background preloader

Spel för lärande: Geografi Europa och Sverige

http://www.toporopa.eu/se/

Related:  SOGeografiSpel i undervisningenSO

Webbtips och övningar i källkritik Vill du ha idéer och inspiration till källkritiska diskussioner i skolan? På den här sidan har Kolla källan samlat övningar, kurser, filmer, källkritiska exempel och annat material som du kan prova tillsammans med eleverna. Lärartips för källkritiskt arbete Fängslad! Nobelpriskampen 2006 Kan folk bete sig hur som helst under krig? Nej, som tur är finns speciella lagar som rör mänskliga rättigheter under krig. Lagarna finns samlade i en mängd artiklar under de så kallade Genèvekonventionerna. Nästan alla länder i världen har skrivit under på att de ska följa de här lagarna. En av Röda Korsets uppgifter är att se till att alla länder verkligen gör det.

Jordens inre och yttre krafter Syfte Syftet med avsnittet är att eleverna ska utveckla förmågan att analysera hur jordens inre och yttra krafter påverkar naturen och samhället, dels i närområdet men också på andra platser på jorden. Konkretiserade mål med avsnittet Målet med undervisningen är att du ska lära dig Jordens inre krafter Hur jorndens inre är uppbyygtAtt jordskorpan består av plattor och vilka teorier som stöder detta.Hur plattrörelserna påverkar jordytan och människornas livsmiljö.Hur bergarter bildas och kunna ge exempel på några bergarter.Att ge exempel vilka konsekvenser ett vulkanutbrott och en tsunami kan ge upphov till

Lathund i källkällkritik på internet Internet - en guldgruva eller soptipp? Det finns gott om information att hämta från internet men allt är inte guld som glimmar. En del webbplatser är rena guldgruvor medan andra ger oseriös information eller rent av falska fakta. Det finns webbplatser som samlar och granskar länkar för att du lätt ska hitta pålitlig information, men när du söker själv på internet, granskar du också själv informationen. Lita inte på allt du hör och ser på webben!

Minecraft i Egypten — Barn Res genom tiden till det gamla Egypten! Kung Farao har många spännande uppdrag och vill gärna ha din hjälp. Du kan också gå på egen upptäcksfärd i Egypten och hitta på saker själv. Hur jobbar man med Reading to Learn? Reading to Learn (R2L) är en utveckling av genrepedagogiken och skapades för att ge eleverna mer stöttning och mer explicit undervisning. Det som är speciellt för det här undervisningssättet är att läraren upprättar stödstrukturer för att få eleverna upp på högre och högre nivåer. Här ger jag inte någon längre introduktion, det går att läsa mer på den australiensiska hemsidan Istället ska jag prata om hur man går till väga när man undervisar.

Pyssel - Historiska Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år. Våra pyssel har kopplingar till föremål eller utställningar i museet och är i formatet PDF och ska skrivas ut på skrivare. Räkna lejon Leta efter örnar, gripar och lejon i en gammal bonad från medeltiden. Thailands klimat - Resmål Det är lika bra att säga det med en gång: Var beredd! Thailand är varmt, fuktigt och hett. Bangkok är exempelvis världens hetaste huvudstad. Du vet om det, men kommer säkert ändå att bli överraskad när du kliver av planet. Elsajten - Svensk energi Välkommen till Elsajten! Elsajten är Energiföretagens sätt att försöka förmedla det vi vet om hur vi producerar el i Sverige och förser hem, skolor och arbetsplatser med elenergi via elnätet. El är ju en fantastisk energiform som kan användas till allt från att ladda eltandborsten till att driva tåg. I Sverige har vi dessutom förmånen att kunna producera stor del av vårt behov av elenergi med hjälp av vattenkraftverk, en energikälla som är både förnybar och koldioxidsnål.

Världsklass Faktaböcker SO Grundskola år 4-6 Grundskola Liber Läs mer VÄRLDSKLASSFortsättningen på succén Fröken Europa!Världsklass är den spännande fortsättningen på Fröken Europa. Nu handlar det om globala frågor som rättvisa, miljö och hållbar framtid.

Related: