background preloader

UE07 Kertauskurssi

Facebook Twitter

Salaliittoteoriat. Heikki oli varma, että syyskuun 11. päivän iskut olivat Yhdysvaltain hallinnon järjestämä juoni.

Salaliittoteoriat

Rosan puoliso taas uskoi, että Maan läheltä kulkee tuhoa aiheuttava planeetta, josta Nasa ei halua kertoa. Mikä saa ihmisen hurahtamaan salaliittoteorioihin? Salaliittoteoriat ovat nousseet tänä vuonna isoksi ilmiöksi. Miljardöörit George Soros ja Bill Gates ovat joutuneet salaliittoteoreetikoiden huhujen kohteiksi.­ Vuonna 2001 New Yorkin WTC-torneihin osui kaksi terroristien kaappaamaa lentokonetta. Heikki oli löytänyt netistä sivustoja, joilla salaliittoteoria kerrottiin uskottavasti. Kolumni: Toimittajien pitäisi ymmärtää uskontoja paremmin, siinä voisi auttaa vaikka kuunteleminen. ’Ainoa hetki, jolloin perussuomalaiset ja vihreät ovat yhtä mieltä, on silloin kun he hiljentyvät meidän esinahkojemme äärelle.”

Kolumni: Toimittajien pitäisi ymmärtää uskontoja paremmin, siinä voisi auttaa vaikka kuunteleminen

Näin sanoo toimittaja Ruben Stiller poikien ympärileikkauksia käsittelevässä jutussa (HS 30.10.). Totta on, että asia yhdistää puolueita poikkeuksellisella tavalla. Vihreissä ja perussuomalaisissa on halua kieltää kaikki ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset. Esinahat ovat ajankohtaisia, koska tyttöjen sukupuolielinten silpominen aiotaan säätää nykyistä selvemmin rangaistavaksi rikoslaissa. Arman Pohjantähden alla - Kausi 2 - Jakso 5 - Suviseurat. Americamagazine. This story was updated on Nov. 7, 2020 with material from the Associated Press after they projected the results of the 2020 presidential election.

americamagazine

Uskonnon merkitys ihmisille maittain. Tutkijan mukaan 2010-luku oli käännekohta: usko Jumalaan romahti, ja kristinusko alkoi näyttää nuorten silmissä vieraalta – ”Osa työntekijöistä on henkisesti luovuttanut”, sanoo kirkkoherra. 15–29-vuotiaista vain 15 prosenttia kertoo uskovansa kristinuskon Jumalaan, mutta huomattavasti suurempi osuus, 23 prosenttia, uskoo henkimeedioihin.

Tutkijan mukaan 2010-luku oli käännekohta: usko Jumalaan romahti, ja kristinusko alkoi näyttää nuorten silmissä vieraalta – ”Osa työntekijöistä on henkisesti luovuttanut”, sanoo kirkkoherra

Kuvalähde: Istock Nuoret aikuiset ovat vieraantuneet kristinuskosta, mutta eivät suhtaudu yhtä kriittisesti muunlaiseen hengellisyyteen. Siitä ei pääse yli eikä ympäri: kristinusko on Suomessa kriisissä. Luterilaisen kirkon uusin nelivuotiskertomus Uskonto arjessa ja juhlassa – Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2016–2019 maalaa karun kuvan siitä, miten suomalaisten suhtautuminen kristinuskoon on muuttunut. Kristinuskon Jumalaan uskovien määrä on lähes puolittunut 2000-luvulla. Ensimmäistä kertaa tutkimushistoriassa alle puolet suomalaisista kertoo uskovansa minkäänlaiseen Jumalaan. Joonas Nordmanin uskontunnustus: Voisit uskoa edes kirkkoon ja sen hyviin töihin, jos itse Jumala ei nappaa - Seura.fi. Olin tänä syksynä mukana tv-ohjelmassa, joka keräsi rahaa Pelastakaa Lapset Ry:lle.

Joonas Nordmanin uskontunnustus: Voisit uskoa edes kirkkoon ja sen hyviin töihin, jos itse Jumala ei nappaa - Seura.fi

Lopullinen potti oli huomattava: 230 000 euroa. Koronapandemiassa ihmiset ovat heränneet maatamme kurittavaan huono-osaisuuteen. Hyvä niin. Verojen maksaminen on tietynlaista hyväntekeväisyyttä, ja maksamme ne mielellään. Kun etsimme lahjoituskohteita, se helpoin vaihtoehto löytyisi läheltä. Art-2000006644592. Kuula: Näin yhdistän Árpád Kovácsin agnostisismin ja Eero Junkkaalan uskonvarmuuden. Kristitty voi olla agnostikko: en tiedä, onko Jumalaa, mutta uskoni valossa tiedän hänestä yhtä ja toista.

Kuula: Näin yhdistän Árpád Kovácsin agnostisismin ja Eero Junkkaalan uskonvarmuuden

Sunnuntaina 14. kesäkuuta kuultiin Horisontti-ohjelmassa kaksi häkellyttävän erilaista kantaa uskoon. Pastori Árpád Kovács on ilmoittanut olevansa viisiprosenttisesti ateisti ja 95-prosenttisesti agnostikko, eikä häntä Jumala-uskon totuus muutenkaan kiinnosta. Usko kun on taiteellisen kokemuksen kaltainen subjektiivinen asia. Sen tuonpuoleisuussanoittaminen on pelkkää metaforiikkaa, kielikuvastoa, joka vain ohuesti viittaa johonkin kielen ulkopuoliseen. Kristinuskon kartasto muuttuu vauhdilla – Politiikasta. Etelä-Intian kuuluisa katolinen pyhiinvaelluspaikka Vailankanni vetää puoleensa niin kristittyjä kuin hinduja.

Kristinuskon kartasto muuttuu vauhdilla – Politiikasta

Lukuaika: 5 min. Euroopassa kristilliset kirkot menettävät asemiaan, mutta globaalissa etelässä kristinusko on kasvukäyrällä. Kristinuskon poliittiset ulottuvuudet pääsevät esille kehittyvässä maailmassa, jonka kaduilla avautuva todellisuus muistuttaa monin tavoin Raamatun syntykontekstia. Kristinusko on muuttanut etelään Maapallon uskontokartalla on viime vuosikymmeninä tapahtunut mannerlaattojen siirtymiä. Tarkkoja tilastoja on vaikea saada, mutta muutoksen suunta on selvä. Pew Research Center on arvioinut, että vuonna 1910 kaksi kolmasosaa kristityistä asui Euroopassa ja loputkin lähinnä Amerikan mantereilla. Absoluuttisina lukuina ilmaistuna kristittyjen määrä kasvoi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa sadan vuoden aikana noin 8,5 miljoonasta 516 miljoonaan.

Vuoteen 2060 mennessä afrikkalaisten kristittyjen määrän odotetaan nousevan peräti 1,2 miljardiin. Potkut saanut vegaani haastoi työnantajansa oikeuteen Britanniassa – Nyt tuomioistuin joutuu ratkaisemaan, voiko veganismin rinnastaa uskontoon - Ulkomaat. Potkut saanut vegaani haastoi työnantajansa oikeuteen Britanniassa – Nyt tuomioistuin joutuu ratkaisemaan, voi Britanniassa irtisanottu työntekijä on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen syrjinnästä.

Potkut saanut vegaani haastoi työnantajansa oikeuteen Britanniassa – Nyt tuomioistuin joutuu ratkaisemaan, voiko veganismin rinnastaa uskontoon - Ulkomaat

Torstaina Norwichissa alkaneessa oikeudenkäynnissä työtuomioistuin joutuu ottamaan kantaa siihen, onko jyrkkä veganismi filosofinen uskomus tai uskontoon rinnastettava asia jonka perusteella irtisanominen olisi syrjintää. Burkina Faso: Christmas Day in a Christian-Muslim household. Shamanismia, joogaa, enkeli-iltoja ja luonnon mystiikkaa: erityisesti nuoret naiset hakevat hyvinvointia uushenkisyydestä. Kynttilöin valaistussa joogasalissa soi rauhoittava pianomusiikki ja ilmassa leijailee eteeristen öljyjen tuoksu.

Shamanismia, joogaa, enkeli-iltoja ja luonnon mystiikkaa: erityisesti nuoret naiset hakevat hyvinvointia uushenkisyydestä

Meditaatioon painottuvaan Yin-joogatuntiin Vaajakosken Tulitikkutehtaalla virittäytyy kymmenkunta kolmekymppistä naista ja yksi mies. Joogaopettaja Sari Rito ohjaa pehmeällä äänellään ryhmäläisiä hengittämään syvään. Piispat: Usko ja tiede eivät ole ristiriidassa, vaikka moni niin luulee. Kristinusko vai tiedeusko?

Piispat: Usko ja tiede eivät ole ristiriidassa, vaikka moni niin luulee

Nykyihminen valitsee yleensä jomman kumman. Etenkin nuorten penseä suhtautuminen kristinuskoon on saanut piispat mietteliäiksi. Kirkkohallitus julkaiseekin nyt Tieteiden lahja – Piispojen puheenvuoro tieteiden arvosta ja tehtävästä Jumalan luomakunnassa -julkaisun. Puheenvuorossa tehdään selvä ero kirkon uskon ja tiedeuskon välille. Piispat tekevät eroa myös yleistynyttä tiedevastaisuutta kohtaan. Tieteen tulosten katsotaan selittävän aistein havaittavan maailman mitattavia asioita, mutta se ei kykene vastaamaan esimerkiksi moraalia ja merkityksiä koskeviin kysymyksiin. Vaikka tiede ja usko toimivat eri tasolla, ne puhuvat samasta todellisuudesta. Toisaalta piispat puolustavat tieteen ja totuuden etsimistä ihmisen kutsumuksena ja tiedeyhteisöä yhtenä ihmiskunnan tärkeimmistä instituutioista. Raportissa myönnetään, että kristillisen teologian ja luonnontieteen välillä on eroja.

Jumala loi. Helsingin kasinon vieressä sijaitsevan kerrostalon uumenissa on kappeli, jossa kaiken maallisen hylännyt nainen toteuttaa Jumalalta saamaansa tehtävää - Kaupunki. Ranskalaisnunna joutui kieltäytymään paikasta hoitokodissa huivikiellon takia - Ulkomaat. Ranskalaisnunna joutui kieltäytymään paikastaan valtion hoitokodissa, koska häntä vaadittiin luopumaan nunnan kaavun ja huivin käytöstä. Tapauksesta uutisoi brittilehti The Lähes koko elämänsä luostarissa viettänyt noin 70-vuotias nunna olisi halunnut vetäytyä eläkkeelle kotiseudulleen Itä-Ranskaan. Hän haki asuntoa valtio-omisteisesta hoitokodista ja sai vastaukseksi kirjeen kaupungilta. Kirjeessä kerrottiin, että nainen on jonotuslistalla asuntoon, mutta sääntöjen vuoksi tämän tulisi muuttaessaan luopua huivin ja kaavun käytöstä. ”Eikö Eurooppa ole oppinut historiastaan?” – Kristityt ja muslimit kokoontuivat kukittamaan synagogan aidan ja osoittamaan tukensa juutalaisille.

Ulkoministeri Pekka Haavisto totesi puheessaan, ettei Suomessa ole tilaa minkäänlaiselle uskontojenvastaisuudelle. Ulkoministeri Pekka Haavisto tuli paikalle osoittamaan valtiovallan solidaarisuutta juutalaisille. Raamatun tulkintaan liittyy aina vastuu, jota emme voi väistää, sanoo evankelis-luterilaisen kirkon raamattukouluttaja. Ajatus, jonka mukaan Raamatun sanaa ei pidä tulkita, vaan totella, saa kouluttaja Mika Aspisen hälytyskellon soimaan. Marraskuun alussa kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen oli poliisin kuulusteltavana. Julkkisten jumalanpalvelus - Ulkomaat.

Ei jätä kylmäksi - Sunnuntai. Trumpin uusin neuvonantaja puhuu viraaliksi lähteneellä videolla kielillä - Nyt.fi. ”Jos sanot ei presidentti Trumpille, on kuin sanoisit ei Jumalalle.” Näin sanoo Yhdysvaltain presidentin Donald hengellinen neuvonantaja Paula White- Mainos (Teksti jatkuu alla) White on menestysteologi, kirjailija ja televisiossa esiintyvä evankelista. Hän työskentelee tätä nykyä Valkoisessa talossa ja on muun muassa julistanut työpakkansa pyhäksi maaperäksi. White on toiminut presidentin hengellisenä neuvonantajana vuodesta 2016. Nyt Whiten puheita on kerätty videolle, joka herättää hämmennystä Twitterissä. Missä menee raja uskonnon­vapauden ja kansan­ryhmää vastaan kiihottamisen välillä? Päivi Räsäsen poikkeuksellinen tapaus saattaa määritellä lain rajat uudelleen, sanoo professori - Politiikka.

Missä menee raja uskonnon­vapauden ja kansan­ryhmää vastaan kiihottamisen välillä? Päivi Räsäsen poikkeukselli Mitä saa sanoa uskontoon vedoten? Ja missä menee raja uskonnonvapauden ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen välillä? Sitä punnitaan tapauksessa, jossa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen esitutkinnan aloitettavaksi kansanedustajan Päivi Räsäsen.

Ue paattokoe tavallinen. AI will transform religion with robot priests like this one. A new priest named Mindar is holding forth at Kodaiji, a 400-year-old Buddhist temple in Kyoto, Japan. Like other clergy members, this priest can deliver sermons and move around to interface with worshippers. But Mindar comes with some ... unusual traits. A body made of aluminum and silicone, for starters. Mindar is a robot. Selviäisitkö hengissä keskiajalla? Testaa tietosi! Julkaistu 09.09.2015 - 12:35. Päivitetty 16.01.2019 - 10:12 Moni haluaisi matkustaa keskiajalle. Kimmokkeen ovat ehkä antaneet Game of Thronesin ja Taru sormusten herrasta tapaiset keskiajan hengessä tehdyt filmatisoinnit. Rasistien raamatuntulkinta ylittää mielikuvituksen rajat. Osana opintovapaatani olen lukenut Minna Heimolan kirjaa Raamatu ja rasismi (vuodelta 2016).

Häkellyttävin osio oli luku, joka käsittelee Yhdysvalloissa nykyisin vaikuttavien rasististen liikkeiden raamatuntulkintaa. Jos luet hiukan pidemmälle, et hätkähdä sanaa rasismi. Tässä yhteydessä sen käyttö on todellakin perusteltua. Näistä liikkeistä merkittävimmät ovat Christian Identity Movement ja Aryan Nation. Liikkeiden jäsenillä on kielteinen suhde USA:n valtioon, koska se on muka juutalaisten vallan alla. Someajan uudessa seurakunnassa ylistyslaulut raikaavat diskovalojen alla ja kolehdin voi maksaa MobilePaylla – tällainen on HoumChurch - Kotimaa.

Nimi kertoo, mistä tulet – Raamattu on länsi­maissa yhä yleisin nimien lähde - Tiede. Katselu- ja kuunteluvinkkejä yo-kokeeseen valmistautuvalle. Ravisuttava kirjaväite: Vatikaani tihkuu tukahdutettua homoeroottisuutta. Koko Vatikaani on suuri kaappi, väittää ranskalainen sosiologi Frédéric Martel. Hänen mukaansa katolisten pappien ja piispojen homoseksuaalisuus sallitaan ja salataan, ja tämä salaamisen kulttuuri on tehnyt kirkossa tilaa myös pedofiileille. Professori Heikki Hiilamo luki Martelin tuoreen kirjan. Kuula: Uskonnot ovat samanlaista fiktiota kuin eläinsadut ja joulupukkimyytti – vai ovatko? Otsikon retorisesti naseva veto ei kestä tarkempaa analyysia. Uskonnot ja eläinsadut ovat aivan eri maailmasta. Uskonnon jutut ovat minulle kuin eläinsadut, totesi rippikoululainen loppupalautteessa. Samaa sarjaa puhuvien possujen ja leijonakuninkaiden kanssa. Kuka vain voi keksiä jumalsadun vaikka lentävästä spagettihirviöstä.

Näin kirjoitat täydellisen esseevastauksen reaaliaineen yo-kokeessa. Osa Raamatusta on käännösvirheitä ja kulttuurisia tulkintoja – "Pyhän tekstin muuttuminen on välttämätöntä, koska sen täytyy olla relevanttia omalle ajalleen" Aloitetaan kaukaa. Jerusalemin tuho vuonna 586 ennen ajanlaskumme alkua voi kuulostaa etäiseltä, mutta Raamatun Vanhan testamentin kannalta se on keskeinen tapahtuma. ”Kristus oli homo sapiens eikä banaani tai muurahainen” – Näin arvostettu uskonnonfilosofi perustelee, miksi myös avaruusörkki voi olla Jumalan kuva. Aku Visala on työskennellyt tutkijana paitsi Helsingissä, myös Oxfordin, Princetonin ja Notre Damen yliopistoissa.

Varastetut lapset - Sunnuntai. Suomalainen uusoikeisto ja konservatiivikristityt lähentyvät toisiaan. Identitaariliike on patrioottinen ja maahanmuuttovastainen virtaus, joka vaikuttaa uusoikeiston taustalla. Se ilmoittaa haluavansa säilyttää eurooppalaisen identiteetin, jota uhkaa liikkeen mukaan esimerkiksi se, että islam saa jalansijaa yhteiskunnassa. − Identitaariliikkeen perustaustaideana on puolustaa kansallisvaltiota.

Liikkeen piirissä uskotaan oman etnisen ryhmän olevan keskeisesti tärkeä ja kansallisuuksien sekoittamisen huono asia. Lisäksi tyypillisesti vastustetaan Euroopan unionia sekä siirtolaisuutta, etenkin jos se tapahtuu Välimeren yli. Tällä kaikella tähdätään eurooppalaisen kulttuuriperinnön puolustamiseen kunkin kansallisvaltion omaa sivistysperintöä varjelemalla, Saarinen kuvailee. Hän pitää identitaariliikkeen nousua merkittävänä ilmiönä. . − Sosiologisia syitä uuden oikeiston nousulle voidaan hakea monesta suunnasta, esimerkiksi nykyihmisten tyytymättömyydestä, syrjäytymisestä tai vaikkapa nostalgisesta paluusta vanhaan. Raamattu ja avioliitto perustevaliokunnan avioliittomietinnössä.

Verkkosarjakuva: Muslimit ja juutalaiset kertovat Jeesuksesta toisenlaista tarinaa. Mitä ylioppilas­kirjoitusten reaalikokeissa kysytään? Opettajat kertoivat HS:lle valistuneet arvauksensa - Kotimaa. Are religious people happier, healthier? Why I use a Jewish ritual bath after my period. Timo Laaninen oli neljän pääministerin juonikas oikea käsi, kunnes hän kyllästyi ja ryhtyi kapakkapapiksi Helsingissä - Sunnuntai. Universal Life Church - Official Site - Est. 1977. Kirkon uusi Ttila-tubemedia varhaisnuorille aloittaa – juontajina 13–19-vuotiaat nuoret. Kirkkoon kuuluu nyt alle 70 prosenttia suomalaisista – kasteiden määrä laski syntyvyyden tahdissa. Kuvataiteilija Jani Leinosen McDonald’s-krusifiksiteos synnytti mellakan Israelissa – taidemuseoon heitettiin polttopullo, mielenosoittajat kivittivät poliisia, kulttuuriministeri vaatii sensurointia - Kulttuuri.

Musliminuorten ihan oma islam sekoittaa koulun arkea Itävallassa – ”Aihe on ollut tabu siinä missä koulujen väki­valta”, sanoo rehtori - Ulkomaat. Kysely: Juutalais­vastaisuus on lisääntynyt Euroopassa, ja kolmannes juutalaisista välttää juutalaisia tapahtumia ja paikkoja, koska ei pidä niitä turvallisina - Ulkomaat. 70 vuotta sitten Pariisissa kirjoitettiin ihmis­oikeuksien aakkoset, joita ilman maailma näyttäisi toisenlaiselta - Ulkomaat. Jehovan todistajat etsivät keinoja verensiirtokiellon kiertämiseen – ”Verikiellosta on hankala enää luopua, koska samalla liike myöntäisi, että moni kuoli turhaan” - Kotimaa.

Hollantilaisella kirkolla on erikoinen keino estää poliisia: tauoton jumalanpalvelus on kestänyt yli kuukauden. Jim Jones luuli olevansa uusi Jeesus tai Lenin ja veti 918 ihmistä mukanaan kuolemaan Guyanan viidakossa - Ulkomaat. Miksi James Bond ei koskaan kuole ja maailmanloppu tulee yhä uudelleen? Uskonnontutkijat vastaavat. Essee: Maailmanuskonnot tuovat toivoa ilmastouhkien ja väkivallan maailmassa. Suomalaiset pelkäävät kuoleman kohtaamista eivätkä siksi tiedä, miten kaunis hetki se voi olla – Näitä 8 asiaa et tiennyt kuolemasta. Tällainen on Jumalan krapula – eli näin teologit selittävät uskonnollista kieltä. Uskontojen maailma/kansallismuseon hyvät sivut. Kun Teemu Kunto tajusi, ettei enää tarvitse ”älyttömästi rahaa”, rauha laskeutui – Sen jälkeen hän ymmärsi elämänsä olevan merkityksetöntä - Elämä.

Pia Puolakka kasvoi mustavalkoiseen maailmaan, jossa kaikkialta vyöryi synti – Nyt hän on vankilapsykologi, joka kertoo, miksi uskonto voi pelastaa tai tappaa ihmisen. Pyhä vesi. Pyhä vesi. Reformaatio dokumentti. Luulitko keskiaikaa ”pimeäksi”? – Ainakaan silloin ei jätetty vammaisia yksin. What Is a Religious Order? The Major Catholic Religious Orders Easily Explained. Homoja vihkinyt kapinapappi aikoo lukita itsensä jalkapuuhun keskellä Bulevardia – Kai Sadinmaata odottaa pahimmillaan erottaminen pappisvirasta - Kaupunki. UUSI USKONNON YO-KOE. Testaa, tunnetko tuttujen fraasien alkuperän! - Kirkko ja kaupunki. Liisa Ihmemaailmassa – BETLEHEMIN TÄHDESTÄ HOTELLIEN TÄHTILUOKITUKSEEN! Suomalainen teologi pohtii ihmisen merkitystä Nasan laskuun – Nyt hän kertoo, miksi hyveisiin keskittyminen tekisi jokaisen elämästä parempaa - Elämä. ”Paavius on Rooman piispan röyhkeää vallan tavoittelua!” – Tällainen someräyhääjä Martti Luther olisi, jos eläisi nyt - Kulttuuri.

Tutkija: Raamattua sensuroitiin aikojen alussa – naista häivytettiin taka-alalle. Liisa Ihmemaailmassa – TAIDEJOULUKALENTERIN TOINEN LUUKKU. How Each Apostle Died & Where You Can Find Their Bones Today (2.0) Pew: Naiset ovat miehiä uskonnollisempia kristityissä maissa, mutta eivät muslimimaissa - Seurakuntalainen. Taiteen Jeesus on aina ollut sekä harras pelastaja että vääryyksien oikaisija. Markuksen evankeliumi koki arvonnousun. Koko Raamattu yhdessä FB postauksessa. _nsqmugYYY21r8brruo1_400. Hs. Saako muslimi vaihtaa uskoaan? Mitä tarkoittaa sharia? 36 kysymystä ja vastausta islamista. Katolisen kirkon ehtoolliskäytäntö ei ole muuttunut. Hs. N vanhoillislestadiolaisuusvisa - korkeakoulutaso. Pope Francis baptizes 33 children at the Sistine Chapel. Hs. Moskeijat Suomessa. Nainen vaietkoon seurakunnassa ja muut virhekäsitykset Raamatusta – "Mooses kuuluu museoon"

Raamatun sana on niin kuin luetaan - Uusimmat. KESKEISIÄ AIHEALUEITA USKONNON YO-AINEREAALIIN. Video / Video: Millaisen Raamatun sinä tuunaisit?