background preloader

USKONTO

Facebook Twitter

Monikulttuurinen juhlakalenteri 2017 on julkaistu - SOL Palvelut. Olemme työyhteisönä monikulttuurinen ja rikas.

Monikulttuurinen juhlakalenteri 2017 on julkaistu - SOL Palvelut

Moni maahanmuuttaja on saanut SOLin kautta mahdollisuuden työntekoon maassamme ja sitä kautta kiinnittynyt yhteiskuntaan osaksi muuta väestöä. Työnteko on etuoikeus ja SOLin johtamisfilosofiaan on alusta asti kuulunut ajatus siitä, että ihminen haluaa lähtökohtaisesti tehdä hyvää työtä. Moninaisuus on rikkautta ja arvostamme sitä kaikilla tasoilla. Meillä jokaisella on uskontoon ja kansallisuuteen liittyviä tärkeitä juhlia, joita haluamme juhlistaa. SOLissa toimiva Monikulttuurinen työryhmä ylläpitää vuosittain monikultturista juhlakalenteria. Monet eri maailman uskontojen juhlapäivät määrittyvät kuunkiertoon perustuvaan kalenteriin. Tämä kalenteri on vahvasti yksinkertaistettu versio uskonnollisista tärkeistä juhlista, eikäi pidä sisällään kaikkia maailman eri kulttuurisia juhlia. TAMMIKUU 7.1. MAALISKUU 8.3. HUHTIKUU 13.4-17.4. KESÄKUU 27.5-25.6. HEINÄKUU 23.7. ELOKUU 25.8. Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla?

Tähän vuodenaikaan suomalaiset mitä luultavimmin kohtaavat väitteen, että joulukuun 25. päivä on kristillisen joulun sijaan alunperin pakanallinen juhla.

Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla?

Keskitalven juhla, jonka kristinusko on omaksunut itselleen antiikin uskonnoista houkutellakseen lisää jäseniä kirkkoon. Onko väite tosi? Pitkään tätä ”uskonnonhistoriallista hypoteesia” joulun alkuperästä on pidetty lähes itsestäänselvästi totena. Kuitenkin viime vuosikymmenien historiantutkimuksessa se on kohdannut vakavia haasteita, luultavasti jopa voittajansa. Ensinnäkin, parhaat pakanalliset ehdokkaat joulun esiasteiksi eivät ole niin vakuuttavia kuin aiemmin on uskottu. Toiseksi, muut varteenotettavat kandidaatit aikansa aurinkokulttien joukosta puolestaan viettivät omia juhliaan jo elokuussa. Joulu voi johtua pääsiäisestä Mutta mistä sitten joulun päivämäärä on peräisin, jos ei pakanuudesta?

Varhaiset kristityt olivat ennen Jeesuksen syntymäpäivää kiinnostuneita ensin hänen kuolinpäivästään. Kirjallisuutta 1995 Susan K. Hs Evankelikaaliset ja Trump. Vuosi sitten Yhdysvalloissa puolueet valmistautuivat vielä edessä oleviin esivaaleihin.

hs Evankelikaaliset ja Trump

Varsinkin republikaaneilla mukana oli suuri joukko ehdokkaaksi pyrkiviä, jotka janosivat julkisuutta. Moni yritti päästä otsikoihin arvostelemalla mielipidekyselyissä johtanutta Donald Trumpia. Presidenttiehdokkuutta tavoitellut Louisianan kuvernööri Bobby Jindal järjesti Washingtonissa tiedotustilaisuuden, joka keskittyi pelkästään Trumpin moittimiseen. Valmisteltu puheenvuoro sisälsi lukuisia helposti lainattavia heittoja. Tilaisuuden loppuhuipennus oli, kun Jindal kysyi: ”Miksi Donald Trump ei lue Raamattua? Log into Facebook. Liisa Ihmemaailmassa.

Liisa Ihmemaailmassa – SYYSKUU – SEITSEMÄS KUUKAUSI! Liisa Ihmemaailmassa – HUIJAUSTEN HUIJAUS: SALALIITTOTEORIA. Väärinkäsitys: Uskonto ja tiede ovat aina olleet konfliktissa. Yle Tiede kysyi tutkijoilta, minkä väärinkäsityksen he haluaisivat korjata.

Väärinkäsitys: Uskonto ja tiede ovat aina olleet konfliktissa

Arabian kielen ja islamin tutkija Jaakko Hämeen-Anttila kertoo, miksi uskonnon ja tieteen ristiriita on liioiteltu. Uskonto ja tiede nähdään usein toistensa vastavoimina, mutta historian näkökulmasta tilanne on toisenlainen. Kirkko ja islam ovat kautta aikojen tukeneet tiedettä ja tutkijoiden työtä, kertoo Hämeen-Anttila. Antiikin tieteellinen perintö säilyi läpi keskiajan nimenomaan kirkon ja islamin hoivassa; luostarikirjastoissa ja moskeijoissa.

Tiede voidaan oikeastaan nähdä perinteisenä kirkon toimintojen osana, joskaan aina ei tutkijoiden ja kirkon valtaapitävien konflikteilta ei ole voitu välttyä. Kirkko ja islam ovat kautta aikojen tukeneet tiedettä ja tutkijoiden työtä. Tutkimus: Muinaisten kulttuurien valtaeliitti piti köyhät kurissa ihmisuhreilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan tapa uhrata ihmisiä uskonnollisissa rituaaleissa kehittyi muinaisissa kulttuureissa hallitsevan eliitin keinoksi pitää alemmat luokat kurissa.

Tutkimus: Muinaisten kulttuurien valtaeliitti piti köyhät kurissa ihmisuhreilla

Tapa oli käytössä etenkin yhteisöissä, jotka olivat voimakkaasti hierarkkisia, kertoo Nature-lehdessä julkaistu uusiseelantilaistutkimus. Uhrattavat kuuluivat yleensä yhteisön vähäosaisiin. Synkkä rituali sementoi valtaa Tutkija Joseph Watts Aucklandin yliopistosta toteaa, että uskontoa on perinteisesti pidetty moraalisuuden ja yhteistyön edistäjänä, mutta heidän tutkimallaan uskonnollisella rituaalilla oli nykyisten yhteiskuntien kehittymisessä synkempi rooli. – Käyttämällä ihmisten uhraamista rangaistuksena tabujen rikkomisesta sekä vähäosaisten lannistamiseen ja pelon juurruttamiseen yhteiskunnan eliittiä kohtaan valtaapitävä eliitti kykeni säilyttämään ja luomaan sosiaalista kontrollia, Watts sanoo.

Hallitsijoiden uskottiin usein olevan jumalien jälkeläisiä, ja ihmisten uhraaminen oli osoitus heidän vallastaan. Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaan kolumni: Kun ateisti kävi kirkossa. Maa ei olekaan litteä ja Juri Gagarin ei tavannut ylempää voimaa matkallaan.

Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaan kolumni: Kun ateisti kävi kirkossa

Uskonto on puheenaiheena siitä loistava, että kaikilla on oma mielipiteensä asiaan. Nielen hieman omaa ylpeyttäni myöntämällä, että kävin viime viikolla kirkossa. Keskustelu on käytännössä loputon, koska kukaan ei voi satavarmasti näyttää pointtiaan totuudeksi, vaikka moni omaa kantaansa pitääkin ultimaattisena oikeana. Huonona puolena pitää mainita, että usein keskustelu kiihtyy nollasta sataan erittäin nopeasti.

Kukapa haluaisi kuulla kritiikkiä omasta maailmankatsomuksestaan varsinkaan ihmiseltä, joka ei omasta mielestä tiedä asiasta yhtään mitään tai kannattaa täysin typeriä ajatuksia? Jos jokainen voisi kysyä itseltään, onko mahdollista että olen väärässä, maailma olisi paljon parempi paikka elää. Usein tehdään se virhe, että suljetaan silmät ja korvat siltä, mitä toisella on sanottavaa. Ateistina olen varsin tyytyväinen eläessäni 2000-luvulla, jossa aatteensa saa sanoa ääneen. Etusivu.

Uskonto ja taide

Incredibly Detailed Map Of The World's Religions. Map created by reddit user scolbert08 The incredibly detailed map of the world’s religions above, was created by reddit user scolbert08.

Incredibly Detailed Map Of The World's Religions

To see the full resolution version just click on it. It shows what the biggest religion is by census area in each country, along with its level of support. For example, in large parts of British Columbia the most common answer on the census is no religion, but the intensity of that feeling varies widely. Another important thing to note is that while Christianity is divided between Catholicism, Protestantism and Orthodox denominations, Islam is not similarly divided between Sunnis and Shias. Also, the map likely wildly overstates the religiosity of Scandinavians, since the data is based on state Church records and everyone is assigned to a church at birth. Other interesting things to note: The Catholic bit of Antarctica is based on Chilean census data for Villa Las Estrellas Omman’s Hindu population comes from migrant workers who outnumber locals.

USKONTO PEDAGOGIIKKA JA MUUTA

UE1. UE2. UE3. UE4. UE5. UE7. Terhi Nieminen.