background preloader

USKONTO

Facebook Twitter

Älä jumitu miettimään tehtävää vain yhden kurssin näkökulmasta – YTL:n sensorin vinkit uskonnon yo-kokeeseen. Julkaistu 05.12.2019 - 14:20.

Älä jumitu miettimään tehtävää vain yhden kurssin näkökulmasta – YTL:n sensorin vinkit uskonnon yo-kokeeseen

Päivitetty 05.12.2019 - 14:20 Miten uskonnon yo-kokeeseen kannattaa valmistautua ja mihin koetta tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota? Ylioppilastutkintolautakunnan jäsen ja uskonnon sensori Kati Mikkola muistuttaa kertaamaan käsitteet, ajattelemaan asioita monesta näkökulmasta ja välttämään huolimattomuusvirheet. Miten valmistautua? Uskontojen ja katsomusten lukutaitoa kannattaa harjoitella arjessa esimerkiksi lukiessasi kaunokirjallisuutta ja seuratessasi mediaa. Ota haltuun kurssien keskeiset sisällöt ja mieti myös, miten asiat liittyvät toisiinsa, muihin kursseihin ja muissa oppiaineissa käsiteltyihin asioihin. Eutanasian salliminen huolettaa monia asiantuntijoita: kohta ei enää keskustella, onko toisen surmaaminen sallittua, vaan kenelle se tehdään. Reino Vesterinen sairastaa parantumatonta, selkäytimessä kulkevien liikehermojen sairautta, ALS:ia.

Eutanasian salliminen huolettaa monia asiantuntijoita: kohta ei enää keskustella, onko toisen surmaaminen sallittua, vaan kenelle se tehdään

Vesterinen on 63-vuotias. Häntä pelottaa kokonaan toisten varaan joutuminen. Se, ettei pysty liikuttamaan enää mitään kehossaan. – Pelkään myös sitä, jos kipujani ei pystytä lievittämään riittävästi. Faktabaari. Uskonnoton Jussi Halla-aho ei pidä Jumalan olemassaolon pohtimista järkevänä, mutta arvostaa kristillistä pasifismia ja lukee lapsilleen iltarukouksen. Jussi Halla-aho arvostaa kristillisiä hyveitä.

Uskonnoton Jussi Halla-aho ei pidä Jumalan olemassaolon pohtimista järkevänä, mutta arvostaa kristillistä pasifismia ja lukee lapsilleen iltarukouksen

Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista. Kuvanmuokkaus: Maija Saari Videopeleissä on usein mukana tosielämän uskontoja jäljitteleviä kirkkokuntia.

Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista

Joskus pelaaja itse astuu jumalten, paavin tai Jeesuksen saappaisiin. 02.06.2020 09:40 Miika Auvinen Ruutukaappauksia peleistä, PlayWay, Ultimate Games, Maija Saari. AI will transform religion with robot priests like this one. A new priest named Mindar is holding forth at Kodaiji, a 400-year-old Buddhist temple in Kyoto, Japan.

AI will transform religion with robot priests like this one

Japani: Itsemurhat Seitsemän kuolemansyntiä. Itsemurhia tekevät rikkaiden maiden ihmiset, joilla usein on jo kaikki. 50 kilometrin päässä Japanin Nagoyasta zen-buddhalainen munkki nimeltä Ittetsu Nemoto kuuntelee itsemurhaa suunnittelevia työkseen.

Japani: Itsemurhat Seitsemän kuolemansyntiä

Tässä jutussa hän kertoo seitsemän syytä sille, miksi me tapamme itsemme. Voiko auringonlaskun kuulla? Se on kysymys, joka Daizenjin temppelin edessä herää. Täällä Sekissä, noin viidenkymmenen kilometrin päässä Nagoyasta, on tukahduttavan hiljaista. Päivän viimeisessä valossa kylpevä temppeli näyttää lähestulkoon liian ikiaikaiselta ollakseen totta tämän päivän modernissa Japanissa. Temppelissä asuu Ittetsu Nemoto. Uskontojen maailma. Our Savior » Yeezianity.

UE05 Uskonnot, tiede ja taide / UE06 Uskonnot ja media

Ketonen & Myllyrinne - Sakasti. Mediatutkija Veijo Hietala: Pappi on yhtä suosittu tv-sarjan sankarina kuin lääkäri ja poliisi. Season 002 – IMBOYS. Immanuel hiljeni työ jatkuu - Seurakuntalainen. Kristityt räppärit Mikael Meklin ja Roni Lempiäinen pysähtyivät kolmen kuumottavan vuoden jälkeen.

Immanuel hiljeni työ jatkuu - Seurakuntalainen

Kokonainen kristittyjen nuorten ikäluokka on kasvanut Immanuel-rapduon musiikin tahdissa. Uskontojen tutkiminen. Atheists, Christians, Jews, and Muslims on Dating. Hillsong Church - Welcome Home. Word Study: Shalom - "Peace" Suomen Uskontotieteellinen Seura ry/ Kuinka minusta tuli uskontotieteilijä? Lukijalle Uskontotieteilijöiden parissa on pitkään kytenyt ajatus suomalaisen uskontotieteen historian kirjoittamisesta.

Suomen Uskontotieteellinen Seura ry/ Kuinka minusta tuli uskontotieteilijä?

Kuolleista herättämistä, sukuelinten koskettelua, ihmeparantamista – uusi kirja kertoo sisäpiiristä käsin, millaisia ovat suomalaiset uskonlahkot - Kulttuuri. Kuvio kuva-arkisto Kirkkoarkkitehtuurin ja kirkkotaiteen tutkimusarkisto. Liisa Ihmemaailmassa – SIKAMAISEN SYNKKÄ SYMBOLIHISTORIA. Miksi uskonto yksin ei riitä selittämään terrorismia? - Politiikasta. Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla? Tähän vuodenaikaan suomalaiset mitä luultavimmin kohtaavat väitteen, että joulukuun 25. päivä on kristillisen joulun sijaan alunperin pakanallinen juhla.

Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla?

Keskitalven juhla, jonka kristinusko on omaksunut itselleen antiikin uskonnoista houkutellakseen lisää jäseniä kirkkoon. Onko väite tosi? Pitkään tätä ”uskonnonhistoriallista hypoteesia” joulun alkuperästä on pidetty lähes itsestäänselvästi totena. Kuitenkin viime vuosikymmenien historiantutkimuksessa se on kohdannut vakavia haasteita, luultavasti jopa voittajansa. Ensinnäkin, parhaat pakanalliset ehdokkaat joulun esiasteiksi eivät ole niin vakuuttavia kuin aiemmin on uskottu. Hs Evankelikaaliset ja Trump. Vuosi sitten Yhdysvalloissa puolueet valmistautuivat vielä edessä oleviin esivaaleihin.

hs Evankelikaaliset ja Trump

Varsinkin republikaaneilla mukana oli suuri joukko ehdokkaaksi pyrkiviä, jotka janosivat julkisuutta. Log into Facebook. Liisa Ihmemaailmassa. Liisa Ihmemaailmassa – SYYSKUU – SEITSEMÄS KUUKAUSI! Liisa Ihmemaailmassa – HUIJAUSTEN HUIJAUS: SALALIITTOTEORIA. Väärinkäsitys: Uskonto ja tiede ovat aina olleet konfliktissa. Tutkimus: Muinaisten kulttuurien valtaeliitti piti köyhät kurissa ihmisuhreilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan tapa uhrata ihmisiä uskonnollisissa rituaaleissa kehittyi muinaisissa kulttuureissa hallitsevan eliitin keinoksi pitää alemmat luokat kurissa. Tapa oli käytössä etenkin yhteisöissä, jotka olivat voimakkaasti hierarkkisia, kertoo Nature-lehdessä julkaistu uusiseelantilaistutkimus.

Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaan kolumni: Kun ateisti kävi kirkossa. Maa ei olekaan litteä ja Juri Gagarin ei tavannut ylempää voimaa matkallaan. Uskonto on puheenaiheena siitä loistava, että kaikilla on oma mielipiteensä asiaan. Nielen hieman omaa ylpeyttäni myöntämällä, että kävin viime viikolla kirkossa. Keskustelu on käytännössä loputon, koska kukaan ei voi satavarmasti näyttää pointtiaan totuudeksi, vaikka moni omaa kantaansa pitääkin ultimaattisena oikeana. Huonona puolena pitää mainita, että usein keskustelu kiihtyy nollasta sataan erittäin nopeasti. Kukapa haluaisi kuulla kritiikkiä omasta maailmankatsomuksestaan varsinkaan ihmiseltä, joka ei omasta mielestä tiedä asiasta yhtään mitään tai kannattaa täysin typeriä ajatuksia? Etusivu.

Uskonto, taide ja media

Incredibly Detailed Map Of The World's Religions. Map created by reddit user scolbert08 The incredibly detailed map of the world’s religions above, was created by reddit user scolbert08. To see the full resolution version just click on it. It shows what the biggest religion is by census area in each country, along with its level of support. For example, in large parts of British Columbia the most common answer on the census is no religion, but the intensity of that feeling varies widely. Another important thing to note is that while Christianity is divided between Catholicism, Protestantism and Orthodox denominations, Islam is not similarly divided between Sunnis and Shias.

Also, the map likely wildly overstates the religiosity of Scandinavians, since the data is based on state Church records and everyone is assigned to a church at birth. Other interesting things to note:

USKONTO PEDAGOGIIKKA JA MUUTA

UE01. UE02 Maailmanlaajuinen kristinusko. Vanha UE3 Etiikka ja dogmatiikka. UE03 Maailman uskontoja. UE04 Uskonto Suomessa. UE07 Kertauskurssi. Terhi Nieminen.