background preloader

UE05 Uskonnot, tiede ja taide / UE06 Uskonnot ja media

Facebook Twitter

Krusifiksi eli Jeesus ristillä saattaa olla maailman tunnetuin kuva-aihe, mutta se on muutakin kuin pelkkä kuva – taiteilija Ilkka Sariola kertoo, kuinka sitä luetaan. Ilkka Sariolan Rauhan krusifiksi näyttää kärsivän Kristuksen kasvot.

Krusifiksi eli Jeesus ristillä saattaa olla maailman tunnetuin kuva-aihe, mutta se on muutakin kuin pelkkä kuva – taiteilija Ilkka Sariola kertoo, kuinka sitä luetaan

Taiteilija Ilkka Sariola on maalannut kaksi krusifiksia. Niissä hän näyttää Jumalan, joka kärsii koko ruumiillaan ja voittaa kuoleman. 25.03.2021 14:30 Kaisa Halonen Laura Riihelä Karkea piirros roomalaisen rakennuksen seinässä on oman aikansa, 200-luvun alun, graffiti. ­ Ilmeisesti pilapiirrokseksi tarkoitetussa kuvassa mies katselee ristiinnaulittua, aasin­päistä hahmoa. Kristityt itse karttoivat ensimmäiset vuosisadat ristiinnaulitsemisen kuvaamista, sillä sitä pidettiin äärimmäisen häpeällisenä rangaistuksena. 200-luvun alussa tehty roomalainen graffiti on pilakuva kristityistä.

Kuin taivaisiin - miten musiikki ja uskonto soivat yhteen? - Maailman Kuvalehti. Kuoro hyräilee hymniä, sitä meille tutuinta sävelmää, jonka nuotit kuiskivat: näin on hyvä, näin on oikein.

Kuin taivaisiin - miten musiikki ja uskonto soivat yhteen? - Maailman Kuvalehti

Hymyilen liikutuksesta, sillä tiedän mitä seuraavaksi tapahtuu. Kuoronjohtaja näyttää merkin rohkaisten seurakuntaa liittymään lauluun. ”Virus katuu hyökkäystään Donald Trumpia vastaan” – Tony Perkinsin kommentti kertoo Yhdysvaltain uskonnollisen oikeiston lujasta uskosta presidenttiin. Donald Trumpin kiihkeimmät kannattajat näkevät hänet nyt myös koronaa vahvempana.

”Virus katuu hyökkäystään Donald Trumpia vastaan” – Tony Perkinsin kommentti kertoo Yhdysvaltain uskonnollisen oikeiston lujasta uskosta presidenttiin

Yhdysvaltain valkoiset evankelikaalit seisovat tiukasti presidentin takana. Jeesuksesta on muokattu MAGA-versio. Yhdysvalloista halutaan maa, jollainen se ei ole koskaan ollut. 08.10.2020 15:23 Pauli Juusela Maija Saari, Markus Tiittula, Jose Luis Magana AP/Lehtikuva ja Keren Yucel/AFP/Lehtikuva Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sairastuminen koronaan ei horjuttanut häntä koko ajan vahvasti tukeneiden valkoisten evankelikaalien uskoa.

Se, että Trump lähti sairaalasta kesken hoidon tervehtimään kannattajiaan, oli heille riemukas asia. Theroux ja vihatuimman perheen paluu. Uutistausta: Uskonnolla voi olla ratkaiseva asema Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – Joe Bidenin suhde uskoon on hyvin erilainen kuin Donald Trumpin. Entinen varapresidentti Joe Biden on nyt virallisesti demokraattisen puolueen presidenttiehdokas.

Uutistausta: Uskonnolla voi olla ratkaiseva asema Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – Joe Bidenin suhde uskoon on hyvin erilainen kuin Donald Trumpin

Hän on katolilainen, jonka uskoa arvostetaan yli kirkkokunta- ja uskontorajojen. Alfa-tv nousi otsikoihin kun se hermostui ohjelmansa trans-vieraasta – katsoimme kanavaa viikon putkeen, ja tältä se näytti - Nyt.fi. Alfa-tv nousi otsikoihin kun se hermostui ohjelmansa trans-vieraasta – katsoimme kanavaa viikon putkeen, ja tä Olo on hieman hämmentynyt.

Alfa-tv nousi otsikoihin kun se hermostui ohjelmansa trans-vieraasta – katsoimme kanavaa viikon putkeen, ja tältä se näytti - Nyt.fi

Mutta myös vaikuttunut. Katsoimme viikon ajan Alfa-tv:tä ja huomasimme, kuinka kuplaan pystyy käpertymään myös lineaarisessa mediassa. Mainos (Teksti jatkuu alla) Alfa-tv esittelee itsensä mainosrahoitteiseksi yleiskanavaksi, mutta pintaa rapsuttamalla se paljastuu nopeasti eräänlaiseksi kristillisen maailmankuvan airueksi, jonka ohjelmistossa Raamatun kiemurat, Israelin kuulumiset ja Yhdysvaltain arvokonservatiivien tekemiset sekoittuvat iloisesti asia- ja viihdeohjelmistoon. Toisaalta sillä on ansiokas määrä ajankohtaisohjelmia, joissa studioihin marssitetaan Matti Esko Matti Klingen Tapio Suomisen kuuluisuuksia puhumaan vähän kaikesta. Ville Rannan pilapiirros 12.11.2019. Catholic saint-finding game 'Follow JC Go!' wants to rival Pokemon Go. Image copyright FollowJCGo!

Catholic saint-finding game 'Follow JC Go!' wants to rival Pokemon Go

Pokemon Go, the wildly successful mobile game, has been downloaded around 800 million times and scooped over $2bn (£1.5bn) in revenue since 2016. Figures like that were always going to spawn some imitators. Antti Holma vastaa empaattisesti ihmissuhdekysymyksiin ja tekee synkkää pieruhuumoria – Nyt hän kertoo, miksi rakkaudesta on silti vaikea puhua - Kulttuuri. Yle areena Totuus Maria Magdalenasta. Finnairin lento 666 kohteeseen HEL perjantaina 13. päivänä nousi kansainväliseksi uutiseksi - Ulkomaat. Hupsu enkeli. Sieppaa. Katumuksen sakramentti Juno, LEO LYRICS. Jos pystyt kulkee mun kaa Sä kestät varmaan mitä vaan Tulin synnit pesee puhtaaks Kun menin maineeni likaamaan Päästä mut pahasta ja tekoni armahda Ei mul niin välii oo mut tekisit sen lasteni takia Jos pystyt kulkee mun kaa Sä kestät varmaan mitä vaan Emmä tiedä, mut mäki oon kai ihminen, hei Enkä tiedä mikä mut vei Näin syvälle kelojeni maailmaan Sain painaa vuosia unelmien paris Varis ne maahan ku puista lehdet Omatunto tietää väärää tehneen Vuosi vuodelta vääriä ratkasui Naisii, viinaa ja putkien katkasui Sit tuli kehiin masennus ja ahdistus Niillä maailmani vahvistui Ja sit kelaan et tää paska saa riittää Ku lapsi perheensä ilman isää piirtää Oon pahoillani, tarpeeks en läsnä ollu Auta herra ku sisältä mä onnun Anna anteeks seki et mä huorasin Tää on synninpäästö et pääsisin luoksesi.

Katumuksen sakramentti Juno, LEO LYRICS

Uskonnot yhdistävät voimansa pysäyttääkseen ilmasto­katastrofin, ja se on merkittävämpi uutinen kuin moni tajuaa. Miltä usko näyttää? – Rukous jalkapallokentällä. Tärkeintä on ulkoasu, joka tiivistää jutun idean silmänräpäyksessä – HS:n taittajan Heikki Hankimon työssä sanat ja kuvat ovat oikeassa suhteessa - Kulttuuri. Tärkeintä on ulkoasu, joka tiivistää jutun idean silmänräpäyksessä – HS:n taittajan Heikki Hankimon työssä san Toimittajat tiedetään.

Tärkeintä on ulkoasu, joka tiivistää jutun idean silmänräpäyksessä – HS:n taittajan Heikki Hankimon työssä sanat ja kuvat ovat oikeassa suhteessa - Kulttuuri

Että mitä he tekevät. Pappien pukeutumista säätelevät piispainkokouksen ohjeet, mutta virkapuvun tärkeimmän tunnuksen voi askarrella vaikka maitopurkista. Uskontojournalismi. Suomen uskonnollinen tv aloitti ”konservatiiviset uutiset” – Katsoimme ne, ja yhtäkkiä huomasimme olevamme kaikkien Suomen alt-right-ryhmien keskipisteessä - Nyt.fi. AlfaTV - Rakentava. Vaikuttava. Piristävä. Etusivu - TV7. Trinity Broadcasting Network. Nämä miehet eivät kerro vakaumuksestaan edes äidilleen: mikä saa duunarin, tieteentekijän, opiskelijan ja kirjailijan palvomaan Saatanaa? Hyvinkään paloittelusurma, kirkonpolttamista ja ylösalaisin olevia ristejä.

Nämä miehet eivät kerro vakaumuksestaan edes äidilleen: mikä saa duunarin, tieteentekijän, opiskelijan ja kirjailijan palvomaan Saatanaa?

Mustiin pukeutuneita teinejä, joilla on jäänyt metallimusiikkivaihde päälle. Siinä monen päällimmäiset mielleyhtymät saatananpalvonnasta ja satanismista. Mutta esimerkiksi Jyväskylästä löytyy kolme kolmekymppistä miestä, jotka pitävät kotonaan rukousnauhaa ja krusifiksia. He kokevat, että yhteiskuntamme arvostaa materialismia enemmän kuin henkisyyttä. Miehet kuuluvat Azazelin Tähteen, supisuomalaiseen satanistiseuraan, joka yhdistää uskontofilosofiaa ja saatananpalvontaa sulassa sovussa. Tässä jutussa seuran jäsenet ovat nimettömiä ja kasvottomia, ja kuvatkin on rajattu tarkkaan: äiti voi tunnistaa, isä voi tunnistaa, työ- tai opiskelukaverit voivat tunnistaa. Saatana on liian vaikea pala nieltäväksi useimmille. Kuka kumma siis perustaa satanistisen seuran 2000-luvun Suomeen?