background preloader

Uskonto, taide ja media

Facebook Twitter

Pyhät nännipuristimet ja kouriva Kuolema – seksi, kipu ja uskonto sekoittuvat taiteessa. Seksin ja uskonnon sekoittaminen on länsimaisen taiteen suurin fetissi.

Pyhät nännipuristimet ja kouriva Kuolema – seksi, kipu ja uskonto sekoittuvat taiteessa

Tällä reseptillä länsimainen taidehistoria on tuottanut lukemattoman määrän taidetta. Malliesimerkki on Niklaus Manuel Deutchin kaiverrustyö Kuolema ja neito vuodelta 1517. Kuvassa yhdistyvät himo ja häpeä, tuska ja nautinto. Seksuaalisuus on siinä synnin kuorruttamaa ja juuri siksi, aah! , niin kuumaa. Art-2000006677247. Art-2000006677070. Suomen sateenkaarimuslimit järjestäytyvät ja tahtovat monipuolistaa kuvaa islamista – ”Tehtävämme on kertoa, että olemme olemassa”  Tunisiasta Suomeen muuttanut oleva Hassen on yksi BuraQ-yhdistyksen perustajista.

Suomen sateenkaarimuslimit järjestäytyvät ja tahtovat monipuolistaa kuvaa islamista – ”Tehtävämme on kertoa, että olemme olemassa” 

Se on ihmisoikeusjärjestö, joka ajaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien muslimien oikeuksia. Kesäkuussa Suomessa rekisteröitiin sateenkaarimuslimeiden yhdistys. Yksi sen perustajista on Hassen, jolle usko antoi voimaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin hän on. 20.10.2020 14:10 Hanna Antila Sirpa Päivinen Buraq on ihmiskasvoinen ratsu, jolla profeetta Muhammedin kerrotaan matkustaneen Mekasta Jerusalemiin ja taivaaseen. . – Tehtävämme on kertoa, että olemme olemassa.

Asian arkaluonteisuuden vuoksi hän esiintyy tässä jutussa vain etunimellään. Opettajan kaulan katkaisu ei ole Ranskalle yksittäistapaus vaan osa suurta taistelua sananvapaudesta. Rihanna loukkasi muslimeita käyttämällä pyhää tekstiä alusvaatteita esittelevässä muotinäytöksessään: ”Varomaton virhe” Vaikenemista ja katkenneita perhesuhteita – suosittu Kaikki synnit -rikossarja kuvaa myös lestadiolaisuutta, mutta onko se realistinen?

Kaikki synnit -sarjan ensimmäisellä kaudella Lauri Räihä (Johannes Holopainen) ja Sanna Tervo (Maria Sid) saapuvat selvittämään lestadiolaismiesten murhia kuvitteelliseen Varjakan kuntaan.

Vaikenemista ja katkenneita perhesuhteita – suosittu Kaikki synnit -rikossarja kuvaa myös lestadiolaisuutta, mutta onko se realistinen?

Itseään etniseksi lestadiolaiseksi luonnehtiva Kaarle Hurtig on sitä mieltä, että monessa asiassa sarja kuvaa vanhoillislestadiolaisuutta hyvin osuvasti. 05.10.2020 16:24 Hanna Antila Yle kuvapalvelu. Erilainen tie kohti pappeutta – Tommi löysi uskon LSD-tripillä. Teologian maisteriksi opiskeleva helsinkiläinen Tommi Vehmas kertoo kasvaneensa lapsuudessa kristillisen viitekehyksen sisällä.

Erilainen tie kohti pappeutta – Tommi löysi uskon LSD-tripillä

Vaikka kasvatus ei ollut Vehmaksen mukaan hurmahenkistä tai kaikennielevää, kuului uskonto arkisena osana elämään. - On ollut iltarukoukset ja seurakunnan lastenleirit. Elämä oli kuitenkin ihan tavallista, lauantaiaamuisin söin muroja ja katsoin muskettikoiria telkkarista. Siitä huolimatta että Vehmas varttui ympäristössä johon uskonto ja Jumala kuuluivat, hän alkoi teini-iässä määrätietoisesti kapinoida kristinuskoa vastaan. Kapinointi johti lopulta kirkosta eroamiseen. Valkoinen vale Mielikuva vaaleaihoisesta ja pitkähiuksisesta Jeesuksesta on kummallisen vakiintunut taiteessa, sillä emme tiedä Jeesuksen ulkonäöstä juuri mitään.

Taideteoksen symbolit - testi. Tässäkö on historian kauheimpien hengellisten levynkansien top 10? Hakusanoilla kamalat levynkannet saa sitä, mitä tilaa.

Tässäkö on historian kauheimpien hengellisten levynkansien top 10?

Kuvakaappaus Googlen kuvahaun tuloksista. Internetissä kiertää aika ajoin kuvia historian hirveimmistä levynkansista. Kirkko ja kaupungin listauksessa käy ilmi, ettei kaikki ole totta, ja että taustalla on myös tragedioita. Julistavaa, kristillistä musiikkia kutsutaan Suomessa gospeliksi. Yhdysvalloissa gospel tarkoittaa mustaa, usein moniäänistä kirkkomusiikkia. Tunnettu hinduaktivisti vaatii Brahma-jumalan nimen poistamista suositusta brasilialaisoluesta – uskonto näkyy myös monissa muissa oluissa. Yhdysvaltalainen hinduvaikuttaja Rajan Zed on ollut esillä myös Suomessa, kun hän vaatii Kiasmaa poistamaan uskontoaiheisessa näyttelyssä olleen kuvan. 30.07.2020 15:45 Pauli Juusela Maija Saari, kuvalähde rajanzed.com Yhdysvaltalainen uskontojenvälinen ryhmä vaatii maailman suurinta panimoyhtiötä poistamaan nimen Brahma suositusta brasilialaisoluestaan.

Tunnettu hinduaktivisti vaatii Brahma-jumalan nimen poistamista suositusta brasilialaisoluesta – uskonto näkyy myös monissa muissa oluissa

Ryhmässä on kristittyjä, juutalaisisia, buddhalaisia, hinduja ja jainalaisia. Sen puhemiehenä toimii tunnettu hinduaktivisti Rajan Zed, joka on aiemminkin puuttunut ilmiöihin, joita pitää hindujen uskontoa loukkaavina. Ulla Heikkilän esikoiselokuva Eden. Rippikoulusta kertovan Eden-elokuvan ohjaaja Ulla Heikkilä meni itse riparille tehdäkseen testin ja ajoi r. Catholic Face Masks. Kun klassikkoteos valjastetaan mainontaan, Mona Lisa työskentelee mehumyyjänä, eikä sitä voi estää – Asiantuntija kertoo, mikä tekee tietyistä maalauksista houkuttelevia mainostajille. Rakkautta raamattuvyöhykkeellä Calli ja Zach Pinkerton ovat poikkeuksia sukupolvensa amerikkalaisten keskuudessa: he menivät nopeasti naimisiin ja saivat lapsen avioliitossa. Uskonnollisessa tv-ohjelmassa esitettiin väärää tietoa ja niin ahdistavia väitteitä, että kirkolliset toimijat moittivat kanavaa – TV7:n toimitusjohtaja vastaa syytöksiin. Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista.

Kuvanmuokkaus: Maija Saari Videopeleissä on usein mukana tosielämän uskontoja jäljitteleviä kirkkokuntia.

Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista

Joskus pelaaja itse astuu jumalten, paavin tai Jeesuksen saappaisiin. 02.06.2020 09:40 Miika Auvinen Ruutukaappauksia peleistä, PlayWay, Ultimate Games, Maija Saari Tulevan Pope Simulator -pelin trailerissa ratkaistaan aseellisia konflikteja ja siunataan väkijoukkoja. Pelaaja voi paavina tehdä valintoja oman moraalinsa mukaisesti, ja myös kriisien lietsominen tai sivuuttaminen ovat vaihtoehtoja. Paavisimulaattori on vain yksi esimerkki siitä, kuinka videopeleissä käsitellään uskontoa. Tulevassa paavisimulaattorissa pelaaja voi katolisen kirkon johtohahmona muun muassa siunata kansanjoukkoja. Jyrki 69 laulaa lavalla paholaisista ja vampyyreistä, mutta sunnuntaiaamuna hän kuuntelee radiosta jumalanpalvelusta – ”Siitä tulee turvallinen olo” Ruudulla näkyy risti, Daavidin tähti, hindulaisuuden om-symboli ja islamin puolikuu.

Jyrki 69 laulaa lavalla paholaisista ja vampyyreistä, mutta sunnuntaiaamuna hän kuuntelee radiosta jumalanpalvelusta – ”Siitä tulee turvallinen olo”

On ristin painon alle luhistunut Kristus, moskeijan kupoli ja minareetti, Israelin lippu ja Itkumuuri. ”Going down to the beginning”, Jyrki 69 laulaa. ”Going down to erase my sins / And for a new beginning / Going down where faith lives / And where the walls are wailing.” Jyrki Linnankivi kuvasi Jerusalem-biisin videon itse käydessään kaupungissa ensimmäistä kertaa. Kristillisiltä vaikuttajilta kannanotto Räsäsen puolesta: ”Kaikki muut paitsi kristityn mielipiteet sallittuja” - Politiikka. Kristillisiltä vaikuttajilta kannanotto Räsäsen puolesta: ”Kaikki muut paitsi kristityn mielipiteet sallittuja Lähes tuhat kristillisten seurakuntien ja järjestöjen johtajaa ja vaikuttajaa on julkaissut kansanedustaja Päivi Räsästä tukevan kannanoton.

Kristillisiltä vaikuttajilta kannanotto Räsäsen puolesta: ”Kaikki muut paitsi kristityn mielipiteet sallittuja” - Politiikka

Kansanedustaja Räsäsen tviitti on johtanut poliisitutkintaan ja syyteharkintaan. Räsänen arvosteli kesäkuussa tviitissään sitä, että evankelis-luterilainen kirkko osallistui Helsinki Pride -tapahtumaan. Tutkimustieto vei mormonit kriisiin, jossa järki ja usko törmäävät. Mormonien nettisukupolvi on löytänyt uskontonsa syntyvaiheisiin liittyvän tutkimustiedon.

Tutkimustieto vei mormonit kriisiin, jossa järki ja usko törmäävät

Nyt nuoret esittävät kysymyksiä kirkon johtajien rehellisyydestä. 25.09.2019 15:40 Taneli Kylätasku Mari Aarnio, Wikimedia Commons. Eristetty nunnaluostari saa vierailijan minisarjassa, joka onnistuu yllättämään yhä uudelleen - Kulttuuri. Eristetty nunnaluostari saa vierailijan minisarjassa, joka onnistuu yllättämään yhä uudelleen Ann Dowdin näyttelijänsuoritus Handmaid’s Tale -sarjan julmana Lydia-tätinä teki kirjailija Margaret Atwoodiin suuren vaikutuksen, että hän valitsi Lydian yhdeksi Testamentit-jatkoromaaninsa päähenkilöistä. Vladimir Putin pitää kaulassaan äidiltä saamaansa ristiä – se sopii hyvin tarinaan Putinista venäläisyyden ja ortodoksisen uskon puolustajana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ottamassa aurinkoa Siperiassa elokuussa 2017. Kaulaassaan hänellä on äidiltä saat risti. Vladimir Putinin kaulassa roikkuvasta rististä kerrotaan tarinaa, joka muistuttaa pyhimyslegendoja. 16.09.2019 14:30 Paula Malleus Alexey Nikolsky/AFP/Lehtikuva Venäjän presidentti Vladimir Putin kastettiin lapsena salaa ortodoksisen kirkon jäseneksi. Putinin syvästi uskonnollinen äiti vei poikansa kastettavaksi Kristuksen kirkastumisen katedraaliin Pietarissa. Venäjän televisiossa esitetyssä Saida Medvedevan dokumentissa Patriarkka Vladimir Putin kertoi elämänsä lähtökohdista, jotka ovat olleet vähintäänkin ristiriitaiset.

Putin kastettiin marraskuun kahdeksantena päivänä vuonna 1952. Putin sai kaulakorun äidiltään valmistautuessaan Israelin matkalle.

Uskonnollinen taide ja symboliikka

Hyvää museopäivää! Testaa, tunnistatko vanhoihin taideteoksiin kätketyt salatut viestit - Kulttuuri. Jenni Vartiaisen biisi hallitsi radioennätystä lähes kymmenen vuotta, nyt Lauri Tähkän superhitti päihitti sen – Miksi juuri nämä kappaleet koskettavat niin monia? - Kulttuuri. ”Saatana mallinnettiin keskiajalla torahampaiseksi ja sarvipäiseksi mörökölliksi”, kertoo myytteihin perehtynyt erikoiskirjastovirkailija. The Matrix 20 vuotta: näin hittielokuva muutti maailman ja joutui lopulta netin pimeän puolen uhriksi - Kulttuuri. Voittotuuletus muistuttaa ylistystä, HIFK:n motto voisi olla kirkon strategiasta – tältä jääkiekko-ottelu näyttää kirkon miehistä.

Outlook - The Finnish pastor and his heavy metal hymns - BBC Sounds. Andy Warhol oli harras kristitty, joka kävi salaa kirkossa – poptaiteen edelläkävijästä tehtiin ooppera. 10 Bollywood songs that perfectly captures Krishna's naughtiness. Miksi James Bond ei koskaan kuole ja maailmanloppu tulee yhä uudelleen? Uskonnontutkijat vastaavat. Luulitko eläväsi maallistunutta arkea, jossa uskonnolliselle ajattelulle ei ole tilaa? Luulit väärin. Teologian opiskelija Olavi Seppänen ja uskontotieteilijä Nina Maskulin kertovat, miten uskonto näkyy esimerkiksi toimintaelokuvissa ja fantasiakirjallisuudessa.

Tätä en ole tullut ajatelleeksi, vaikka olen nähnyt useimmat James Bond -elokuvat: Niissä eletään jonkinlaisessa myyttisessä, ajattomassa todellisuudessa, ja jokainen uusi elokuva kertoo saman tarinan uudelleen. James Bond ei koskaan kasva vastuulliseksi aikuiseksi, saati vanhene tai kuole. Hän elää ikuisesti, koska me uskomme häneen. Bond myyttisenä hahmona on yksi Yle Puheella lähetettävän Homo religiosus -ohjelman aiheista. Niin kuin ehkä aiheiden kirjosta voi päätellä, Seppäselle uskonnollisuuden ja epäuskonnollisuuden välinen raja on aika sumea. .

– Uskonnossa ei tarvitse välttämättä olla kyse uskosta yliluonnolliseen tai siihen, että todellisuus jakautuu aineeseen ja henkeen. Pappien pukeutumista säätelevät piispainkokouksen ohjeet, mutta virkapuvun tärkeimmän tunnuksen voi askarrella vaikka maitopurkista. Pappien osuuskunta tavoittelee pukeutumisohjeita, jotka eivät sukupuolita pappeutta.

Nykyisin yhä useammin voi nähdä pappeja omaa tyyliä tukevassa vaatetuksessa. papit 2.10.2018 klo 07:30päivitetty 2.10.2018 klo 11:22 Papin työtehtävien skaala on laaja. Saman päivän aikana pappi voi toimittaa hautaan siunaamisen, koulun aamunavauksen, yritysvierailuja, messun toimittamisen ja sielunhoidollisia keskusteluja. Mestaripiirros : Mariska. Minua pyydettiin kertomaan laulunsanoittajan työstä koululaisten uutta äikänkirjaa varten. Kysymykset olivat mukavia ja aihe tietenkin lähellä sydäntäni. Pyydettiin myös valitsemaan jokin kirjoittamani lauluteksti, joka mielestäni sopisi kirjaan näytteeksi työstäni. Kävin läpi sanoituksiani ja päädyin Mestaripiirros -tekstiin, jonka Anna Puu ja Egotrippi ovat levyttäneet: Sinä päivänä kun Luoja teki sinuthän ei muuta tehnytkään.Heräs aikaisin, otti kynän käteen,rupes siinä piirtämään.

Historia: Kulttuurien juurilla. Kristillinen elokuva pärjää nyt Hollywoodissa - Seurakuntalainen. Virsikirja.fi – virsikirja verkossa. Cheekin viimeinen keikka oli yllätyksetön spektaakkeli, joka päättyi kyyneliin – Se osoitti, että nyt on oikea aika lopettaa - Kulttuuri. Cheekin viimeinen keikka oli yllätyksetön spektaakkeli, joka päättyi kyyneliin – Se osoitti, että nyt on oikea. Suomipop goes uskonto -musavisa Klikkaa auki kuvasta.

Haastattelu: Oscar-voittaja Sebástian Lelio teki elokuvan kahden naisen rakkaudesta, jota uskonnollisuus tukahduttaa – ja kuvasi siihen seksikohtauksen, jota kehutaan nyt "miehisen katseen" välttämisestä - Kulttuuri. Prinssi Jusuf ja Pijall ovat poikkeuksia – useimmat suomalaiset räppärit suosivat uskontojen sijaan "diippeilyä" Kirkkomme tunnetaan maailmalla nerokkaasta keksinnöstä – luterilainen, opettele olemaan ylpeä uskonnostasi - Sunnuntai - HS.fi. Liisa Ihmemaailmassa – RIVOJA KUVIA SYNTISISTÄ NAISISTA! Liisa Ihmemaailmassa – SYMBOLISUNNUNTAI. Hannu Lintu: ”Uskonpuhdistus oli paitsi teologinen, myös musiikillinen vallankumous” Alkamassa on sekä Suomen itsenäisyyden että uskonpuhdistuksen juhlavuosi, ja RSO:n kauden ensimmäisessä konsertissa sivutaan molempia.

Kaikkia teoksia yhdistää uskonnollisuus, mutta miten ne siihen suhtautuvat? Parsifalissa on näistä kolmesta teoksesta eniten syvää ymmärrystä siitä, että yksilön suhde jumaluuteen voi ylittää kaikki instituutioiden luomat rakennelmat. Tältäkö Jeesus oikeasti näytti? – Taiteen ja tutkimuksen käsitykset eroavat toisistaan. Kirkko piti Star Wars -messun Berliinissä - jättimenestys. Yle aamu-tv mitä symbolit kertovat. Hugo Simbergin toinen maailma. Mitä taiteen symbolit merkitsevät? Asiantuntija vastaa.