background preloader

Utrecht University - Danone

Facebook Twitter

Actimel wint Gouden Windei 2005. Trouw.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën ("cookies") onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Actimel wint Gouden Windei 2005

Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Samenwerking met Danone gaat toenemen. Het besluit van voedingsmiddelenfabrikant Danone om alle onderzoek naar gespecialiseerde voeding in De Uithof te concentreren is de vrucht van vier jaar succesvolle samenwerking.

Samenwerking met Danone gaat toenemen

“In 2005 heeft Numico een strategische alliantie gesloten met het onderzoeksinstituut van Farmaceutische Wetenschappen”, vertelt hoogleraar Immunofarmacologie van de voeding Johan Garssen. In de keuken. Bastiaan Schouten (28), allergieonderzoeker Twee à drie procent van de pasgeboren baby’s is allergisch voor koemelk.

in de keuken

“Dat is dramatisch”, zegt Bastiaan Schouten, “want ze krijgen onder meer maagklachten en eczeem. Nu maakte Danone om andere redenen in zijn babyvoeding al gebruik van zogeheten prebiotica. Dat zijn stoffen, die lijken op de stoffen die in moedermelk zitten. Wij kunnen ze niet verteren, maar ze zijn heel nuttig, want ze activeren goede bacteriën in ons maag-darmkanaal.

Danone kiest Uithof voor innovatieve research. Danone kiest Uithof voor innovatieve research Danone, een van ’s werelds meest toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie, vestigt een nieuw innovatiecentrum voor gespecialiseerde voeding in De Uithof.

Danone kiest Uithof voor innovatieve research

Het centrum zal in 2012 worden geopend. Het nieuwe centrum wordt naast het onderzoekscentrum van het Franse bedrijf in Palaiseau bij Parijs het tweede belangrijke centrum voor 'research and development' van Danone. In aansluiting op de productie van Nutricia in Amsterdam zal het onderzoek in Utrecht zich vooral richten op innovaties op het gebied van medische en babyvoeding. De onderzoeksactiviteiten van Danone in Wageningen, Zoetermeer, Cuijk en Schiphol zullen in 2012 in Utrecht worden geconcentreerd. Ublad Online > Danone kiest Uithof voor innovatieve research. J. (Johan) Garssen - Betawetenschappen. Conflict of interest. The presence of a conflict of interest is independent of the occurrence of impropriety.

Conflict of interest

Therefore, a conflict of interest can be discovered and voluntarily defused before any corruption occurs. A widely used definition is: "A conflict of interest is a set of circumstances that creates a risk that professional judgement or actions regarding a primary interest will be unduly influenced by a secondary interest. "[1] Primary interest refers to the principal goals of the profession or activity, such as the protection of clients, the health of patients, the integrity of research, and the duties of public office. Secondary interest includes not only financial gain but also such motives as the desire for professional advancement and the wish to do favours for family and friends, but conflict of interest rules usually focus on financial relationships because they are relatively more objective, fungible, and quantifiable. Groupe Danone. Genmab - Home. Genmab. Danone: Research & Development (Utrecht)

Danone opent Nutricia Research op het Utrecht Science Park. Danone opent Nutricia Research op het Utrecht Science Park. Danone en UU kruipen samen achter de microscoop. Danone’s nieuwe innovatiecentrum voor gespecialiseerde baby- en medische voeding, Nutricia Research, heeft vandaag op 30 september officieel de deuren in De Uithof geopend.

Danone en UU kruipen samen achter de microscoop

Het Franse voedingsbedrijf en de UU hopen zo maximaal van elkaars kennis te profiteren. Er is al lang een intensieve samenwerking tussen Danone en de Universiteit Utrecht. Zo werkt de voedselfabrikant onder meer samen met het onderzoeksinstituut van Farmacie (het Utrecht Institute for Pharmaceuticals Sciences UIPS), met verschillende onderzoeksgroepen van het WKZ, UMC Utrecht en de faculteit Diergeneeskunde. De band zal – zo is de verwachting - nog sterker worden nu Danone in het pand aan de Universiteitsweg alle bestaande Nederlandse onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten heeft samengebracht.

Dermatoloog in het UMC Utrecht André Knulst werkt al ruim 12 jaar samen met Danone. Lactose intolerance. Lactose (intolérance) Haalt banden met Azië aan. Een delegatie van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht reisde deze maand af naar Azië.

haalt banden met Azië aan

Zij maakten afspraken met universiteiten in Peking, Hong Kong en Singapore. Studenten kunnen nu voor de Summer School studeren in Peking en onderzoekers gaan nauwer samenwerken op het gebied van Life Sciences en taalontwikkeling. Peking De reis begon in Peking. Chinezen aan de melk. Misschien heb je het laatst ergens gehoord of gelezen.

Chinezen aan de melk

Er wordt verwacht dat de melk en andere melkproducten een stuk duurder worden. Laatst las ik hier een artikel over en toen viel me het volgende stukje op: Een wolkje melk graag. Aan: DeOnafhankelijkeWetenschapper@uu.nl Betreft: Een wolkje melk graag Bijlage: Eenzame fles Ha, laatste der Mohikanen, Gisteren droomde ik dat ik door een laboratorium liep waar ze yoghurt maakten.

Een wolkje melk graag

Ja echt waar! En weet je wat mij de grootste vreugde schonk? Dat dat laboratorium niet alleen eigendom van een fabriek was, maar ook een beetje van ons. UMC Utrecht Braincenter - Research. New public-private partnership in Nutrition and Health. New research partnership in Utrecht focuses on Nutrition and Health - Research. Dr. Freek van Muiswinkel - Diergeneeskunde. ‘Veel melk drinken kan risico op kanker verhogen’ Mensen die meer dan twee glazen melk per dag drinken, krijgen niet minder botbreuken dan mensen die minder melk drinken.

‘Veel melk drinken kan risico op kanker verhogen’

Ook kan het drinken van grote hoeveelheden melk het risico op sommige vormen van kanker verhogen. Dat zegt de Amerikaanse voedingswetenschapper Walter Willett morgen tijdens Lof der Geneeskunst, de publiekslezing van het Erasmus MC. Erasmus MC : ‘Veel melk drinken kan risico op kanker verhogen’ 'Veel melk drinken vergroot kans op kanker' - Wetenschap & Gezondheid. Redactie − 22/09/11, 03:33 © Thinkstock Melk drinken hoeft helemaal niet gezond te zijn. Directrice fabriek wist al maanden van fout met melamine - Wetenschap & Gezondheid. Biopolis. Singapore's Biopolis: A Success Story. Dr. K.F. Kuijpers - Medewerkers - Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Functie: UNIVERSITAIR DOCENT CRIMINOLOGIE Expertise: Huiselijk geweld Partnergeweld Slachtofferschap van criminaliteit Victimologische psychologie Wetenschappelijk Bollen, L.J.A., Saan, M.C., Kunst, M.J.J., Zwirs, B.W.C., Kuijpers & K.F. (2015), De mentale gesteldheid van de familierechercheur: Een onderzoek naar werkgerelateerde stress en secundaire posttraumatische groei binnen een bijzondere groep politieambtenaren Politiewetenschap no. 80.

Miljarden voor richtingloze innovatie. Platform Investico wilde weten hoe dit innovatiebeleid er in de praktijk uitziet. We onderzochten de samenwerking tussen voedselfabrikant Danone en de Universiteit Utrecht en concluderen dat het vooral een samenwerking van publieke lasten en private lusten is. Danone wordt naar de campus gelokt met belastingvoordelen en goed gevulde subsidiepotten.

In gezamenlijke onderzoeksprojecten, die voor het grootste deel uit publieke middelen worden betaald, bepaalt Danone de onderzoeksvragen en selecteert het de onderzoekers. Veel van die onderzoeken dienen om vermeende positieve gezondheidseffecten van Danone-producten te staven met wetenschappelijk onderzoek, maar dat mislukt regelmatig.

De opbrengsten van het onderzoek, zoals patenten, zijn bijna altijd voor Danone. De komende jaren wordt nog meer geld uitgetrokken voor innovatie. ‘Universiteiten zijn verlengstuk van r&d-afdeling Danone’ Voedingsmiddelbedrijf Danone profiteert volop van onderzoek dat gedaan wordt met publiek geld, schrijft weekblad De Groene Amsterdammer. Zuivelgigant Danone is met publiek geld en belastingvoordelen naar De Uithof gelokt, en zet nadrukkelijk zijn stempel op wetenschappelijk onderzoek dat door Nederlandse universiteiten uitgevoerd wordt. Dat meldt De Groene Amsterdammer deze week in een zevenduizend woorden tellend stuk dat is geschreven door Investico, een platform voor onderzoeksjournalistiek.

Dit collectief deed eerder al onderzoek naar de (commerciële) nevenactiviteiten van hoogleraren. Daaruit bleek dat bijna de helft van de hoogleraren nevenfuncties niet of slechts deels op zijn of haar profielpagina meldt. De samenwerking tussen universiteiten en voedingsmiddelbedrijf Danone, dat een onderzoekscentrum in De Uithof heeft, is illustratief voor de manier waarop wetenschap en bedrijfsleven steeds meer vervlochten raken, schrijft het weekblad deze week. Cartoon: valorisatie. Universiteit Utrecht heeft tonnen Danoontje op haar hoofd. SP in de toekomst toch welkom voor debat in zalen UU. De onafhankelijke universiteit: een lastig idee. Kamerbrief met reactie op artikel over de samenwerking tussen Danone en de Universiteit Utrecht. Kabinet: Danoontje en wetenschap gaan prima samen.