background preloader

Suojoh

Facebook Twitter

j

j

Abitti for Dummies. Lyhytosoite: 51.fi/abittifordummies Tweak-A-bitti Oma Abitti Peruskokeen luominen Kuvan ja pienen äänitiedoston lisääminen PDF, video, isompi äänitiedosto Videon upottaminen suoraan tehtävään Liitetiedostoon linkittäminen Koko aineisto kokeeseen Valmis koe tikulle.

Abitti for Dummies

Näin se sujuu! Pikaohje abitissa esseetä väsäävälle. Näin onnistut: Lue tehtäväohjeet huolellisesti.

Näin se sujuu! Pikaohje abitissa esseetä väsäävälle

Selvitä, mitä kysytään ja millaista näkökulmaa vastaaminen edellyttää (pohdi, vertaile tms.). Etsi avainsanat ja selvitä itsellesi niiden merkitys.Ajattele aihetta monelta kannalta ennen kuin alat kirjoittaa. Älä juutu ensimmäiseen esimerkkiin tai näkökulmaan. Haasta itseäsi ajattelemaan hyvin! Tietoa näistä mainoksista Kerro muille Vastaa Peruuta.

Sähköinen leikekirja

USKONTO. PSYKOLOGIA. Filosofia. Jyrki Rossin tosiviralliset kotisivut - SUOMEN USKONNOT. Voiko terrorismi olla sairaus? Tähtitieteilijät ovat havainneet pienehkön mustan aukon aiheuttamaa näkyvää valoa.

Voiko terrorismi olla sairaus?

Valon välähdykset ovat kestäneet minuutteja ja jopa tunteja. Jotkin välähdykset ovat olleet niin kirkkaita, että tutkijoiden mukaan tähtitieteen harrastajakin olisi voinut ne havaita kaksikymmentäsenttisellä kaukoputkella. Valon lähde on Joutsenen tähtikuviossa noin 7 800 valovuoden päässä Maasta. Kansainvälinen tutkimus on tiedelehti Naturessa, ja siitä kertovat muun muassa uutispalvelu Science Alert ja japanilainen Kioton yliopisto. Havaittu valo ei ole paennut aukon mustasta syöveristä, koska sieltä ei pääse pakoon mikään.

Mustaa aukkoa kiertävästä toisesta tähdestä irtoaa painovoiman kiskomana kaasua ja pölyä, jotka kiertyvät mustan aukon ympärille niin sanotuksi kertymäkiekoksi, kuvailee astrofyysikko Peter Johansson Helsingin yliopistosta. Kun ainetta edelleen imeytyy ja syöksyy mustaan aukkoon, aine kuumenee ja säteilee sähkömagneettista säteilyä. Uloimmat osat sitten säteilevät näkyvää valoa. Itsensä nälkiinnyttäjät eivät ole uusi ilmiö - Anoreksia - Tiede. Anoreksia ei ole vain meidän aikamme ilmiö.

Itsensä nälkiinnyttäjät eivät ole uusi ilmiö - Anoreksia - Tiede

Kautta aikojen jokin on ajanut nuoria naisia näännyttämään itseään nälkään. Vaarallisen syömishäiriön syyt – tai ainakin selitykset – ovat kuitenkin vaihdelleet. Lounais-Walesissa sijaitsevalla maatilalla asui 1860-luvulla teini-ikäinen tyttö nimeltä Sarah Jacob, josta tuli kuuluisa Yhdysvalloissa saakka. Syynä oli se, että neito oli lopettanut syömisen lokakuussa 1867 ollessaan 12-vuotias. Satoja uteliaita virtasi Sarahin kukin ja krusifiksein koristellun sairasvuoteen ääreen, jossa potilas makasi kalpeana ja riutuneena kukkaseppele kutreillaan.

Lääketieteen edustajat suhtautuivat skeptisesti. Oli miten oli, 14-vuotias Sarah Jacob kuoli nälkiintymiseen joulukuussa 1869 vakuutettuaan eläneensä ilman ravintoa yli kaksi vuotta. Naisten kieltäytyminen ravinnosta tunnettiin ilmiönä jo antiikin Kreikassa ja keskiajalla. Syömättömyyttä pidettiin ihmeenä, ja ilmiö tunnetaankin nimellä anorexia mirabilis eli yliluonnollinen ruokahalun puuttuminen. #ahistaa. Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata.

Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!)

Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Opettaja luo tämän jälkeen oppijoille käyttäjätunnukset (vaikkapa lempinimillä tai nimikirjaimilla) ja antaa salasanat. Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo). Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin.

Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä).

Tutor-toiminta

TVT. Muuta. Finland ranked among most prosperous countries in the world. Finland has been ranked among the ten most prosperous countries in the world by the Legatum Institute Prosperity Index 2013.

Finland ranked among most prosperous countries in the world

In 2013 index Finland ranked eight in overall prosperity, third in entrepreneurship and opportunity, and fourth in safety and security. The think tank measures countries in five years period based on their overall prosperity, economy, education, governance, entrepreneurship and ownership, health, safety and security, personal freedom and social capital. Norway was ranked as the most prosperous country in the world, followed by Switzerland, Canada, Sweden, New Zealand, Denmark, Australia, Finland, Netherlands and Luxembourg. Finland raised in the entrepreneurship and opportunity sub-index by two places as a result of an increase in the ICT infrastructure, royalty receipts, and a perception that working hard can get one ahead. www.prosperity.com.

Parantujan profiili. Neuroosit, huolimatta vuosituhannen vaihtumista, voivat edelleen hyvin ja kukkivat koko kirjolla.

Parantujan profiili

Historian hautaan hysteeristen naisten kanssa eivät painuneet neuroosit, ainoastaan niiden aikaan ja kulttuuriin sidottu ilmiasu. Miten neurooseista voi parantua tai defensseistä oppia pois? Useimmat tunnistavat termin neuroosi, mutta tuskin myöntävät tai edes tietävät kärsivänsä ilmiöstä. Sinänsä tämä ei hämmästytä, eihän amerikkalainen psykiatrinen DSM IV sairausluokitus edes mainitse neuroosia luokituksessaan. Pyrin artikkelissani avaamaan neurooseja lukijalle siten, että tälle syntyisi käsitys niiden merkityksestä jokapäiväiseen elämään. Lääketiede voi vastata osaltaan haasteeseen, mutta piiraasta riittää jaettavaksi muillekin tieteenaloille.

Mikä on neuroosi? Jung näki neuroosit osana myös normaalin ihmisen repertuaaria. ”Olen useasti nähnyt ihmisten neurotisoituvan heidän tyytyessään puutteellisiin tai vääriin vastauksiin koskien heidän elämäänsä liittyviä kysymyksiä.” Vakavammat merkit. World of Stereotypes.