background preloader

Hem - Statens medieråd

Hem - Statens medieråd

http://statensmedierad.se/

Related:  Barn och unga på nätet, sociala medier...Digitala verktyg för lärande och digital kompetensVärdegrund

Hotell Kom som du är : Ett förord till dig som pedagog Syftet med "Hotell Kom som du är" är att skapa en diskussion om olikheter och fördomar. Producent, regissör och projektledare förklarar här hur de tänkte när de skapade serien. Som pedagog får du också tips på hur du kan använda programmen i klassrummet. Därför bör vi införa en grundläggande journalistutbildning i lågstadiet Min krönika i Medierna i P1 27/6-15. Dra till 12.10 i klippet nedan för att lyssna på den. Niklas är oskyldigt dömd för människorov. Han heter egentligen inte Niklas, men vi kan kalla honom så. Han är dömd av en mobb på internet, hundratusentals människor på Facebook, Twitter, Instagram och Flashback, som anser att det Niklas som kidnappade Lisa Holm.

Publicering på internet - Vad får man lägga ut på webben? Du är här:Hem → Lagar & regler → Personuppgiftslagen → Publicering på internet Vad får man lägga ut på webben? I personuppgiftslagen (PuL) finns inga särskilda regler för publicering på internet. Personuppgiftslagens generella regler för behandling av personuppgifter gäller även när man publicerar personuppgifter på webbplatser, bloggar och liknande. Man får inte kränka andra människor Om personuppgifter publiceras i en löpande text på internet, till exempel i en blogg, är publiceringen i princip tillåten så länge man inte kränker den som personuppgifterna handlar om. Kompissatelliten : Om hjältar och fegisar Amanda har hittat på en saga som utspelar sig i en djuraffär. Expediten behöver pengar och säljer sina mest kära djur, tre kaniner, till en hungrig tjuv som tar med dem till en grotta för att äta upp dem. Expediten sörjer och ångrar sig. Kaninerna lyckas fly tillbaka till affären. När tjuven kommer för att hämta tillbaka det som tillhör honom ställer sig expediten i vägen och kaninerna erbjuder tjuven mat istället. Vem sympatiserar man med, den hungriga tjuven eller de söta kaninerna?

Vikten av normkritik i reklam. Den svala tjejen och den coola killen. Den vita kärnfamiljen. Svensk midsommar vid kusten. 25 nätregler du måste kunna Illustrationer: Gustav Dejert/Woo Får man retweeta beröm? Ska man gilla allt på Instagram? Kränkningar och mobbning Kränkande behandling innebär att ett barn eller elevs värdighet kränks. Har kränkningen samband med någon av diskrimineringsgrunderna kallas det trakasserier. Den vanligaste typen av kränkningar är att uppleva sig oskyldigt anklagad eller att andra elever visar sitt avståndstagande genom att retas, viska och skämta. Att bli slagen eller knuffad är också en kränkning. Rättviseräknare ska skapa jämställdhet Klistra in webbadressen i rutan och klicka. Vips så spottar Rättviseförmedlingens nya digitala redskap ut fakta om alla som kommer till tals i artikeln: Antal män och kvinnor, nordisktklingande namn eller inte och uppgifter om expertrösten är en man eller kvinna. – Vi vill underlätta för medieredaktioner att räkna och få siffror på hur det faktiskt ser ut, säger Seher Yilmaz, ordförande i Rättviseförmedlingen.

Related:  e-safety