background preloader

Suojoh

Facebook Twitter

j

j

Art-2000007834234. Kuva: Denis Balibouse / Reuters, Nasa, kuvankäsittely: Maria Lähteenmäki / HS Microsoftin perustaja Bill Gates on käyttänyt ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun miljardeja dollareita.

art-2000007834234

Hänellä on suunnitelma ja tarkat aikarajat sille, mitä valtioiden, yritysten ja kuluttajien pitäisi nyt tehdä. HS:n uusi talouteen, teknologiaan, yrityksiin ja työelämään keskittyvä mediabrändi HS Visio aloitti keskiviikkona. Lue HS Vision kaikki jutut täältä. Agentin vinkit etäkokouksiin - Doninto. Maksutonta materiaalia ryhmänohjaukseen. RyhmäRenki-sivusto palvelee ryhmiä, ryhmänohjaajia, opettajia ja kouluttajia.

Maksutonta materiaalia ryhmänohjaukseen

AITTA-sivulla on esillä ajankohtaista materiaalia mm. ryhmänohjaukseen. HAE AITASTA -listasta voit valita sinua tai ryhmää kiinnostavan aihepiirin. Some-tilastot. Kokoan tälle sivulle tekemäni sosiaalisen median katsaukset, joihin kerään someen liittyviä tilastoja, tutkimuksia ja muuta kulloinkin ajankohtaista.

Some-tilastot

Lisää löytyy blogiartikkeleista tilastot-kategoriasta. Jos tarvitset jonkun tietyn some-tilaston, mutta et löydä sitä täältä, ota yhteyttä, niin katsotaan, josko voin olla avuksi. Arviot suomalaisten Facebook-käyttäjien määrästä: Sosiaalinen media 02/2020 Avaa esitys SlideSharessa Sosiaalinen media 04/2019 Avaa esitys SlideSharessa Sosiaalinen media 12/2017 Avaa esitys SlideSharessa. Kotimaisten kielten keskus. Sutori.

Matleenan blogi: Ilman kirjautumista toimivia sovelluksia. Lue myös päivittyvä bloggaukseni Vinkkejä etäopetukseen!

Matleenan blogi: Ilman kirjautumista toimivia sovelluksia

- - - - - Monipuolinen etäopetus tarkoittaa suuressa osassa oppilaitoksia Googlen tai Microsoftin pilvipalvelua, sähköistä oppimisympäristöä (esim. Moodle) ja videoneuvottelusovellusta, joka voi löytyä em. palveluista tai se voidaan hankkia erikseen (esim. Adobe Connect, Zoom). Crossword on Flippity.net. Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy of this software and associated documentation files (the "Software"), to deal in the Software without restriction, including without limitation the rights to use, copy, modify, merge, publish, distribute, sublicense, and/or sell copies of the Software, and to permit persons to whom the Software is furnished to do so, subject to the following conditions: The above copyright notice and this permission notice shall be included in all copies or substantial portions of the Software.

Crossword on Flippity.net

Create Own Puzzles: Online, Free and Interactive! Ratkaisu kesäkurpitsojen satovyöryyn – Porkkanakakun vihreään versioon uppoaa kokonainen kesäkurpitsa. Studeon ohjekeskus. Elävä oppiminen.

LOPS2021

SM_23_19_Sanat ovat tekoja Vihapuhe ja nettikiusaamisen vastaisten toimien tehostaminen_final. Tiedonhankinnan perusteita. Tiedonhankinta on tiedonhakua laajempi termi ja tarkoittaa kaikenlaista tiedon hankkimista tavasta tai välineestä riippumatta.

Tiedonhankinnan perusteita

Se on olennaisen ja kattavan tiedon kokoamista eri lähteistä. Tiedonhaku on yksittäisen tiedon etsimistä erilaisista tiedonlähteistä. Luotettavan tiedon löytämiseksi on tunnettava tiedonlähteitä ja osattava käyttää esim. tietokantoja. Usein termi tiedonhaku liitetäänkin tietokoneen avulla tehtävään hakuun. Tiedonhankintaan liittyy useita vaiheita ja sen toteutus etenee portaittain: määritellään aihe ja sen mahdolliset rajauksetetsitään tarkoitukseen sopivia tiedonlähteitämietitään termejä, joilla luotettava ja täsmällinen tieto saadaan esiinarvioidaan hakutulosta ja pohditaan löytyneiden lähteiden luotettavuuttatiedon hyödyntämisessä on hyvä muistaa myös lähdekritiikki, tekijänoikeudet ja tiedon eettinen käyttö. Kaunis kuva - Google-haku.

10 Questions That'll Reveal Who You Really Are. Näin katoat internetistä – Kolme asiantuntijaa kertoo, miten voit hävittää sinusta jo kerättyjä tietoja ja minimoida verkkojälkesi tulevaisuudessa - Teknologia. Kielitohtori on käännöstoimisto Translatumin ilmaispalvelu, joka ratkoo hankalat kielenhuolto-ongelmat.

Psykologian kertauslinkkejä

Uskonnot ja katsomukset. Public library - anuleena - Diigo. Abitti for Dummies. Näin se sujuu! Pikaohje abitissa esseetä väsäävälle. Näin onnistut: Lue tehtäväohjeet huolellisesti.

Näin se sujuu! Pikaohje abitissa esseetä väsäävälle

Selvitä, mitä kysytään ja millaista näkökulmaa vastaaminen edellyttää (pohdi, vertaile tms.). Etsi avainsanat ja selvitä itsellesi niiden merkitys.Ajattele aihetta monelta kannalta ennen kuin alat kirjoittaa. Älä juutu ensimmäiseen esimerkkiin tai näkökulmaan.

Sähköinen leikekirja

USKONTO. PSYKOLOGIA. Filosofia. Jyrki Rossin tosiviralliset kotisivut - SUOMEN USKONNOT. Voiko terrorismi olla sairaus? Tähtitieteilijät ovat havainneet pienehkön mustan aukon aiheuttamaa näkyvää valoa.

Voiko terrorismi olla sairaus?

Valon välähdykset ovat kestäneet minuutteja ja jopa tunteja. Jotkin välähdykset ovat olleet niin kirkkaita, että tutkijoiden mukaan tähtitieteen harrastajakin olisi voinut ne havaita kaksikymmentäsenttisellä kaukoputkella. Valon lähde on Joutsenen tähtikuviossa noin 7 800 valovuoden päässä Maasta. Kansainvälinen tutkimus on tiedelehti Naturessa, ja siitä kertovat muun muassa uutispalvelu Science Alert ja japanilainen Kioton yliopisto. Havaittu valo ei ole paennut aukon mustasta syöveristä, koska sieltä ei pääse pakoon mikään. Mustaa aukkoa kiertävästä toisesta tähdestä irtoaa painovoiman kiskomana kaasua ja pölyä, jotka kiertyvät mustan aukon ympärille niin sanotuksi kertymäkiekoksi, kuvailee astrofyysikko Peter Johansson Helsingin yliopistosta.

Kun ainetta edelleen imeytyy ja syöksyy mustaan aukkoon, aine kuumenee ja säteilee sähkömagneettista säteilyä. Uloimmat osat sitten säteilevät näkyvää valoa. Itsensä nälkiinnyttäjät eivät ole uusi ilmiö - Anoreksia - Tiede. Anoreksia ei ole vain meidän aikamme ilmiö.

Itsensä nälkiinnyttäjät eivät ole uusi ilmiö - Anoreksia - Tiede

Kautta aikojen jokin on ajanut nuoria naisia näännyttämään itseään nälkään. Vaarallisen syömishäiriön syyt – tai ainakin selitykset – ovat kuitenkin vaihdelleet. #ahistaa. Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata.

Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!)

Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Opettaja luo tämän jälkeen oppijoille käyttäjätunnukset (vaikkapa lempinimillä tai nimikirjaimilla) ja antaa salasanat. Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo). Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin. Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä).

Tutor-toiminta

TVT. Muuta. Finland ranked among most prosperous countries in the world. Finland has been ranked among the ten most prosperous countries in the world by the Legatum Institute Prosperity Index 2013. Parantujan profiili. Neuroosit, huolimatta vuosituhannen vaihtumista, voivat edelleen hyvin ja kukkivat koko kirjolla. Historian hautaan hysteeristen naisten kanssa eivät painuneet neuroosit, ainoastaan niiden aikaan ja kulttuuriin sidottu ilmiasu. Miten neurooseista voi parantua tai defensseistä oppia pois? Useimmat tunnistavat termin neuroosi, mutta tuskin myöntävät tai edes tietävät kärsivänsä ilmiöstä. Sinänsä tämä ei hämmästytä, eihän amerikkalainen psykiatrinen DSM IV sairausluokitus edes mainitse neuroosia luokituksessaan. Pyrin artikkelissani avaamaan neurooseja lukijalle siten, että tälle syntyisi käsitys niiden merkityksestä jokapäiväiseen elämään. World of Stereotypes.