motiu del quadre és la llum i el color, no hi cap altra referència naturalista. L'obra de Delaunay tingué un gran èxit a Munic quan fou exposada a les exhibicions que organitzaven els artistes del grup expressionista anomenat "Der Blaue Reiter" (El Genet Blau), V. Kandinski i F. Marc, els organitzadors d'aquest grup, adoptaren els procediments coloristes del cubisme de Delaunay.

Fundació Joan Miró Con el soporte de: Generalitat de Catalunya - Ajuntament de Barcelona - Diputació de Barcelona - Ministerio de Cultura - Ministerio de Economía y Hacienda - Ministerio de Industria, Turismo y Comercio - BBVA -Fundació "la Caixa"© Fundació Joan Miró · Todos los derechos reservados · Aviso legal · Política de privacidad · Medio ambiente · Diseño y programación www.trigital.org web patrocinada por: Surrealisme El surrealisme és un moviment artístic i literari sorgit a França A la primera meitat del segle XX, el 1924, va aparèixer el primer manifest surrealista, entorn de la personalitat del poeta André Breton, a París. En un principi, era un moviment per a escriptors, però immediatament es van veure les enormes possibilitats que hi havia per a la pintura i l'escultura. Va sorgir per tant com un moviment poètic, en el qual pintura i escultura es conceben com conseqüències plàstiques de la poesia. Aviat, es van distingir dues maneres de fer art surrealista: Per una banda, els pintors que seguien defensant l'automatisme com a mecanisme lliure de la intervenció de la raó; entre els artistes més destacats estan Joan Miró i André Masson. D'una altra, cada vegada va adquirir més força l'opinió de qui creien que la figuració naturalista podia ser un recurs igual de vàlid.

Espacialisme L'espacialisme (en italià,spazialismo o movimento spazialista) és un moviment artístic fundat per l'artista Lucio Fontana el 1946, poc després de la Segona Guerra Mundial. Mentre estava refugiat a l'Argentina, Fontana va presentar el Manifiesto Blanco el 1946, on s'exposaven les bases del moviment. Un dels aspectes més rellevants era la creació d'espais fent servir la matèria, la massa i el buit, i també mitjançant el contrastos de colors i llum, fent servir empasatats sobre les teles i incisions a la tela.[1] El moviment coincideix aproximadament amb el naixement de l'Expressionisme abstracte a Nova York. Lucio Fontana Lucio Fontana per Lothar Wolleh Va passar els primers anys de seva vida a Itàlia. Es va allistar a l'exèrcit i va combatre a la Primera Guerra Mundial.

Taquisme El tachisme (del francès tachisme, derivat de tache - taca) fou un estil de pintura abstracta desenvolupat durant els anys 1940 i 1950. Sovint se'l considera com l'equivalent europeu de l'expressionisme abstracte nord-americà. Altres noms d'aquest moviment són l'art informel (similar a l'action painting) i abstraction lyrique (relacionat amb l'abstracció lírica estatunidenca). Els artistes del Grup CoBrA i del japonès Gutai també estan relacionats amb el taquisme. Jiménez-Balaguer

Related:  SpainENTIDADESGrandes Museos de EspañaMuseosEN ESPAÑAARTE