background preloader

Genomgång av: Uppställning addition – additionsalgoritmen

Genomgång av: Uppställning addition – additionsalgoritmen
Related:  Mattematte

Klockor för att öva tid eller sätta upp på tavlan - klicka på Create it! Time Worksheets for Learning to Tell Time Here is a graphic preview for all of the time worksheets. You can select different variables to customize these time worksheets for your needs. These time worksheets are a great resource for children in Kindergarten, 1st Grade, 2nd Grade, 3rd Grade, 4th Grade, and 5th Grade. Click here for a Detailed Description of all the Time Worksheets. Quick Link for All Time Worksheets Click the image to be taken to that Time Worksheet. Detailed Description for All Time Worksheets Blank Clock Faces Time Worksheets These time worksheets will produce blank clock faces for use in your lesson plans. Clock Face with Hands Time Worksheets These time worksheets will produce one large blank clock face with cut out hands for use in your lesson plans. Clock Face Lesson Plan Time Worksheets Use these time worksheets to produce printable clock faces with any time you wish to display.

Matematikpapper Här finns kopieringsunderlag som du fritt kan använda i din undervisning. En del lärare skriver ut exakt det som behövs till en lektion, andra gör iordning en pärm med de underlag som kan vara aktuella för ett läsår och placerar pärmen vid kopiatorn. Eleverna kan alltid få arbeta på fina papper som inte är kopia på kopia på kopia … Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Nilsson@ncm.gu.se. Läs en Nämnarentext om Matematikpapper >>, Stämmer inte måtten när du skrivit ut? Rutade papperKollegieblocksrutigt papper Obs! PrickpapperPrickpapperPrickpapper 2 cmIsometriskt prickpapperIsometriskt prickpapper 25 mm, avpassat för multilinkkuber TriangelpapperTriangelpapper, småTriangelpapper, mellanTriangelpapper, stora HexagonpapperHexagonpapper, småHexagonpapper, mellanHexagonpapper, stora MultiplikationsmaterialTom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en störreTvå ifyllda multiplikationsrutor Rektangelformationer för multiplikation

Dubbelt och hälften och beskrivning! | Annas Klassrum För en tid sedan fick vi ett uppdrag av Kim Leksaksson i vår Leksaksfabrik. Trollen som tillverkades i fabriken var inte riktigt bra. Vårt uppdrag var att fixa till dem så de blev bättre. Hatten skulle bli mindre, rosetterna hälften så många, men svansen dubbelt så lång. I par fick eleverna lösa problemen och rita det nya trollet! Trollet flyttade sedan in i svenskaämnet och uppgiften blev att beskriva trollet. Roligt att få in beskrivningar! untitled Ninamatik: Räknestrategier strategier och räknemetoder Här nedanför finns filmer som visar strategierna/räknemetoderna. Skriftlig huvudräkning. S1 -Subtraktion, "talen ligger nära"Titta alltid på talen i subtraktionsuppgiften. S3 -subtraktion, ta bort allt, ta bort nästan allt. S4 -subtraktion, räkna nedåt på tom tallinje S5 -subtraktion, räkna upp på tom tallinje S6 -subtraktion, uppställning intro S7 -subtraktion, uppställning "låna och växla".

Matteappar för barn - en översikt Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn. Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du våra bästa tips på matteappar, uppdelade på egenskapar och sorterade efter popularitet. Är du intresserad av en viss app kan du trycka på den för att ta del av vår recension. Visa fler (60+) appar › Addition Här hittar du appar som lär ut och/eller tränar räknesättet addition i olika svårighetsnivåer. 7+ år King of Math Junior · 30 kr · Omfattande matteutmaning Läs mer! Zcooly Affären Åk1 & Förskola · 22-30 kr · Hjälp till i affär och träna matematik Läs mer! Lek och lär med matte · 15-20 kr · Spela och träna på de fyra räknesätten Läs mer! 8+ år Tower Math · 7-10 kr · Befria siffrorna i Tower Defence-spel med matteträning Läs mer! Mystery Math Town · 30 kr · Ett lekfullt och klurigt mattespel i en spännande miljö Läs mer!

Helhetstänk med tematiskt arbetssätt och språk i matematiken - Pedagog Skåne Nordväst På Drottninghögs skola träffar jag en förmiddag Susanne Jönsson som är matematiklärare i arbetslaget för årskurs 2. Mitt emellan två klassrum sitter vi bland tusenfotingar, chromebooks och äppeltryck och pratar om helhetstänk, 2:2 och genrepedagogik. Susanne berättar att de arbetar med genrepedagogik genom att de arbetar med olika genrer i det svenska språket, som beskrivande, instruerande och argumenterande texter. I stadsdelen Drottninghög har man den högsta andelen personer med utländsk bakgrund i hela Helsingborgs stad. Det är helheten som är grejen I matematiken handlar det till exempel mycket om nya begrepp och benämningar. I rummet där vi sitter finns många skapande projekt. Här handlar det om ämnesintegrering med skapande, bild och matematik. Vidare säger Susanne att – Ju mer digitalt vi arbetar desto mer konkret måste vi också arbeta. Just denna dag arbetar barnen i grupper om fyra med var sitt land. Läs mer om elevernas arbete med länderna på bloggen Vi i världen

Additionsuppställningar | Lillehammers klassblogg Under mattelektionerna är det additionsuppställningar som gäller den här planeringsperioden. Vi övar mycket på att växla ental och tiotal. Vi har även spelat ett roligt spel som vi kallar för ”Samla till tusen”. När vi spelar ”Samla till tusen” slår vi en tärning sex gånget och placerar tärningens värde efter varje slag, ental, tiotal eller hundratal.

Ensam- par – alla | Vi i världen Igår var det dags att repetera och redovisa areaarbetet. Eftersom det varit lov emellan arbetet och redovisningen fick vi chans att först komma ihåg innan de skulle berätta om begreppet area. Först mindes vi tillsammans vad vi gjort: Texten Kvadrater 10×10 Kvadratmetern 100-rutorsfiguren Areamätaren Tangram Sedan fick vi en minut på oss att tänka själva på frågan vad vi hade lärt oss om area. På detta sätt jobbade vi hela lektionen med olika frågor. Vad har du lärt dig om area? Vi tyckte att detta var ett bra sätt att arbeta.

Montessoriinspirerad matematik | matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun Skapligt Enkelt Positionssystem SPEL -Spara till 1000 Att träna avrundning med hjälp av en blomma, gör det hela lite roligare. Här är ett par olika varianter på hur man kan gå till väga. Själva blomman gör man lättast såhär: Rita med blyerts: 1. Rita en cirkel med en passare eller något runt som mall. 2. Dra en linje som delar cirkeln på mitten. Lärarförberedd: Rita upp blommor på vitt papper. Kopiera sedan upp blomman på färgat papper. Pararbete: Rita upp blommor på vitt papper. Låt eleverna limma blommorna i sitt räknehäfte eller på ett papper och skriva svaren under bladen. Egen konstruktion Låt eleverna själva konstruera blomman efter instruktionen ovan och gör sedan som i förslagen ovan. Man kan använda blommor till andra saker också, så som att träna multiplikation, tiokamrater eller geometriska former...

Arbeta med tallinjen! - Mia Kempe I mitt förra blogginlägg berättade jag att jag testat mina elever med det nya bedömningsstödet i taluppfattning som Skolverket kom ut med i somras. När jag utvärderade resultaten visade det sig att det var framför allt två områden jag behövde fokusera mer på. Det ena var att träna eleverna att skriftligt redovisa sina lösningar (vilket jag skrev om i förra inlägget) och det andra var att öva på tallinjen. I detta inlägg tänkte jag därför dela med mig av lite tips och övningar som förhoppningsvis kan hjälpa elever som har svårt med just tallinjen. Det finns flera forskare som vittnar om tallinjens betydelse för matematikinlärning. En av dem är Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet i Stockholm. Att använda ett digitalt verktyg och en interaktiv tallinje kan vara ett sätt att hjälpa de elever som ännu inte fått en egen inre bild av tallinjen. Öva på tallinjen –Tallinjer som bokmärke. –Arbetsblad med uppgifter. -Tallinje som snöre . Bokmärke tallinjen

Tiokompissången (mel Gubben Noak) Idag påbörjade vi arbetet med talet tio. Som introduktion tittade vi på "Katten musen tiotusen - om talet 10" (UR). Film fungerar väldigt bra som uppstart och avslut här hos oss. Språket stöds av bilder och det gör förståelsen större. Talet tio bär vi alltid med oss. Mycket praktiskt! Vi tittade på fingrarna och försökte komma på olika sätt att dela upp talet tio på. Vi kom på flera olika sätt som vi fyllde i, i tiokompisarnas hus. 2+8 med 3+7 är 10 4+6 är 10 5+5 hur ska det gå? Jo, 10 även då! (mel. Den sången lärde vi oss snabbt och sjöng så att det hördes ut på skolgården. Sedan fick vi alla ett Tiokompis-hus att fylla i. Vi målade det och gjorde det så vackert vi kunde. Tiokompisar är två tal som är tio tillsammans. Efteråt hade vi lite eget arbete i matematik. En liten extrabok som även den tränar addition. Dagen avslutades med storsjung, alla rosenknoppar tillsammans.

Related: