background preloader

Opiskelutekniikka, ajattelun taidot ja motivaatio

Facebook Twitter

Tuomas Uoti pääsi kertaheitolla sisään oikeustieteelliseen ja kertoo nyt, miten se onnistui – professorin mukaan tietty lukukeino auttaa lähes kaikkia - Hyvinvointi. Lukija74: Miten oikikseen voi nykyään päästä vain kuukauden lukemisella ja vain 300 sivun tenttialueella?

Tuomas Uoti pääsi kertaheitolla sisään oikeustieteelliseen ja kertoo nyt, miten se onnistui – professorin mukaan tietty lukukeino auttaa lähes kaikkia - Hyvinvointi

Aika löysäksi on mennyt pääsykokeet. Ennen luettavaa o Jos oikeasti haluat tietää miten oikikseen pääsee sillä lukemisella ja se on mielestäsi löysää, kokeile niin saat vastauksen. Ei tämä sivujen vähentäminen automaattisesti tarkoita löystymistä. Se, että ennen oli enempää luettavaa ei ole välttämättä parempi vaihtoehto. Toissa kesänä Helsingissä yksisuuntaista pyöräilykaistaa pyöräili väärään suuntaan eräs nuorehko aikuinen mies. Itse pääsin lukemaan diplomi-insinööriksi ensi yrittämällä. Kirjaudu sisään osallistuaksesi keskusteluun Luo tunnus tai kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida ja arvioida muiden kommentteja. Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin. Julkaistu 20.08.2019 - 08:51.

Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

Päivitetty 21.08.2019 - 14:48 Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät paremmin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia. Fixed Mindset Vs. Growth Mindset. Growth Mindset vs. Fixed Mindset. Näin kirjoitat ällän paperit. Julkaistu 08.02.2018 - 11:52.

Näin kirjoitat ällän paperit

Päivitetty 08.02.2018 - 12:01 Laudatureja kahmineet ylioppilaat paljastivat niksinsä Abitreeneille. Hyvän yo-todistuksen eteen on tehtävä töitä koko lukion ajan. Viime metreillä lukemisessa kannattaa keskittyä siihen, millaisia vastauksia yo-kokeissa haetaan. Ja muistaa, ettei laudaturinkaan vastauksen tarvitse olla täydellinen. Vikke Elfving ei muista tarkkaa hetkeä, mutta joskus lukion 1. tai 2. vuonna ajatus alkoi muhia hänen päässään: mitä jos yrittäisi uutta ennätystä ja kirjoittaisi ylioppilaaksi 12 laudaturilla? Opon kanssa oli jo yläasteella puhuttu, että Elfving tekisi lukion neljään vuoteen, sillä hän halusi opiskella useita aineita. Näin suoritat tarkkaavaisuuden detoxin — Aivotutkijan vinkeillä virität mielesi huippukuntoon yo-kokeita varten. Tuntikausien pänttäämisen sijaan yo-kokeita edeltävinä päivinä kannattaa keskittyä virittämään aivot parhaimmilleen tärkeää päivää varten.

Näin suoritat tarkkaavaisuuden detoxin — Aivotutkijan vinkeillä virität mielesi huippukuntoon yo-kokeita varten

Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo, miten se onnistuu. Ylioppilaskirjoitukset on kokeen tekemisen kannalta lähes ihanteellinen tilanne: koesali on hiljainen, ylimääräisiä häiriötekijöitä ei juurikaan ole, sinulla on mukana eväitä ja olet todennäköisesti valmistautunut päivään hyvin. Valitettavasti häiriöt ja keskeytykset voivat koetilanteessa tulla oman pään sisältä, jos mieli on stressaantuneessa tilassa.

Kyvyttömyys keskittyä olennaiseen voi olla koetilanteessa turhauttavaa ja aiheuttaa lisää turhaa stressiä. Mitä tehdä, jos jännittää niin paljon, ettei pysty vastaamaan kysymyksiin? Paras oppiminen vaatii riittävästi epäonnistumisia, tutkijat määrittelivät sopivan määrän matemaattisesti - Tiede. Paras oppiminen vaatii riittävästi epäonnistumisia, tutkijat määrittelivät sopivan määrän matemaattisesti Elämä kaikkineen on nykyään uusien taitojen ja asioiden oppimista.

Paras oppiminen vaatii riittävästi epäonnistumisia, tutkijat määrittelivät sopivan määrän matemaattisesti - Tiede

Ville Aitlahti keksi uuden tavan opetella matematiikkaa, ja nuoret kiittävät häntä jopa opintojensa pelastamisesta - Elämä. Kesymarhu, oviverho, spotpa... Muistirimpsut pysyvät mielessä vuosikymmeniä – löydätkö listalta omasi? Netti on vähentänyt merkittävästi ulkoa opettelun tarvetta, eikä pänttäämistä ylipäätään pidetä enää tehokkaana tapana oppia.

Kesymarhu, oviverho, spotpa... Muistirimpsut pysyvät mielessä vuosikymmeniä – löydätkö listalta omasi?

Silti jotkut muistisäännöt ovat niin sitkeää tekoa, että ne ovat pinttyneet mieleen pysyvästi – muistajansa hyödyksi tai harmiksi. Lue keräämämme kooste ja kerro, mikä sinulle on jäänyt mieleen! "Eihän ulkoa opetteleminen ole pahitteeksi aivojumppana ja hauskana ajanvietteenä, mutta opiskelumetodina se on tehoton ja mekanistinen. " "Kaikkea turhaa sälää millä ei tee mitään. Studygram motivoi opiskelemaan, jos inspiroidut kauniista muistiinpanoista. Julkaistu 16.04.2019 - 15:59.

Studygram motivoi opiskelemaan, jos inspiroidut kauniista muistiinpanoista

Päivitetty 16.04.2019 - 15:59 Tägillä #studygram löytyy Instagramista melkein neljä miljoonaa postausta värikkäistä muistiinpanoista, muistiinpanovälineistä ja seesteisistä opiskeluhetkistä. Mutta miksi? Studygram on paitsi tägi, myös nimitys Instagram-tilille, joka keskittyy pelkästään opiskeluun. Lukunopeustesti – kokeile, kuinka nopea lukija olet! Unohda pänttääminen, ota nokoset sen sijaan – Oikealla opiskelutekniikalla voit saada ihmeitä aikaan, sanoo aivotutkija Minna Huotilainen. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan uskomme edelleen pänttäämiseen – mutta siitä olisi jo aika päästää irti.

Unohda pänttääminen, ota nokoset sen sijaan – Oikealla opiskelutekniikalla voit saada ihmeitä aikaan, sanoo aivotutkija Minna Huotilainen

Omaa oppimistaan kannattaa pohtia ja testata erilaisia oppimistekniikoita. – Jo pelkkä 'pänttääminen'-sanan olemassaolo paljastaa, että meillä on huono tapa oppia ja huono kuva oppimisesta, Huotilainen sanoo. – Monella on vanhanaikaisia käsityksiä oppimisesta: joku voi esimerkiksi ajatella, että ylioppilaskokeisiin tai tenttiin pitää lukea kahdeksan tuntia päivässä. Vanhanaikainen pänttäämisen malli elää samalla tapaa kuin tehdastyön malli elää työelämässä. Monet myös opettelevat edelleen asioita ulkoa sen sijaan, että pyrittäisiin jäsentämään hahmotettavia ja sisäistettäviä kokonaisuuksia. Musiikki ottaa aivoon – voiko musiikki auttaa keskittymään? Onko musiikin kuuntelusta oikeasti hyötyä vaikkapa tenttiin lukiessa?

Musiikki ottaa aivoon – voiko musiikki auttaa keskittymään?

Professori Mari Tervaniemen mukaan musiikin kuuntelu saattaa joskus häiritä keskittymistä, varsinkin jos lauluissa on tuttuja sanoja, jotka vetävät tarkkaavaisuuden puoleensa. Sen sijaan instrumentaalisella musiikilla on positiivisia vaikutuksia - jos pitää kuulemastaan. Mielimusiikin kuunteleminen kun erittää mielihyvähormoneja, vaikuttaa tunteisiin, muistitoimintoihin ja ylipäätään edistää oppimista. Hallitsetko kertotaulun? Tee testi, jossa nopeus on valttia! Laiskuutta ei ole – on vain erilaisia hidasteita. Julkaistu 12.07.2019 - 14:55.

Laiskuutta ei ole – on vain erilaisia hidasteita

Päivitetty 12.07.2019 - 14:55 Onko laiskuus luonteenpiirre? Vai onko "laiskojen" ihmisten käyttäytymiselle jokin syvempi syy? "Olen nähnyt kaiken ikäisten opiskelijoiden lintsaavan, lykkäävän tehtävien palauttamista ja välttelevän osallistumista opetukseen, mutta en usko, että yksikään heistä on ollut "laiska". Liikunta ja hyvä ruoka näkyvät lapsen koulumenestyksessä – viisi elintapaa, joilla voi vaikuttaa oppimiseen. Elintapojen vaikutuksesta oppimiseen tiedetään nyt valtavan paljon enemmän kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Ensimmäiset liikunnan ja oppimisen yhdistävät tutkimukset tehtiin jo 1950-luvulla.

Läpimurtoa saatiin kuitenkin odottaa pitkään. Suomessa alan tutkimus on mennyt eteenpäin osin sattumalta. Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistot olivat toisistaan tietämättä tutkineet samoja lapsia – toinen liikunnan ja ravitsemuksen, toinen oppimisen ja motivaation näkökulmasta. Kun aineistot yhdistettiin, oli mahdollista löytää uusia yhteyksiä elintapojen ja oppimistulosten väliltä. Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Eero Haapala listasi viisi elintapoihin liittyvää valintaa, jotka on yhdistetty myös oppimiseen: 1. Aivotutkijan 13 parasta vinkkiä: Näin oppimisesi tehostuu huippu-urheilijan tasolle - Elämä. Unohtuiko jotain? 8-kertainen muistamisen mestari kertoo, kuinka homma hoidetaan - Hyvä olo. O’Brien sai innostuksen muistinsa kehittämiseen vuonna 1987, kun hän osallistui aiheeseen liittyvälle kurssille. Nyt hän itse pitää vastaavia koulutuksia. O’Brien kertoo käyttävänsä muistamiseen vanhaa tekniikkaa, jossa muistettavan asian ympärille kehitetään tarina.

Tekniikassa asioille, kuten numeroille, annetaan joku muu merkitys. Näitä yhdistelemällä keksitään tarina, jossa numerot korvataan sanoilla. O’Brienin mukaan kyse on lopulta mielikuvituksesta. Muistimestari kertoo, että hänen kovin suorituksensa on 54:n korttipakan muistaminen ulkoa. Paranna muistiasi näillä maailmanmestarin neuvoilla. Oletko hajamielinen? Näillä muistimestarin kikoilla muutut viikossa. Vuotavatko aivosi? Katoaako puhelinnumerosi päästäsi, puolison tai lapsen numerosta nyt puhumattakaan? Entä tuottavatko kauppalistat, pin-koodit, tunnusluvut ja salasanat tuskaa? Ei hätää. Testaa tästä millainen lähtötasosi on! Sitten noudata seuraavia kikkoja, joita käyttävät muistin maailmanmestarit. Musiikki ottaa aivoon – voiko musiikki auttaa keskittymään? Toivoisitko lapsellesi parempaa menestystä koulussa? Koululiikunta parantaa oppimista ainakin viidellä eri tavalla.

Kuuntele Urheiluhullut Yle Areenasta Tämä voi olla monille vanhemmille lähes mahdotonta ymmärtää: koululiikunta vaikuttaa merkittävästi kaikkeen oppimiseen. Koululiikunta nimittäin kummittelee monen aikuisen mielessä traumaattisena kokemuksena. Tuoreessa muistissa voivat yhä olla pakotetut pukkihyppelyt, voimistelut kehärummun tahdissa, Cooperin testit (12 minuutin juoksutesti) tai se nöyryyttävä kunujako, jossa heikoimmat valittiin aina joukkueisiin viimeisenä. Koululiikunta on vuosikymmenten saatossa muuttanut merkittävästi muotoaan. Nykyisin se on parhaimmillaan elintärkeää liikuntakasvatusta ja lapsen tai nuoren ohjaamista oman kehon tuntemiseen. "Aikuiset nukkuvat käsittämättömän vähän" – lääkäri kommentoi kaikille tuttuja univäittämiä. Vauvat vain nukkuvat, syövät ja heräävät aina öisin.

Teinit valvovat kaikki yöt, mutta aamuisin unta riittää loputtomiin. Hektisen arjen haastamat työikäiset malttavat vain harvoin nukkua riittävästi ja ikäihmiset tuskailevat muutoin vain lyhenevien yöuniensa kanssa. Nämä uneen ja nukkumiseen liittyvät olettamukset ovat tuttuja varmasti meille kaikille, mutta mitä mieltä väittämistä on unilääkäri Henri Tuomilehto? Nukkumisen haasteet vaihtelevat eri ikävaiheissa, mutta yksi suuri yhdistävä tekijäkin löytyy. Nukkumistapoihin liittyvä säännöllisyys. Tuore ylioppilas loi itselleen oman opiskelutekniikan ja se kannatti – kirjoitti lukihäiriöstä huolimatta neljän E:n paperit. Noin joka kymmenes lukioiden oppilaista kärsii jonkinasteisesta lukihäiriöstä. Lapinkansa. Kärsitkö koulustressistä? Ota talteen ainakin nämä uutisluokkalaisten viisi vinkkiä stressaantuneelle viivyttelijälle! Kevät voi olla monelle oppilaalle ja opiskelijalle stressaavaa aikaa esimerkiksi kerääntyvien koulutöiden takia. Kymmenen tapaa olla oppimatta - joko olet kokeillut näitä?

On monia tapoja oppia, mutta kyllä oppimatta olemiseenkin on kikkoja keksitty! Näillä bisnesmaailman opeilla saat uudenvuodenlupauksesi pitämään – maratonia ei juosta sillä, että päättää juosta maratonin. Tupakoinnin lopettamisella, juomisen vähentämisellä tai painon pudottamisella on taipumus epäonnistua, jos asiat heittää uudenvuodenlupauksena. Ne, jotka onnistuvat lupauksensa pitämään, soveltavat joko tietoisesti tai tietämättään yrityselämän strategiatyökaluja.

Kuulostaa vaikealta, mutta ei sitä ole. Pyysimme konsulttiyhtiö Talent Vectian johtavan konsultin Tero Vuorisen miettimään, miten tavallinen kansalainen voisi asioita luvatessaan hyödyntää näitä yritysmaailman oppeja. Vuorinen opettaa yliopistoissa strategista johtamista ja on kirjoittanut strategiatyökaluista oppikirjan. Tutkimus: Liikunta parantaa koulumenestystä ja lisää kouluttautumista – liikkuvilla lapsilla puoli numeroa parempi keskiarvo. LIKES:issä tehty tutkimus kertoo, että paljon liikkuvat lapset saavat parempia arvosanoja ja kouluttautuvat pidempään. Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES on tutkinut liikunnan vaikutusta koulutukseen. Tee keskittymis­spurtteja ja pidä kahta listaa töistäsi – Ota käyttöön uudet rutiinit, niin teet työpäivistäsi parempia - Ura. Tee keskittymis­spurtteja ja pidä kahta listaa töistäsi – Ota käyttöön uudet rutiinit, niin teet työpäivistäsi Haluatko olla töissä aikaansaavempi, virkeämpi ja päästä ajoissa kotiin?

Aivojen kehitys – Kyky oppia uutta säilyy koko elämän ajan. Ihmisen aivot muuttuvat kaiken aikaa. Aivojen kehitys on pääosin biologisesti ja geneettisesti määräytynyttä, mutta myös ympäristöllä on suuri merkitys. Aivojen muovautuvuudella, plastisiteetillä, tarkoitetaan aivojen kykyä reagoida ja muuttua olosuhteiden mukaan. Erityisesti aivokuorella muovautuminen on voimakasta. Osaatko sinä lukea? Testaa kykysi Ylen lukutaitotestillä! Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Itsekritiikki voi viedä ilon rakkaasta harrastuksesta ja estää meitä heittäytymästä parisuhteeseen – Psykologi kertoo viisi keinoa, joilla taltutat itsekritiikin - Elämä. The 7 Step Tune Learnin’ Process. How To Use Tab Responsibly Here I’m going to review with you the system I recommend for learning new songs from tab on the banjo, whether or not you’re learning clawhammer or fingerstyle banjo.

Yksilöllisen oppimisen menetelmä. Unohda omaan napaan tuijotus ja ole aidosti läsnä – vinkkejä vaivattomaan vuorovaikutukseen. Signs-youre-left-brain-dominant-and-how-make-good-use?ref=mail&mtype=weekly_newsletter&mid=20160718&uid=453474&email=esa.rantamo@gmail. Tuota ajattelu kuviksi – ota kamera kynäksi - kouluhelsinki.fi.

Hs. How To Help Every Child Fulfil Their Potential. Vanhemmille » Miten vanhemmat voivat tukea lapsen koulunkäyntiä. Tahdonvoima ei toimi kuin lihas, tutkijat muistuttavat – Näin opit tekemään kestäviä päätöksiä - Tiede. Hyvää stressiä kannattaa jopa hankkia lisää – ”Stressi voi olla voimavara”, kertoo tutkija - Ura. Testaa, kärsitkö stressistä - Hyvinvointi. Nämä viisi elämäntaitoa auttavat hyvinvointiin ja menestykseen - Tiede. Ruokavaliolla on yhteys lasten lukutaitoon, kertoo tutkimus. Personal Brainerin treeniohjeita. Näin opit muistamaan nimet paremmin. How To Get Yourself Highly Motivated All the Time By Using This Golden Rule.

Moni meistä säästäisi sähköä ja söisi terveellisesti, jos siitä saisi pelissä pisteitä, kertoo asiantuntija - Teknologia. Aivojen haurastuminen alkaa kolmekymppisenä sieltä, missä tapahtuu syvä uni – aivojen terveyteen voi yrittää vaikuttaa kotikonstein - Tiede. Vähäinen liikunta voi surkastuttaa lihasten lisäksi aivot – Muistin kannalta liikkuminen on yhtä tärkeää kuin pänttäys - Hyvinvointi - HS.fi. Näin kehität muistiasi kuin Sorjonen tai Sherlock – Hittisarjojen muistitekniikat toimivat, sanovat asiantuntijat - Muisti. Tiesitkö tätä numeron 9 kertotaulusta? Helppoa kikkaa hyödyntämällä sinun ei tarvitse osata laskea - Lifestyle. Mieltä voi treenata siinä missä kehoakin – ja mielen kuntosali on aina mukana.

Haluatko oppia? Luota harjoitteluun, älä lahjoihin - Elämä. Tärkeintä ei ole lukunopeus, vaan luetun ymmärtäminen – Professori: Pikalukeminen on käytännössä tekstin silmäilyä, jolla saa jonkinlaisen käsityksen tekstistä - Kulttuuri. Kannattaako alleviivata kirjoja, lukea rykäyksissä tai ottaa torkut? Professori kertoo, miten opiskelet tehokkaasti - Opiskelu. Aivotutkijan neuvot: Näin kehität ajattelun taitojasi. Pänttää enintään kahdeksan tuntia, tuijota sisällysluetteloita ja rauhoitu – näin pääsykokeisiin kannattaa valmistautua. Näin voit parantaa muistiasi huimasti – HS esittelee 12 konkreettista muistitekniikkaa, joilla numerosarjat ja nimet jäävät mieleen - Tiede - HS.fi.