background preloader

Orientació Educativa

Facebook Twitter

Curso básico de Mapas Mentales.

PQPI - Programes de Qualitat Professional Inicial

Autoconeixement. Estudiar a Catalunya. Accés al qüestionari. Estudiar a Catalunya. Aquest qüestionari t'ajudarà a reflexionar sobre les teves aptituds, les preferències respecte d'algunes activitats i professions, les teves característiques personals i la teva actitud respecte al món laboral.

Accés al qüestionari. Estudiar a Catalunya

Per accedir -hi, t'has de registrar com a usuari amb la teva adreça de correu electrònic. Un cop registrat, accediràs a les preguntes. Amb el teu codi d'usuari tindràs l'opció de desar la sessió i reprendre-la en un altre moment. El qüestionari consta de 93 preguntes. "El racó dels cicles formatius" El Departament d’Ensenyament ha premiat els millors treballs de la segona Mostra de Formació Professional de projectes d’emprenedoria a Catalunya.En aquesta segona Mostra s’han presentat 43 projectes a concurs i els dos projectes guanyadors de la Joviat han presentat els següents treballs: - Belteasy, un cinturó-faixa per al canvi d’absorbents.

"El racó dels cicles formatius"

A càrrec dels alumnes Miquel Àngel Esteban Ruiz, Jordi Carità i Arnau Fabregat, i que cursen el cicle formatiu de grau mitjà d’Emergències sanitàries. Han estat premiats a la millor idea empresarial i al projecte més viable. Simulador. Untitled - tutorial.pdf. Documento sin título. Estructura organitzativa d’un Institut d’Ensenyament Secundari (IES) Aquest article ha estat estret de la publicació: Eines d'AMPA (FaPaC) Funcions del director 1. Representa el centre i representa l’administració en el centre. 2. Juntament amb la resta dels membres de l’equip directiu dirigeix i coordina les activitats del centre i és el responsable de l’elaboració de la programació general del centre de caràcter anual, la memòria i del Projecte curricular. 3. Assigna al professorat els diferents cicles, cursos i àrees. 4.

Currículum i orientació. Educació primària. Aprenentatge inicial de la lectura. Habilitats de comprensió. Habilitats de comprensió Un model didàctic en què l’ensenyament de la comprensió lectora es fa simultàniament al procés de descodificació.

Currículum i orientació. Educació primària. Aprenentatge inicial de la lectura. Habilitats de comprensió

El procés lector i les estratègies de comprensió lectoraNivells de comprensióL’avaluació de la comprensió lectoraActivitats per treballar la comprensió lectora:l'escolta estructuradala lectura compartidala lectura guiadala lectura autònomaactivitats de comprensió de baix nivell o per desenvolupar estratègies de lecturaracons de lectura 133 Presentació de la conferència (Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics; Dept d'Ensenyament) Vídeo de la conferència (Teresa Baqueró; Mollerussa, 4 de febrer de 2013) Psicología y pedagogía: El sociograma, uso y procedimiento. Artículo extraído del blog Zona psicopedagógica, blog interesante en el que podréis encontrar numerosos artículos interesantes. El sociograma es una técnica de análisis de datos que concentra su atención el la forma en que se establecen los vínculos sociales dentro de un grupo cualquiera.

Un vínculo social es un conjunto de relaciones sociales que se establecen entre dos o más individuos, que en conjunto, da como resultado un grupo de interacción social, es decir, cuando varios miembros establecen vínculos sociales entre ellos, formando un pequeño grupo social, y el lugar específico que ocupa un miembro ya sea en relación al grupo de interacción o al grupo en general se le conoce como posición social. Como resultado de la aplicación de sociogramas, el docente puede: Para obtener la información necesaria, se requiere la aplicación de un cuestionario sencillo al grupo, en el cual los niños eligirán a uno de sus compañeros dependiendo de la pregunta planteada. KSociograma.

El vostre navegador no pot veure aquest script, habiliteu el javascript KSociograma versió 2.0.1 Manuel Pérez López Llicència GNU, GPL versió 2 KDE 3.0 o superior És una aplicació informàtica per al seu ús en l'aula en la confecció de sociogrames escolars. Conèixer al nostre alumnat profundament en les seves relacions conèixer subjectes que necessiten ajuda per a la seva integració S'entren les dades personals dels alumnes: A continuació els alumnes responen al test, les preguntes es poden editar. Finalment es dona el gràfic individual i grupal del les afinitats afectives. Documents Fonaments bàsics Programari General Programari Audiovisual Programari Educatiu Projecte (restringit) Memòria Conceptes bàsics Presentacions (restringit) Pel·lícules distribucions Augustux EduKnoppix Elearnix FreEduc.

Psicología y pedagogía: LA TERAPIA VISUAL, POSIBLE SOLUCIÓN PARA LOS PROBLEMAS DE APRENDIZAJE. Sabemos que el 80 % de la información que analizamos cada día para poder desarrollar todas nuestras actividades es procesada por la vía visual.

Psicología y pedagogía: LA TERAPIA VISUAL, POSIBLE SOLUCIÓN PARA LOS PROBLEMAS DE APRENDIZAJE

No todos los problemas visuales se solucionan con el uso de unas gafas y/o lentes de contacto, puesto que nuestro sistema visual es mucho más complejo. Por eso, en la población escolar es aconsejable realizar una revisión optométrica anualmente para asegurarnos que existe un procesamiento de la información visual adecuado. En muchos casos los niños no se quejan sólo de visión borrosa, sino que los motivos de consulta pueden ser diversos: