background preloader

Tutoria i acompanyament

Facebook Twitter

Actividades para trabajar las emociones en secundaria ✅ Según el psicólogo y periodista Daniel Goleman autor del libro Inteligencia emocional, el exito profesional de una persona es un 20% debido al IQ (inteligencia intelectual) y un 80% por la capacidad de gestionar sus emociones. Debemos trabajar las emociones en niños lo más pronto posible y desarrollar el control de estas a medida que crecen y se convierten en adolescentes. En este artículo hemos desarrollado fichas con Actividades para trabajar las emociones en secundaria que podrás descargar de forma gratuita y podrás trabajar con tus hijos o alumnos en casa o en el aula. Actividades para trabajar las emociones en secundaria La inteligencia emocional es imprescindible para el bienestar y desarrollo sano de las personas, en especial de niños y adolescentes . Twitter. 6 eines per a evitar les distraccions a internet.

Cada vegada i en major mesura, les persones passem gran part del nostre temps interactuant amb el món digital, per tant, amb el consum digital en augment, la quantitat de distraccions fa que sigui molt desafiant mantenir una concentració sostinguda durant la realització de les pròpies tasques, soscavant així la nostra productivitat general i sentit de creativitat.

6 eines per a evitar les distraccions a internet

Tenint en compte això, des del Crai us volem presentar sis eines de Chrome que ajuden a millorar la capacitat d’atenció a internet, per tal d'ajudar-vos a prendre el control del vostre temps i vèncer les distraccions en línia. 6 eines per a evitar les distraccions a internet 1. Twitter. Laia Vicens sur Twitter : "Per a molts alumnes el confinament ha estat un bàlsam, no perquè no els agradi aprendre a l'escola, sinó perquè així no han de veure els seus agressors. L’assetjament escolar, una plaga social a l’ombra #diamundialcontraelbullyi. Tots els alumnes son importants, cada alumne és important. Interessant iniciativa de la qual segurament podem aprendre □… By All Means' Success Plans focus on individual, personalized learning. When Stefan Lallinger was teaching in a middle school in New Orleans, he saw firsthand the impact that the outside world was having on his students.

By All Means' Success Plans focus on individual, personalized learning

It was just a few years after Hurricane Katrina had devastated the city, and the effects of that devastation were still being felt, particularly with families. Reader embeds. Vídeo para reflexionar y trabajar la igualdad de género. Antoni Portell i Llorca sur Twitter : "@Anna_Carpena: “Hem de vetllar perquè els nens tinguin la capacitat de dir: jo soc capaç de ser jo mateix, d'acceptar-me; puc, d'una manera assertiva i encara que els altres pensin de manera diferent, donar la meva o. Rafael Juan sur Twitter : "Ten siempre presente escuchar de forma activa y empática a la otra persona tanto si eres el que lo da como si eres quien lo recibe. Conseguirás entender, empatizar, generar un clima de confianza y una actitud de comprensión. ¿Pr.

Josep M. Pep Vilalta sur Twitter : "'Què en saben, els nens, de sexe?', bon reportatge @cfdeh @LaVanguardiaCAT @FundacioBofill @RosaSensat @FMRPc @Edu21_cat @evallory @ismaelpalacin @mnadalanm @teresaterradesp @coralregi @maprats @NewsNeus @consorciedubcn. 10 películas de Netflix para educar en valores vía @AyudaMaestros. Tutoria en la eso 20 actividades practicas. Psicología y pedagogía: El sociograma, uso y procedimiento. Artículo extraído del blog Zona psicopedagógica, blog interesante en el que podréis encontrar numerosos artículos interesantes.

El sociograma es una técnica de análisis de datos que concentra su atención el la forma en que se establecen los vínculos sociales dentro de un grupo cualquiera. Un vínculo social es un conjunto de relaciones sociales que se establecen entre dos o más individuos, que en conjunto, da como resultado un grupo de interacción social, es decir, cuando varios miembros establecen vínculos sociales entre ellos, formando un pequeño grupo social, y el lugar específico que ocupa un miembro ya sea en relación al grupo de interacción o al grupo en general se le conoce como posición social.

Como resultado de la aplicación de sociogramas, el docente puede: Para obtener la información necesaria, se requiere la aplicación de un cuestionario sencillo al grupo, en el cual los niños eligirán a uno de sus compañeros dependiendo de la pregunta planteada. 1. 2. 3. 4. "L'esprit critique, c'est la capacité à raisonner de manière autonome et rationnelle (...) Être capable de bien évaluer l'influence que les autres peuvent avoir sur nos croyances" @ngauvritparis, co-directeur de.

"Dans ce dossier, nous avons surtout voulu montrer la formation de l’esprit critique. On verra que toutes les disciplines scolaires sont concernées, les sciences, bien sûr, mais aussi le français ou les arts. "Ce guide s’adresse à toute personne amenée à utiliser les réseaux sociaux dans le cadre de ses fonctions : responsables d’établissement, services de communication, équipes éducatives".… Els germans de nens amb malalties cròniques són també uns herois, i creixen amb una empatia especial, que dóna exemple als més grans.…

D'un gran interès educatiu! Enhorabona per la iniciativa @Bcn_NouBarris… Rosa Sensat sur Twitter : "“No cal construir una nova moda pedagògica. Cal pensar com organitzem l’escola pensant en l’acompanyament dels adolescents diversos....per esdevenir autònoms” @JaumeFunes @ARAcriatures @francinamarti @davidaltimir @BetMadera… ht. @JaumeFunes: Al cap i a la fi tot gira al voltant d'una acurada "transició" i la "coherència" entre les diferents etapes educatives. I tant és que sigui dins d'un mateix centre com a través de diferents.… C. Alcoverro: "L'escola, educant per la igualtat, hauria de contribuir a la creació de models alternatius de gènere que siguin més respectuosos amb nosaltres mateixos, i els altres. De la diferència entre "diàleg" i "debat" a educar en la "controvèrsia.

Passarel.les, rampes ... com m'agrada que educativament ampliem la mirada al voltant de la formació al llarg de la vida.… Antoni Portell i Llorca sur Twitter : ""Todos los profesores somos diferentes, pero si en algo tenemos que coincidir en la necesidad de tratar a nuestros estudiantes con amabilidad, atención, cordialidad, confianza, tolerancia y afabilidad. Esta forma de. Antoni Portell i Llorca sur Twitter : "Cal apostar, com ja estan fent alguns centres de secundària, per una orientació personal, acadèmica i professional al llarg de l'escolarització, amb la complicitat de tot el professorat i no deixar-ho per a l'últim c.

#CLIK_recomana La @FundacioBofill proposa 10 trucs per millorar el feed-back a l'alumnat. @ElenaArino: "Vivenciar el feedback como un juicio a cómo soy o a cómo actúo es el principal problema que tenemos a la hora de recibirlo". #SmartFeedback… "El feedback es en realidad cualquier información que nos dan sobre nosotros mismos. Juanjo Fernández □ sur Twitter : "Estar de bon rotllo i participar molt i bé en una #formació, tot alhora, pot ser? Per al claustre de Secundària @montcaulamola, sí! Definint la #tutoria amb imatges, construint quatre grans objectius i comprovant després.

L'orientació educativa a debat. Quina orientació volem i per a quina escola? Un interesante article de ⁦@esistemica⁩ □ 35 curts magnífics per treballar les emocions i els valors. El mètode KiVA "Evita la violència verbal, física i el ciberassetjament. Antoni Portell i Llorca sur Twitter : "I ... una reflexió més. Com a docents tenim tot el dret a no saber-ne, ara bé, del que ja no tenim dret és a no fer res per deixar de no saber-ne. I en aquest sentit la formació és una manera amable de transformar le. Josep M. Pep Vilalta sur Twitter : "Educar en la gestió emocional, plenament necessari, bon reportatge @cfdeh @LaVanguardiaCAT @FundacioBofill @RosaSensat @Edu21_cat @FMRPc @PiGaOt @teresaterradesp @RuizIsern @evallory @egolbel @coralregi @PepeMe @miquele.

David Johnson: David Johnson: "Toca crear experiències d'aprenentatge perquè tothom aprengui de tothom. El mestre que pensi que està a l'escola només per transmetre informació, està molt equivocat". Interessant article de @carmetrinidad. A mi, en un sentit més ampli i ja en relació a com actuem i sobretot reaccionem els adults també m'agrada parlar d' "entorns educatius confiables. @Carmentrinidad: "La gestión del conflicto es también una oportunidad de desarrollar la autonomía, la independencia y la confianza en uno mismo y de mejorar los vínculos con las personas que nos rodean.

La importancia del refuerzo verbal positivo en el aula para motivar a los niños. Entendemos por refuerzo positivo la consecuencia o estímulo que damos a una conducta que queremos mantener o aumentar en un niño.

La importancia del refuerzo verbal positivo en el aula para motivar a los niños

Este término, procedente del mundo de la psicología conductista, está basado en el modelo del psicólogo estadounidense B.F. Skinner (1904-1990). Dado que el objetivo principal es, aumentar y/o mantener una conducta determinada, ese reforzador que presentamos, debe ser considerado positivo y agradable para la alumna o el alumno. En el aula, hay muchas conductas y actitudes en las niñas y niños que queremos mantener, ya que consideramos que son adecuadas, tanto a nivel individual como a nivel grupal. Te invitamos a conocer las técnicas de refuerzo verbal positivo que podemos utilizar con los niños en el aula. Los reforzadores pueden ser verbales o materiales.

En las aulas es muy frecuente el reforzador material, ya sea en forma de dibujito en la mano, de sellito en la agenda o de fichita extra pero chuli. - El lenguaje crea realidades, y creedme que así es. Frases que deberíamos decir a nuestros alumnos cada día. Si os pregunto qué maestro o profesor recordáis con mayor cariño, puede que lo tengáis claro (o no) pero no tardareis en evocar momentos entrañables de la infancia. ¿Hacemos la prueba? Porque ese docente que viene a vuestra mente debía tener cualidades humanas o vocacionales que lo hacían brillar de forma especial.

Imaginad que lográsemos reunir en una larga lista los atributos que destacamos, cada uno de nosotros, de “nuestros profesores”. Estoy segura de que coincidiríamos en muchos: ¿vivía con gran pasión su vocación? , ¿escuchaba a sus alumnos? Docentes, sois esto y más para vuestros alumnos, sois sus referentes. En este artículo quiero reclamar ese lenguaje que, por obvio, a veces no le damos el valor que tiene. 1.

Algunas palabras tienen el poder de reconfortar y hacernos sentir capaces de cualquier cosa. 2. Cuando hablamos desde el corazón y animamos a nuestros estudiantes a arriesgar, les llenamos de energía. 3. 4. 5. ¿Queréis saber algunas expresiones que podéis emplear? 7. 7 propostes originals per fer fora el bullying de les aules. La veus trista.

7 propostes originals per fer fora el bullying de les aules

De sobte ja no participa tant a classe com ho feia abans, tot i que saps que els dinosaures l’apassionen. Ha perdut l’interès, i quan una tasca no li surt com li agradaria s’enfada més de l’habitual. Diuen els pares que no vol venir a l’escola i que ja no els explica res. Estan preocupats, com tu. T’acostes a ella i finalment, entre llàgrimes, et parla de pintades al pupitre, insults i clatellades pel passadís, amigues que la deixen de banda i amenaces si juga amb altres companys.