background preloader

USKONTO

Facebook Twitter

Älä jumitu miettimään tehtävää vain yhden kurssin näkökulmasta – YTL:n sensorin vinkit uskonnon yo-kokeeseen. Eutanasian salliminen huolettaa monia asiantuntijoita: kohta ei enää keskustella, onko toisen surmaaminen sallittua, vaan kenelle se tehdään. Reino Vesterinen sairastaa parantumatonta, selkäytimessä kulkevien liikehermojen sairautta, ALS:ia.

Eutanasian salliminen huolettaa monia asiantuntijoita: kohta ei enää keskustella, onko toisen surmaaminen sallittua, vaan kenelle se tehdään

Vesterinen on 63-vuotias. Häntä pelottaa kokonaan toisten varaan joutuminen. Faktabaari. Uskonnoton Jussi Halla-aho ei pidä Jumalan olemassaolon pohtimista järkevänä, mutta arvostaa kristillistä pasifismia ja lukee lapsilleen iltarukouksen. Jussi Halla-aho arvostaa kristillisiä hyveitä.

Uskonnoton Jussi Halla-aho ei pidä Jumalan olemassaolon pohtimista järkevänä, mutta arvostaa kristillistä pasifismia ja lukee lapsilleen iltarukouksen

Niitä ovat hänen mukaansa esimerkiksi pidättyväisyys, rehellisyys, toisten ihmisten omaisuuden kunnioittaminen, toisen posken kääntäminen ja pasifismi. Perussuomalaisten puheenjohtajan mielestä Suomen luterilainen kirkko on rappiotilassa. Se muistuttaa hänestä keskustapuoluetta. Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista. Kuvanmuokkaus: Maija Saari Videopeleissä on usein mukana tosielämän uskontoja jäljitteleviä kirkkokuntia.

Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista

Joskus pelaaja itse astuu jumalten, paavin tai Jeesuksen saappaisiin. 02.06.2020 09:40 Miika Auvinen Ruutukaappauksia peleistä, PlayWay, Ultimate Games, Maija Saari. AI will transform religion with robot priests like this one. A new priest named Mindar is holding forth at Kodaiji, a 400-year-old Buddhist temple in Kyoto, Japan.

AI will transform religion with robot priests like this one

Like other clergy members, this priest can deliver sermons and move around to interface with worshippers. But Mindar comes with some ... unusual traits. A body made of aluminum and silicone, for starters. Mindar is a robot. Designed to look like Kannon, the Buddhist deity of mercy, the $1 million machine is an attempt to reignite people’s passion for their faith in a country where religious affiliation is on the decline. For now, Mindar is not AI-powered. “This robot will never die; it will just keep updating itself and evolving,” said Tensho Goto, the temple’s chief steward. Robots are changing other religions, too. Japani: Itsemurhat Seitsemän kuolemansyntiä. Itsemurhia tekevät rikkaiden maiden ihmiset, joilla usein on jo kaikki. 50 kilometrin päässä Japanin Nagoyasta zen-buddhalainen munkki nimeltä Ittetsu Nemoto kuuntelee itsemurhaa suunnittelevia työkseen.

Japani: Itsemurhat Seitsemän kuolemansyntiä

Tässä jutussa hän kertoo seitsemän syytä sille, miksi me tapamme itsemme. Voiko auringonlaskun kuulla? Se on kysymys, joka Daizenjin temppelin edessä herää. Täällä Sekissä, noin viidenkymmenen kilometrin päässä Nagoyasta, on tukahduttavan hiljaista. Päivän viimeisessä valossa kylpevä temppeli näyttää lähestulkoon liian ikiaikaiselta ollakseen totta tämän päivän modernissa Japanissa. Uskontojen maailma. Our Savior » Yeezianity.

UE05 Uskonnot, tiede ja taide / UE06 Uskonnot ja media

Ketonen & Myllyrinne - Sakasti. Mediatutkija Veijo Hietala: Pappi on yhtä suosittu tv-sarjan sankarina kuin lääkäri ja poliisi. Season 002 – IMBOYS. Immanuel hiljeni työ jatkuu - Seurakuntalainen. Kristityt räppärit Mikael Meklin ja Roni Lempiäinen pysähtyivät kolmen kuumottavan vuoden jälkeen.

Immanuel hiljeni työ jatkuu - Seurakuntalainen

Uskontojen tutkiminen. Atheists, Christians, Jews, and Muslims on Dating. Hillsong Church - Welcome Home. Word Study: Shalom - "Peace" Suomen Uskontotieteellinen Seura ry/ Kuinka minusta tuli uskontotieteilijä? Lukijalle Uskontotieteilijöiden parissa on pitkään kytenyt ajatus suomalaisen uskontotieteen historian kirjoittamisesta.

Suomen Uskontotieteellinen Seura ry/ Kuinka minusta tuli uskontotieteilijä?

Uskontotieteen vaiheiden kirjaaminen on tärkeä aloittaa ennen kuin aiempien sukupolvien tieto oppiaineen vaiheista katoaa. Kuolleista herättämistä, sukuelinten koskettelua, ihmeparantamista – uusi kirja kertoo sisäpiiristä käsin, millaisia ovat suomalaiset uskonlahkot - Kulttuuri. Kuvio kuva-arkisto Kirkkoarkkitehtuurin ja kirkkotaiteen tutkimusarkisto. Liisa Ihmemaailmassa – SIKAMAISEN SYNKKÄ SYMBOLIHISTORIA. Miksi uskonto yksin ei riitä selittämään terrorismia? - Politiikasta.

Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla? Tähän vuodenaikaan suomalaiset mitä luultavimmin kohtaavat väitteen, että joulukuun 25. päivä on kristillisen joulun sijaan alunperin pakanallinen juhla.

Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla?

Keskitalven juhla, jonka kristinusko on omaksunut itselleen antiikin uskonnoista houkutellakseen lisää jäseniä kirkkoon. Onko väite tosi? Pitkään tätä ”uskonnonhistoriallista hypoteesia” joulun alkuperästä on pidetty lähes itsestäänselvästi totena. Hs Evankelikaaliset ja Trump. Vuosi sitten Yhdysvalloissa puolueet valmistautuivat vielä edessä oleviin esivaaleihin.

hs Evankelikaaliset ja Trump

Varsinkin republikaaneilla mukana oli suuri joukko ehdokkaaksi pyrkiviä, jotka janosivat julkisuutta. Moni yritti päästä otsikoihin arvostelemalla mielipidekyselyissä johtanutta Donald Trumpia. Log into Facebook. Liisa Ihmemaailmassa. Liisa Ihmemaailmassa – SYYSKUU – SEITSEMÄS KUUKAUSI! Liisa Ihmemaailmassa – HUIJAUSTEN HUIJAUS: SALALIITTOTEORIA. Väärinkäsitys: Uskonto ja tiede ovat aina olleet konfliktissa. Yle Tiede kysyi tutkijoilta, minkä väärinkäsityksen he haluaisivat korjata.

Väärinkäsitys: Uskonto ja tiede ovat aina olleet konfliktissa

Arabian kielen ja islamin tutkija Jaakko Hämeen-Anttila kertoo, miksi uskonnon ja tieteen ristiriita on liioiteltu. Uskonto ja tiede nähdään usein toistensa vastavoimina, mutta historian näkökulmasta tilanne on toisenlainen. Kirkko ja islam ovat kautta aikojen tukeneet tiedettä ja tutkijoiden työtä, kertoo Hämeen-Anttila. Tutkimus: Muinaisten kulttuurien valtaeliitti piti köyhät kurissa ihmisuhreilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan tapa uhrata ihmisiä uskonnollisissa rituaaleissa kehittyi muinaisissa kulttuureissa hallitsevan eliitin keinoksi pitää alemmat luokat kurissa. Tapa oli käytössä etenkin yhteisöissä, jotka olivat voimakkaasti hierarkkisia, kertoo Nature-lehdessä julkaistu uusiseelantilaistutkimus. Uhrattavat kuuluivat yleensä yhteisön vähäosaisiin. Synkkä rituali sementoi valtaa. Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaan kolumni: Kun ateisti kävi kirkossa. Maa ei olekaan litteä ja Juri Gagarin ei tavannut ylempää voimaa matkallaan. Uskonto on puheenaiheena siitä loistava, että kaikilla on oma mielipiteensä asiaan.

Nielen hieman omaa ylpeyttäni myöntämällä, että kävin viime viikolla kirkossa. Keskustelu on käytännössä loputon, koska kukaan ei voi satavarmasti näyttää pointtiaan totuudeksi, vaikka moni omaa kantaansa pitääkin ultimaattisena oikeana. Huonona puolena pitää mainita, että usein keskustelu kiihtyy nollasta sataan erittäin nopeasti. Kukapa haluaisi kuulla kritiikkiä omasta maailmankatsomuksestaan varsinkaan ihmiseltä, joka ei omasta mielestä tiedä asiasta yhtään mitään tai kannattaa täysin typeriä ajatuksia? Jos jokainen voisi kysyä itseltään, onko mahdollista että olen väärässä, maailma olisi paljon parempi paikka elää.

Etusivu.

Uskonto, taide ja media

Incredibly Detailed Map Of The World's Religions. USKONTO PEDAGOGIIKKA JA MUUTA. UE01. UE02 Maailmanlaajuinen kristinusko. Vanha UE3 Etiikka ja dogmatiikka. UE03 Maailman uskontoja. UE04 Uskonto Suomessa. UE07 Kertauskurssi. Terhi Nieminen.