background preloader

UE07 Kertauskurssi

Facebook Twitter

Mestaripiirros – Mariska. Minua pyydettiin kertomaan laulunsanoittajan työstä koululaisten uutta äikänkirjaa varten.

Mestaripiirros – Mariska

Kysymykset olivat mukavia ja aihe tietenkin lähellä sydäntäni. Pyydettiin myös valitsemaan jokin kirjoittamani lauluteksti, joka mielestäni sopisi kirjaan näytteeksi työstäni. Kävin läpi sanoituksiani ja päädyin Mestaripiirros -tekstiin, jonka Anna Puu ja Egotrippi ovat levyttäneet: Sinä päivänä kun Luoja teki sinuthän ei muuta tehnytkään.Heräs aikaisin, otti kynän käteen,rupes siinä piirtämään. Se kuva oli kaunis, oi ihme suorastaan;muodon jumalaisen sait.Kuvan viereen Hän merkkas, ettei suhunpäde kuolevaisten lait. Päivä kului, mut hetkenkään lepoopiirtäjä ei kaivannut.Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollutmestari valmisti sut. Niille jotka yhä epäilevät Luojaasanon vastaukseksi vaan,että jos ne edes kerran näkis sinut,kaikki rupeis uskomaan.

Luonnon monimuotoisuus, identiteettipolitiikka ja oikeusvaltio – Tässä SK:n tärpit kevään 2021 ylioppilaskirjoituksiin. SUOMEN KUVALEHTI kokosi tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen lukupaketin auttamaan ylioppilastutkinnon reaalikokeeseen ja äidinkielen kokeeseen valmistautumisessa.

Luonnon monimuotoisuus, identiteettipolitiikka ja oikeusvaltio – Tässä SK:n tärpit kevään 2021 ylioppilaskirjoituksiin

Mukana on opettajien vinkkejä, yleisimpiä sudenkuoppia ja aiheita, jotka saattavat nousta esiin tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa. Kysymykset laaditaan hyvissä ajoin, joten on mahdotonta ennustaa, ehtiikö esimerkiksi vuotta 2020 leimannut koronapandemia kokeeseen. Ylioppilaskoe on nykyisin ennen kaikkea kypsyyskoe. Siksi abiturientin kannattaa kurssikirjojen lisäksi lukea laajalti esimerkiksi luotettavaa mediaa. Ajankohtaisista esimerkeistä palkitaan. Kokosimme yli 200 artikkelin listan SK:n juttuja, podcasteja, infografiikoita ja blogeja, joista on hyötyä kirjoituksiin valmistautuessa.

Suomen Kuvalehti DIGI5,00 € / 1 kkNorm. 16,90 € / 1 kk. Onko sovitusopissa mitään järkeä? - Areiopagi. Kristillinen kirkko on aina opettanut, että Jeesuksen kärsimyksellä ja kuolemalla on pelastava vaikutus.

Onko sovitusopissa mitään järkeä? - Areiopagi

Jeesus syntyi ihmiseksi sovittaakseen ihmisen synnit ja korjatakseen ihmisen ja Jumalan välit. Silti esimerkiksi apostolinen uskontunnustus ei kerro miksi näin on. Tunnustus ei tarjoa mitään tiettyä sovitusteoriaa eli selittävää mekanismia, joka kertoisi kuinka sovitus tapahtuu. Miksi Jeesuksen ihmiseksitulolla, kuolemalla ja ylösnousemuksella on tämmöinen merkitys? Moraalinen intuitiomme kertoo meille vahvasti, että viattoman rankaiseminen on väärin. Art-2000007691749. Jos rakastat Jane Austenia, mikset rakastaisi myös televisiosarjaa ortodoksijuutalaisista?

art-2000007691749

Shtisel tutustuttaa erilaiseen maailmaan ja opettaa empatiaa siinä missä klassikkoromaanitkin. Kuva: Outi Pyhäranta / HS Shalom shalom! Olen alkanut viime aikoina mumista itsekseni. Nu nu nu. Eutanasian salliminen huolettaa monia asiantuntijoita: kohta ei enää keskustella, onko toisen surmaaminen sallittua, vaan kenelle se tehdään. Reino Vesterinen sairastaa parantumatonta, selkäytimessä kulkevien liikehermojen sairautta, ALS:ia.

Eutanasian salliminen huolettaa monia asiantuntijoita: kohta ei enää keskustella, onko toisen surmaaminen sallittua, vaan kenelle se tehdään

Vesterinen on 63-vuotias. Häntä pelottaa kokonaan toisten varaan joutuminen. Se, ettei pysty liikuttamaan enää mitään kehossaan. – Pelkään myös sitä, jos kipujani ei pystytä lievittämään riittävästi. HS selvitti, miten Malmin moskeijassa yritetään estää koronan leviämistä – Helsingin tartunnoista 30–40 prosenttia ulkomaalaistaustaisilla, eikä tilanne ole helpottunut. Tamer ja Johanna Omar uskovat, että vieraskielisten suureen tartuntaosuuteen Helsingissä vaikuttavat merkittävästi isot perhekoot, koska silloin tartuntojen lähteitä on luonnollisesti enemmän.

HS selvitti, miten Malmin moskeijassa yritetään estää koronan leviämistä – Helsingin tartunnoista 30–40 prosenttia ulkomaalaistaustaisilla, eikä tilanne ole helpottunut

Malmilaisen Yusuf Islam -keskuksen ovisilmästä kurkistaa Tamer Omar. Hän on moskeijan monitoimihenkilö ja päästää vieraat sisään. Omar ei ole paikan imaami eli johtaja, mutta hän toimii imaami Walid Hammoudin apuna ja auttaa tätä muun muassa yleisten rukoushetkien järjestämisessä ja muslimien pyhän kirjan Koraanin kielen opettamisessa lapsille ja naisille. Ensimmäinen nainen Gölten Bedretdin johtaa tataareita ja Suomen Islam-seurakuntaa. Hän uskoo, että seurakunta saa vielä naisen myös imaamiksi. Gölten Bedretdin johtaa tataareita ja Suomen Islam-seurakuntaa.

Ensimmäinen nainen Gölten Bedretdin johtaa tataareita ja Suomen Islam-seurakuntaa. Hän uskoo, että seurakunta saa vielä naisen myös imaamiksi.

Hän uskoo, että seurakunta saa vielä naisen myös imaamiksi. Mustavalkoisten valokuvien rivistö yltää seinän puoliväliin. Kahdeksan keski-ikäistä miestä, mustat puvuntakit, tummat kravatit, vakaat katseet suoraan kameraan. Ensi silmäykseltä tunnistaa, että tässä on johtajien jono. Salaliittoteoriat. Heikki oli varma, että syyskuun 11. päivän iskut olivat Yhdysvaltain hallinnon järjestämä juoni.

Salaliittoteoriat

Rosan puoliso taas uskoi, että Maan läheltä kulkee tuhoa aiheuttava planeetta, josta Nasa ei halua kertoa. Mikä saa ihmisen hurahtamaan salaliittoteorioihin? Salaliittoteoriat ovat nousseet tänä vuonna isoksi ilmiöksi. Miljardöörit George Soros ja Bill Gates ovat joutuneet salaliittoteoreetikoiden huhujen kohteiksi.­ Kolumni: Toimittajien pitäisi ymmärtää uskontoja paremmin, siinä voisi auttaa vaikka kuunteleminen. ’Ainoa hetki, jolloin perussuomalaiset ja vihreät ovat yhtä mieltä, on silloin kun he hiljentyvät meidän esinahkojemme äärelle.”

Kolumni: Toimittajien pitäisi ymmärtää uskontoja paremmin, siinä voisi auttaa vaikka kuunteleminen

Näin sanoo toimittaja Ruben Stiller poikien ympärileikkauksia käsittelevässä jutussa (HS 30.10.). Totta on, että asia yhdistää puolueita poikkeuksellisella tavalla. Vihreissä ja perussuomalaisissa on halua kieltää kaikki ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset. Esinahat ovat ajankohtaisia, koska tyttöjen sukupuolielinten silpominen aiotaan säätää nykyistä selvemmin rangaistavaksi rikoslaissa. Herää kysymys: entä pojat? Arman Pohjantähden alla - Kausi 2 - Jakso 5 - Suviseurat. Americamagazine. This story was updated on Nov. 7, 2020 with material from the Associated Press after they projected the results of the 2020 presidential election.

americamagazine

(RNS) — Kamala Harris made history Saturday as the first Black woman elected as vice president of the United States, shattering barriers that have kept men — almost all of them white — entrenched at the highest levels of American politics for more than two centuries. Uskonnon merkitys ihmisille maittain. Tutkijan mukaan 2010-luku oli käännekohta: usko Jumalaan romahti, ja kristinusko alkoi näyttää nuorten silmissä vieraalta – ”Osa työntekijöistä on henkisesti luovuttanut”, sanoo kirkkoherra. 15–29-vuotiaista vain 15 prosenttia kertoo uskovansa kristinuskon Jumalaan, mutta huomattavasti suurempi osuus, 23 prosenttia, uskoo henkimeedioihin. Kuvalähde: Istock Nuoret aikuiset ovat vieraantuneet kristinuskosta, mutta eivät suhtaudu yhtä kriittisesti muunlaiseen hengellisyyteen. Siitä ei pääse yli eikä ympäri: kristinusko on Suomessa kriisissä. Joonas Nordmanin uskontunnustus: Voisit uskoa edes kirkkoon ja sen hyviin töihin, jos itse Jumala ei nappaa - Seura.fi.

Olin tänä syksynä mukana tv-ohjelmassa, joka keräsi rahaa Pelastakaa Lapset Ry:lle. Lopullinen potti oli huomattava: 230 000 euroa. Koronapandemiassa ihmiset ovat heränneet maatamme kurittavaan huono-osaisuuteen. Hyvä niin. Verojen maksaminen on tietynlaista hyväntekeväisyyttä, ja maksamme ne mielellään. Kun etsimme lahjoituskohteita, se helpoin vaihtoehto löytyisi läheltä. Venäjä pidätti siperialaisen lahko­johtajan Vissarionin, jota seuraajat pitävät uudesti­syntyneenä Kristuksena. Kuula: Näin yhdistän Árpád Kovácsin agnostisismin ja Eero Junkkaalan uskonvarmuuden. Kristitty voi olla agnostikko: en tiedä, onko Jumalaa, mutta uskoni valossa tiedän hänestä yhtä ja toista. Sunnuntaina 14. kesäkuuta kuultiin Horisontti-ohjelmassa kaksi häkellyttävän erilaista kantaa uskoon. Pastori Árpád Kovács on ilmoittanut olevansa viisiprosenttisesti ateisti ja 95-prosenttisesti agnostikko, eikä häntä Jumala-uskon totuus muutenkaan kiinnosta.

Usko kun on taiteellisen kokemuksen kaltainen subjektiivinen asia. Sen tuonpuoleisuussanoittaminen on pelkkää metaforiikkaa, kielikuvastoa, joka vain ohuesti viittaa johonkin kielen ulkopuoliseen. Teologian tohtori Eero Junkkaalalle taas kristillinen usko on aivan huippukiinnostavaa. Tässä on pienoiskuva teologian ja kirkon ihmeellisyydestä. Jos on kirkkaita oivalluksen hetkiä, on myös krapula-aamuja, jolloin tuntuu, ettei siellä ketään ole.

Kristinuskon kartasto muuttuu vauhdilla – Politiikasta. Etelä-Intian kuuluisa katolinen pyhiinvaelluspaikka Vailankanni vetää puoleensa niin kristittyjä kuin hinduja. Lukuaika: 5 min. Euroopassa kristilliset kirkot menettävät asemiaan, mutta globaalissa etelässä kristinusko on kasvukäyrällä. Kristinuskon poliittiset ulottuvuudet pääsevät esille kehittyvässä maailmassa, jonka kaduilla avautuva todellisuus muistuttaa monin tavoin Raamatun syntykontekstia. Kristinusko on muuttanut etelään Maapallon uskontokartalla on viime vuosikymmeninä tapahtunut mannerlaattojen siirtymiä. Tarkkoja tilastoja on vaikea saada, mutta muutoksen suunta on selvä. Pew Research Center on arvioinut, että vuonna 1910 kaksi kolmasosaa kristityistä asui Euroopassa ja loputkin lähinnä Amerikan mantereilla. Absoluuttisina lukuina ilmaistuna kristittyjen määrä kasvoi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa sadan vuoden aikana noin 8,5 miljoonasta 516 miljoonaan.

Vuoteen 2060 mennessä afrikkalaisten kristittyjen määrän odotetaan nousevan peräti 1,2 miljardiin. Potkut saanut vegaani haastoi työnantajansa oikeuteen Britanniassa – Nyt tuomioistuin joutuu ratkaisemaan, voiko veganismin rinnastaa uskontoon - Ulkomaat. Potkut saanut vegaani haastoi työnantajansa oikeuteen Britanniassa – Nyt tuomioistuin joutuu ratkaisemaan, voi Britanniassa irtisanottu työntekijä on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen syrjinnästä. Torstaina Norwichissa alkaneessa oikeudenkäynnissä työtuomioistuin joutuu ottamaan kantaa siihen, onko jyrkkä veganismi filosofinen uskomus tai uskontoon rinnastettava asia jonka perusteella irtisanominen olisi syrjintää.

Irtisanottu Jordi väittää, että eläinoikeusjärjestö The League Against Cruel Sports irtisanoi hänet sen jälkeen, kun hän puuttui siihen, että järjestön eläkerahastolla on sijoituksia eläinkokeita käyttävissä yhtiöissä. Burkina Faso: Christmas Day in a Christian-Muslim household. Shamanismia, joogaa, enkeli-iltoja ja luonnon mystiikkaa: erityisesti nuoret naiset hakevat hyvinvointia uushenkisyydestä.

Kynttilöin valaistussa joogasalissa soi rauhoittava pianomusiikki ja ilmassa leijailee eteeristen öljyjen tuoksu. Piispat: Usko ja tiede eivät ole ristiriidassa, vaikka moni niin luulee. Helsingin kasinon vieressä sijaitsevan kerrostalon uumenissa on kappeli, jossa kaiken maallisen hylännyt nainen toteuttaa Jumalalta saamaansa tehtävää - Kaupunki. Ranskalaisnunna joutui kieltäytymään paikasta hoitokodissa huivikiellon takia - Ulkomaat. Ranskalaisnunna joutui kieltäytymään paikastaan valtion hoitokodissa, koska häntä vaadittiin luopumaan nunnan kaavun ja huivin käytöstä.

”Eikö Eurooppa ole oppinut historiastaan?” – Kristityt ja muslimit kokoontuivat kukittamaan synagogan aidan ja osoittamaan tukensa juutalaisille. Ulkoministeri Pekka Haavisto totesi puheessaan, ettei Suomessa ole tilaa minkäänlaiselle uskontojenvastaisuudelle. Raamatun tulkintaan liittyy aina vastuu, jota emme voi väistää, sanoo evankelis-luterilaisen kirkon raamattukouluttaja. Ajatus, jonka mukaan Raamatun sanaa ei pidä tulkita, vaan totella, saa kouluttaja Mika Aspisen hälytyskellon soimaan.

Marraskuun alussa kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen oli poliisin kuulusteltavana. Julkkisten jumalanpalvelus - Ulkomaat. Ei jätä kylmäksi - Sunnuntai. Trumpin uusin neuvonantaja puhuu viraaliksi lähteneellä videolla kielillä - Nyt.fi. ”Jos sanot ei presidentti Trumpille, on kuin sanoisit ei Jumalalle.” Missä menee raja uskonnon­vapauden ja kansan­ryhmää vastaan kiihottamisen välillä? Päivi Räsäsen poikkeuksellinen tapaus saattaa määritellä lain rajat uudelleen, sanoo professori - Politiikka.

Missä menee raja uskonnon­vapauden ja kansan­ryhmää vastaan kiihottamisen välillä? Ue paattokoe tavallinen. AI will transform religion with robot priests like this one. A new priest named Mindar is holding forth at Kodaiji, a 400-year-old Buddhist temple in Kyoto, Japan. Like other clergy members, this priest can deliver sermons and move around to interface with worshippers. Selviäisitkö hengissä keskiajalla? Testaa tietosi! Rasistien raamatuntulkinta ylittää mielikuvituksen rajat. Someajan uudessa seurakunnassa ylistyslaulut raikaavat diskovalojen alla ja kolehdin voi maksaa MobilePaylla – tällainen on HoumChurch - Kotimaa. Nimi kertoo, mistä tulet – Raamattu on länsi­maissa yhä yleisin nimien lähde - Tiede. Katselu- ja kuunteluvinkkejä yo-kokeeseen valmistautuvalle. Ravisuttava kirjaväite: Vatikaani tihkuu tukahdutettua homoeroottisuutta.

Kuula: Uskonnot ovat samanlaista fiktiota kuin eläinsadut ja joulupukkimyytti – vai ovatko? Näin kirjoitat täydellisen esseevastauksen reaaliaineen yo-kokeessa. Osa Raamatusta on käännösvirheitä ja kulttuurisia tulkintoja – "Pyhän tekstin muuttuminen on välttämätöntä, koska sen täytyy olla relevanttia omalle ajalleen" ”Kristus oli homo sapiens eikä banaani tai muurahainen” – Näin arvostettu uskonnonfilosofi perustelee, miksi myös avaruusörkki voi olla Jumalan kuva. Varastetut lapset - Sunnuntai. Suomalainen uusoikeisto ja konservatiivikristityt lähentyvät toisiaan.

Raamattu ja avioliitto perustevaliokunnan avioliittomietinnössä. Verkkosarjakuva: Muslimit ja juutalaiset kertovat Jeesuksesta toisenlaista tarinaa. Mitä ylioppilas­kirjoitusten reaalikokeissa kysytään? Opettajat kertoivat HS:lle valistuneet arvauksensa - Kotimaa. Are religious people happier, healthier? Why I use a Jewish ritual bath after my period. Timo Laaninen oli neljän pääministerin juonikas oikea käsi, kunnes hän kyllästyi ja ryhtyi kapakkapapiksi Helsingissä - Sunnuntai.

Universal Life Church - Official Site - Est. 1977. Kirkon uusi Ttila-tubemedia varhaisnuorille aloittaa – juontajina 13–19-vuotiaat nuoret. Kirkkoon kuuluu nyt alle 70 prosenttia suomalaisista – kasteiden määrä laski syntyvyyden tahdissa. Kuvataiteilija Jani Leinosen McDonald’s-krusifiksiteos synnytti mellakan Israelissa – taidemuseoon heitettiin polttopullo, mielenosoittajat kivittivät poliisia, kulttuuriministeri vaatii sensurointia - Kulttuuri.

Musliminuorten ihan oma islam sekoittaa koulun arkea Itävallassa – ”Aihe on ollut tabu siinä missä koulujen väki­valta”, sanoo rehtori - Ulkomaat. Kysely: Juutalais­vastaisuus on lisääntynyt Euroopassa, ja kolmannes juutalaisista välttää juutalaisia tapahtumia ja paikkoja, koska ei pidä niitä turvallisina - Ulkomaat. 70 vuotta sitten Pariisissa kirjoitettiin ihmis­oikeuksien aakkoset, joita ilman maailma näyttäisi toisenlaiselta - Ulkomaat. Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan” - Kotimaa. Hollantilaisella kirkolla on erikoinen keino estää poliisia: tauoton jumalanpalvelus on kestänyt yli kuukauden. Jim Jones luuli olevansa uusi Jeesus tai Lenin ja veti 918 ihmistä mukanaan kuolemaan Guyanan viidakossa - Ulkomaat.

Miksi James Bond ei koskaan kuole ja maailmanloppu tulee yhä uudelleen? Uskonnontutkijat vastaavat. Essee: Maailmanuskonnot tuovat toivoa ilmastouhkien ja väkivallan maailmassa. Suomalaiset pelkäävät kuoleman kohtaamista eivätkä siksi tiedä, miten kaunis hetki se voi olla – Näitä 8 asiaa et tiennyt kuolemasta. Tällainen on Jumalan krapula – eli näin teologit selittävät uskonnollista kieltä. Uskontojen maailma/kansallismuseon hyvät sivut. Kun Teemu Kunto tajusi, ettei enää tarvitse ”älyttömästi rahaa”, rauha laskeutui – Sen jälkeen hän ymmärsi elämänsä olevan merkityksetöntä - Elämä.

Pia Puolakka kasvoi mustavalkoiseen maailmaan, jossa kaikkialta vyöryi synti – Nyt hän on vankilapsykologi, joka kertoo, miksi uskonto voi pelastaa tai tappaa ihmisen. Pyhä vesi. Pyhä vesi. Reformaatio dokumentti. Luulitko keskiaikaa ”pimeäksi”? – Ainakaan silloin ei jätetty vammaisia yksin. What Is a Religious Order? The Major Catholic Religious Orders Easily Explained. Homoja vihkinyt kapinapappi aikoo lukita itsensä jalkapuuhun keskellä Bulevardia – Kai Sadinmaata odottaa pahimmillaan erottaminen pappisvirasta - Kaupunki.

UUSI USKONNON YO-KOE. Testaa, tunnetko tuttujen fraasien alkuperän! - Kirkko ja kaupunki. Liisa Ihmemaailmassa – BETLEHEMIN TÄHDESTÄ HOTELLIEN TÄHTILUOKITUKSEEN! Suomalainen teologi pohtii ihmisen merkitystä Nasan laskuun – Nyt hän kertoo, miksi hyveisiin keskittyminen tekisi jokaisen elämästä parempaa - Elämä. ”Paavius on Rooman piispan röyhkeää vallan tavoittelua!” – Tällainen someräyhääjä Martti Luther olisi, jos eläisi nyt - Kulttuuri. Tutkija: Raamattua sensuroitiin aikojen alussa – naista häivytettiin taka-alalle. Liisa Ihmemaailmassa – TAIDEJOULUKALENTERIN TOINEN LUUKKU. How Each Apostle Died & Where You Can Find Their Bones Today (2.0) Pew: Naiset ovat miehiä uskonnollisempia kristityissä maissa, mutta eivät muslimimaissa - Seurakuntalainen. Taiteen Jeesus on aina ollut sekä harras pelastaja että vääryyksien oikaisija.

Markuksen evankeliumi koki arvonnousun. Koko Raamattu yhdessä FB postauksessa. _nsqmugYYY21r8brruo1_400. Hs. Saako muslimi vaihtaa uskoaan? Mitä tarkoittaa sharia? 36 kysymystä ja vastausta islamista. Katolisen kirkon ehtoolliskäytäntö ei ole muuttunut. Hs. N vanhoillislestadiolaisuusvisa - korkeakoulutaso. Pope Francis baptizes 33 children at the Sistine Chapel. Hs. Moskeijat Suomessa. Nainen vaietkoon seurakunnassa ja muut virhekäsitykset Raamatusta – "Mooses kuuluu museoon"

Raamatun sana on niin kuin luetaan - Uusimmat. KESKEISIÄ AIHEALUEITA USKONNON YO-AINEREAALIIN. Video / Video: Millaisen Raamatun sinä tuunaisit?