background preloader

EUC: Erasmus University College

Facebook Twitter

Rotterdam onderwijs ambtenarij

Grote stap voor Erasmus University CollegeTopopleiding doorstaat toets ministerie van OCW. De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een belangrijke stap gezet bij de realisatie van het Erasmus University College (EUC).

Grote stap voor Erasmus University CollegeTopopleiding doorstaat toets ministerie van OCW

De beoogde topopleiding in het centrum van Rotterdam is geslaagd voor de zogenaamde macrodoelmatigheidstoets van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Accreditatie van het nieuwe College is nu de laatste stap voordat de nieuwe opleiding officieel van start kan gaan. Het Erasmus University College is een internationale driejarige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences. Studenten die deze opleiding volgen kunnen zich breed ontwikkelen voordat ze een specialisatie (master) kiezen. Dutch pioneering in Liberal Arts. 19 januari 2012 - With Erasmus University, another major Dutch institute sets up a University College.

Dutch pioneering in Liberal Arts

No other European country has pushed Liberal Arts as decisively. Hans Adriaansens, pioneer in this field, has now retired from Roosevelt Academy and will be wished farewell in a ceremony next week.  Week 3 Customize your own study programme. Erasmus University College persdossier. Groen licht voor Erasmus University College  Groen licht voor Erasmus University College  Erasmus Experience Erasmus University College. Erasmus start college. 17 oktober 2012 - Het Erasmus University College mag definitief van start dankzij een accreditatie voor zijn onderwijsprogramma.

Erasmus start college

In september 2013 gaat het open in het centrum van Rotterdam. Goedkeuring door de NVAO is cruciaal voor de realisatie van het Erasmus University College (EUC). Zij heeft nu een accreditatie afgegeven voor het onderwijsprogramma en dat betekent het definitieve groene licht voor de Rotterdamse topopleiding. Dankzij de eerdere macrodoelmatigheidstoets was al erkend dat het nieuwe, Engelstalige college een gewenste aanvulling is op het HO-aanbod in ons land. Dicht bijeen in centrum havenstad Het gaat een brede, internationale bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences aanbieden. Jaarlijks wordt een beperkt aantal studenten toegelaten, waarvan uiteindelijk de helft met een internationale achtergrond. EM: Groen licht voor Erasmus University College. Het Erasmus University College (EUC) kan op 1 september 2013 haar deuren openen.

EM: Groen licht voor Erasmus University College

De prestigieuze bachelor-opleiding gaat 3500 euro per jaar kosten. Accreditatie Afgelopen maandag heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) de toekomstige EUR-bachelor Liberal Arts & Sciences groen licht gegeven. De opleiding, die in het centrum van Rotterdam aan de Nieuwe Markt zal worden verzorgd, richt zich op excellente en internationaal georiënteerde studenten. Erasmus University College: nieuw in 2013! Euc_verslag_van_der_leeuwacademy. Onderwijsmuseum Nieuwemarkt Rotterdam. EM: Trustfonds viert eeuwfeest met gala. (foto: collectie historisch fotoarchief EUR) Het Erasmus Trustfonds viert vanavond, op 29 april, dat het precies honderd jaar geleden is opgericht.

EM: Trustfonds viert eeuwfeest met gala

Het Trustfonds heeft in 1913 de Nederlandse Handels-Hoogeschool, de voorloper van de Erasmus Universiteit, opgericht. De oprichting van de Handels-Hogeschool was een initiatief van Rotterdamse ondernemers en families die zich hadden verenigd in het Trustfonds. De vereniging ging op 29 april 1913 van start met een galadiner. Nu, precies honderd jaar later, komen de huidige leden samen in eenzelfde setting. Van eigenaar naar steunfonds De handelshogeschool bleef tot 1973 in handen van de vereniging. Pimlemmers : Volop media aanwezig BIJ... Het Schielandshuis. Het Schielandshuis in 1780 Het Schielandshuis in 2007 Het Schielandshuis weerspiegeld in het Robeco-gebouw Geschiedenis[bewerken] Er zijn aanwijzingen dat Jacob Lois (ca. 1620-1676), blauwverver van beroep en gepassioneerd amateur-bouwkundige, 'als opsiender van de nieuwe timmeragie' het concept van Post heeft uitgewerkt.

Het Schielandshuis

Het beeldhouwwerk is uitgevoerd door de uit Brugge afkomstige Rotterdamse beeldhouwer Pieter Rijcx (ca. 1630-1674). Museum[bewerken] In 1867, drie jaar na de brand, werd het gebouw heropend voor het gemeentearchief en museum Boijmans. EM: EUC verhuist naar noord. Het oude rechtbankgebouw De verbouwing van het EUC-pand aan de Nieuwemarkt loopt opnieuw vertraging op.

EM: EUC verhuist naar noord

Het University College zoekt zijn heil daarom tijdelijk in het oude rechtbankgebouw aan de Noordsingel. Het zit ze niet mee, die eerstejaars van het Erasmus University College (EUC). Toen ze zich inschreven voor de prestigieuze nieuwe studie Liberal Arts & Sciences werd er nog gehoopt op een prachtig verbouwd pand. Maar de verbouwing van het oude Onderwijsmuseum aan de Nieuwemarkt blijft maar met tegenslagen kampen. Excellent zwoegen: Erasmus Magazine. EM: excellent efforts. EM: University College waarschijnlijk onder FSW. PVdMM : Erasmus University college ... EM.Online: EUC takes off. The Dutch University Colleges are growing like a weed.

EM.Online: EUC takes off

And that goes no less for the one in Rotterdam. Twenty per cent more students will take their places in the heart of the city center. The Erasmus University College (EUC) offers a broad bachelor’s program, in which disciplines such as those from humanities, social sciences, and science. The EUC doesn’t just allow anybody in, but selects the most promising students. Since the founding of the first UC in Utrecht in 1997, the number of UC’s grew steadily. Growth of 20 per cent In spite of the fact that students pay twice the normal tuition fee, this year there were no less than 360 applications in Rotterdam.

Vier vragen over het Erasmus Endowment Fund. Ja.

Vier vragen over het Erasmus Endowment Fund

Het fonds sluit wereldwijd 226 ondernemingen uit die op een zwarte lijst staan. Op die lijst staan bedrijven die niet voldoen aan de tien principes van de United Nations Global Compact, gebaseerd op onder andere de mensenrechten de de VN-conventie tegen corruptie. Hieronder volgen de tien principes. Geld verdwenen bij studievereniging EUCSA. Het zou gaan om twee diefstallen uit de kluis op de bestuurskamer van de vereniging, waarbij in totaal 3.000 euro is buitgemaakt.

Geld verdwenen bij studievereniging EUCSA

De exacte locatie, de hoogte van het bedrag en hoe vaak er geld is ontvreemd, wil de vereniging bevestigen noch ontkennen. “Dit is een interne aangelegenheid. We willen niet dat bekend wordt waar wij onze waardevolle spullen opslaan”, licht EUCSA-voorzitter Marco Capitanio (20) toe. Capitanio laat weten dat er geen dag voorbij gaat dat ze niet aan het incident denken. “We zijn als bestuur enorm geschrokken en hebben contact opgenomen met de politie om aangifte te doen. University College krijgt interim-dean. Hafkamp start op 1 september en heeft de opdracht om een visie te ontwikkelen op de toekomst van het EUC, dat vijf jaar geleden haar deuren opende aan de Nieuwemarkt in het centrum van Rotterdam. “De verbinding met de stad en de universiteit versterken en verder professionaliseren is één van de dingen die komend jaar moeten gebeuren”, licht Victor Bekkers, decaan van moeder-faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, toe.

De dean moet Maarten Frens opvolgen die aan de wieg stond van het EUC in 2013. Frens is al een jaar langer gebleven dan gepland, maar kondigde aan per 1 september zijn functie neer te leggen en weer terug te gaan naar het Erasmus MC. “Het was daarom noodzakelijk snel de lacune op te vullen, en tegelijk een adempauze in te lassen voor we opnieuw op zoek gaan”, aldus Bekkers. “Soms zit het tegen, en vind je niet de juiste persoon met de juiste kwaliteiten die matchen met wat je zoekt”, aldus Bekkers.

University College krijgt interim-dean - Erasmus Magazine. Hafkamp start op 1 september en heeft de opdracht om een visie te ontwikkelen op de toekomst van het EUC, dat vijf jaar geleden haar deuren opende aan de Nieuwemarkt in het centrum van Rotterdam. “De verbinding met de stad en de universiteit versterken en verder professionaliseren is één van de dingen die komend jaar moeten gebeuren”, licht Victor Bekkers, decaan van moeder-faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, toe. De dean moet Maarten Frens opvolgen die aan de wieg stond van het EUC in 2013.

Frens is al een jaar langer gebleven dan gepland, maar kondigde aan per 1 september zijn functie neer te leggen en weer terug te gaan naar het Erasmus MC. “Het was daarom noodzakelijk snel de lacune op te vullen, en tegelijk een adempauze in te lassen voor we opnieuw op zoek gaan”, aldus Bekkers. Prof.dr. W.A. (Wim) Hafkamp - Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities. Gabriele Jacobs nieuwe Dean Erasmus University College. Gabriele JacobsOpent extern is nu hoogleraar Organisational Behaviour and Culture bij RSM.

Jacobs is gekozen vanwege haar leidinggevende betrokkenheid bij internationaal bachelor-onderwijs binnen bedrijfskunde. Die betrokkenheid draagt ze uit met veel enthousiasme en gedrevenheid, daarbij oog hebbende voor de menselijke maat. Daarnaast is professor Jacobs een uitstekende onderzoeker die vooral veel affiniteit heeft met het opzetten en uitvoeren van interdisciplinair onderzoek. Ook deze kennis en ervaring is belangrijk, gegeven het interdisciplinaire karakter van een Liberal Arts & Science college. De benoemingscommissie was verder onder de indruk van haar visie op de verdere ontwikkeling van het nog relatief jonge EUC waarin de verbinding met de stad Rotterdam ook een belangrijk aandachtspunt is. Naast Dean zal zij worden aangesteld als hoogleraar binnen ESSB op hetzelfde vakgebied. Gabriele Jacobs nieuwe Dean Erasmus University College.