background preloader

The Bull of Pamplona - Manuel Kneepkens Erasmus University R'dam

Facebook Twitter

Faculty Club. Op de 17e etage van het H-gebouw bevindt zich de Faculty Club; zes representatieve zalen en een restaurant, allemaal met een schitterend uitzicht op de stad Rotterdam.

Faculty Club

De flexibele zalen zijn van diverse grootte (van 10 tot 42 personen). U kunt de zalen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.30 uur huren, en op zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur. Zalen & prijzen Faculty Club Hier leest u de beschrijvingen van de zalen in de Faculty Club.Het prijsoverzicht Faculty Club bekijkt u hier. Informatie en reserveringen Faculty Club Zalen- en Faciliteitenverhuur (ZFV) staat dagelijks voor u klaar voor verdere informatie en reserveringen. Van der Linde Catering + Evenementen. Manuel Kneepkens. M.M.M.

Manuel Kneepkens

(Manuel) Kneepkens (Heerlen, 26 februari 1942) is een Nederlands dichter, publicist, politicus en jurist-criminoloog. Levensloop[bewerken] Kneepkens is geboren in een roomskatholiek gezin. Na het gymnasium op het Bernardinuscollege ging hij in Leiden rechten en criminologie studeren. In 1971 vertrok hij naar de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Kunst-van-Kneepkens. Kneepkens.

Censured imagery ZELFS door Erasmus Magazine. Slechts toegankelijk via Hyperlink – notpicnic

(pdf) open brief aan voorzitterCvB door kneepkens. De-gekruisigde-vrouw. Bokitos-wife. Kneepkens trekt fel van leer tegen naaktkunst-censuur. 'Erasmus Universiteit doet pikante kunst in de ban' Twee pikante schilderijen van Manuel Kneepkens mogen niet tentoongesteld worden in het restaurant op de Erasmus Universiteit.

'Erasmus Universiteit doet pikante kunst in de ban'

Volgens de oud-politicus en dichter maakte de uitbater van de eetgelegenheid bezwaar. Kneepens had veertien kunstwerken aangeleverd, maar de uitbater van het restaurant 'Faculty Club' vond een aantal werken aanstootgevend en wilde in eerste instantie dat daarom zeven schilderijen weggehaald zouden worden. Kneepkens commentaar. Jan Bontje Cultuur. Ons bereikte een schokkende brief van Manuel Kneepkens: Rotterdam, 18 januari 2013 Recent stuurde ik u een uitnodiging voor de expositie van mijn schilderijen in de Faculty Club van de Erasmus Universiteit (gevestigd op de 17de verdieping van het complex Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam) Gisteren belde Nelly Voogd, die zorg draagt voor de exposities op de Erasmus Universiteit, mij op.

Jan Bontje Cultuur

De cateraar Van der Linden die de ruimte van de Faculty Club exploiteert, had onoverkomelijke bezwaren tegen liefst 7 van de 14 opgehangen schilderijen, die hij ervoer, als ‘in strijd met de goede zeden’. Hij eiste onmiddellijke verwijdering. Schokkend. De gewraakte werken zijn de volgende. CENSUUR OP DE ERASMUS UNIVERSITEIT! Eerder – zie mijn artikel Schokkend op deze weblog – schreef ik op dit weblog over CENSUUR op de EUR (Erasmus Universiteit Rotterdam).

CENSUUR OP DE ERASMUS UNIVERSITEIT!

Hieronder het vervolg in de vorm van een brief van Manuel Kneepkens, de kunstenaar die getroffen is door deze censuur. Rotterdam, 6 februari 2013 Aan mevr. mr. P.F.M. van der Meer Mohr College van Bestuur Erasmus-universiteit Geachte Mevrouw. Dank voor uw schrijven dd. 1 februari, 2013, waarin u reageert op mijn schrijven dd. 24 januari 2013. Censuur op de Erasmusuniversiteit (2) Eerder heb ik geschreven over censuur op Erasmus Universiteit.

Censuur op de Erasmusuniversiteit (2)

Hieronder het vervolg: het antwoord van Manuel Kneepkens op een brief van mw. van der Meer Mohr van de EUR. Rotterdam, 14 februari 2013 Geachte mevrouw van der Meer Mohr, In uw brief dd. 7 februari schrijft u “Ik accepteer uw stelling dat de uitnodiging via mevr. Brief Voorzitter CvB EUR aan Kneepkens. Jan Bontje (JanBontje) sur Twitter. Censuur op de Erasmusuniversiteit (2)

CENSUUR OP DE ERASMUS UNIVERSITEIT! Jan Bontje Cultuur. Kneepkens commentaar. Imgur: open brief aan voorzitterCvB door kneepkens. Nelly Voogd: voormalig lid vd Universiteitsraad Erasmus Magazine 3 Jaargang 15. Erasmus Universiteit haalt naaktkunst van muur, ‘niemand krijgt broodje weg’ 'De gekruisigde vrouw' van Manuel Kneepkens.

Erasmus Universiteit haalt naaktkunst van muur, ‘niemand krijgt broodje weg’

Op de Erasmus Universiteit zijn twee naaktschilderijen van de muur gehaald omdat deze “aanstootgevend” zouden zijn. Bezoekers van het restaurant zouden geklaagd hebben. Image a9PQ. EM: Kunst verwijderd in Faculty Club. Intussen hult de voorzitster van het CvB zich niet langer in stilzwijgen.

EM: Kunst verwijderd in Faculty Club

Via twitter vernamen wij: " @PVdMM @notPICNIC [.] Het was een prive arrangement waar de cateraar niet helemaal gelukkig mee was. " Aldus wordt deze censuur kwestie in hèt kloppende hart van Erasmus Universiteits hoogst eigen Faculty Club - geheel in lijn met haar woordvoerders eerdere statement - ook door de voorzitster van haar CvB als een non-issue afgedaan. FreezePage. FreezePage: EM kunst verwijdert uit Faculty Club. NotPICNIC : onvermoede rebellie van @PVdMM...

PVdMM : @notPICNIC nee hoor, ik heb niks tegen die schilderijen. het was een prive arrangement waar de cateraar niet bepaald gel. PVdMM : Hingen die beeldschone foto's die @VincentMentzel van HM maakte maar aan de muur in de Faculty Club #kunstrelletje... Image O2X0. FreezePage. FreezePage: EM.Online:-nbsp.

Mohriae Encomium, a folly question

EM: Filosoferen over een callgirl.  Week 5 Art removed from Faculty Club.

In orgineel geen comment mogelijkheid – notpicnic

Erasmus Magazine 11, jaargang 16. Erasmus Magazine de kunst blijft altijd -ars longa - Rumpus over kunst van Kneepkens - De Ster Online. We hebben het onlangs echt meegemaakt in onze eigen deelgemeente Kralingen-Crooswijk, een heuse Grote Rel over de vrijheid van meningsuiting.

Rumpus over kunst van Kneepkens - De Ster Online

Hij heeft zelfs minstens één maal de landelijke pers gehaald: 25 januari, NRC / Handelsblad. Dat is natuurlijk een aangevertje voor mijn wekelijkse stukje in onze krant! Het ene plaatje, overgenomen uit Erasmus Magazine, vat samen waar het over gaat. Mijn vriend Manuel Kneepkens speelt de hoofdrol in een actueel stuk cultureel-politiek-juridische rumpus [= opwinding, consternatie, reuring. Red.]. Hoewel de schilderijen omgeruild zijn, is het incident nog niet afgedaan. … . Daarmee is de kous nog niet af voor Kneepkens. Hugo_Verbrugh : Rumpus over kunst van Kneepkens:... Van der Linde Catering + Evenementen : Over ons : Filosofie. HansvdLinde : Idd geen commentaar maar schrijf... HansvdLinde : @KeesVrijdag Tja.. Het veelbesproken kunstwerk wat ECHT aanstootgevend was ( klachten v gasten) heb ik op de foto.

@KeesVrijdag @HansvdLinde ha, ha, ik was vorige week al wezen kijken maar heb tweet over mijn goede vriend Manuel gewist. Ben er.

@HansvdLinde ha, ha, ik was vorige week al wezen kijken maar heb tweet over mijn goede vriend Manuel gewist. Ben er volgende week weer! – notpicnic

Aboutaleb reikt marketingaward uit aan KeesVrijdag... KeesVrijdag : Impact van cultuur moet omhoog;... HansvdLinde : @KeesVrijdag @facultyclub... FreezePage. De Lof der Zotheid via Guthenberg. Erasmus Cranach Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf 12 oktober 2013 t/m 9 februari 2014 Lucas Cranach de Oude, Portret van Desiderius Erasmus, ca. 1530-1536, olieverf op paneel. 19 x 14,6 cm.

Erasmus Cranach Museum Boijmans Van Beuningen

Collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Bruikleen: Erasmusstichting 2013. Manuel-kneepkens-kruisiging. Thijsmat : Belachelijke oproep @PvdMM...

WOW , there was a kunstcommisie that didn't defend Kneepkens ?

WORM #tribunaal EUR. Comm:Weten- schappelijke integriteit doet kunst-expo. EUR: Exposanten Centennial Art Expo gezocht. Datum Van: 01 februari 2014 00:00 Tot: 01 februari 2014 00:00 Locatie:Woudestein; Erasmus MC; Erasmus University College Toelichting Iedereen die betrokken is bij de Erasmus Universiteit is van harte uitgenodigd zijn of haar beeldende kunst te exposeren. Een jury beoordeelt de inzendingen die gelieerd moeten zijn aan het centennial thema 'IMPACT'. Iedereen die betrokken is bij de Erasmus Universiteit Rotterdam is van harte uitgenodigd voor deelname aan de Centennial Art Expo. Image zSSs. Centennial Art Expo - Erasmus School of Economics - Erasmus Universiteit Rotterdam. Erasmus Magazine Centennial Art Expo. EM: Studenten en medewerkers exposeren in de C-hal.

Gisteren werd in restaurant Siena de Centennial Art Expo officieel geopend. Tot 2 mei zijn zestig kunstwerken van studenten en medewerkers te zien op de tweede en derde galerij van de C-hal. Daarna verhuist de tentoonstelling naar het Erasmus MC. De Erasmus School of Economics (ESE) bestaat honderd jaar en dat wordt met allerhande activiteiten gevierd. Zo ook met een heuse kunsttentoonstelling met als thema ‘impact’. Zo’n zestig studenten en medewerkers hebben werk ingestuurd, onder wie natuurlijk de kunstzinnige decaan van de ESE. EM sprak met vier van de kunstenaars over hun werk. Grand café Siena = ook Albron. Algemene informatie Je vindt Siena op de begane grond van het H-gebouw, naast het moderne restaurant de Etude. Vanaf heden is de Siena beschikbaar voor al uw banqueting activiteiten zoals lunches, borrels, recepties en diners.

Afstudeerborrel? Een afstudeerborrel organiseren in Grand Café Siena? Reserveer nu! Flyer afstudeerborrel. EUR: Regula Maria Müller 'De muzen van Erasmus' De Zwitsers-Nederlandse kunstenares Regula Maria Müller ontwierp voor deze tentoonstelling een aantal kronen, geinspireerd door het Lof der Zotheid van Erasmus. In hoofdstuk 9 van dit beroemde boek beschrijft Erasmus de dienaars van de Zotheid, ofwel de gevolgen van (on)deugden. De kunstenares citeert Erasmus “Tenslotte zit de menselijke geest zo in elkaar dat hij veel meer wordt gegrepen door de schijn dan door de waarheid.

Het ligt immers in de aard van al die dingen dat hoe zotter ze zijn,hoe meer ze bijdragen aan het menselijk leven.” (hoofdstuk 45) Erasmus House « kate houben. Sweet Madness is an exhibition to celebrate the 500th anniversary of the first publication of In Praise of Folly by Erasmus and explores such themes as childhood, vices and forgetfulness, because, forgetfulness, after all, is just about the worst of all follies… Since 2001, Regula Maria Müller worked on The Praise of Folly. In 2008 she produced a series of regalia on Vices part of the procession of Folly.