background preloader

18 lektionsupplägg om miljömålen

18 lektionsupplägg om miljömålen
Låt eleverna bygga vattenrenare, göra kortfilmer om att sola säkert, eller varför inte jobba med bilder för att upptäcka betydelsen av biologisk mångfald. Varje lektionsupplägg är kopplat till ett av Sveriges 16 miljömål, generationsmålet, eller miljömålssystemet och har förankring i läroplanen. Miljömålen berör alla i samhället och beskriver det tillstånd i den svenska miljön som miljöarbetet skaleda till. Uppgifterna har tagits fram av Håll Sverige Rent i samarbete med Naturvårdsverket. Var med och öka kunskapen om miljömålen du också! Om Sveriges miljökvalitetsmål i Läroplan för grundskolan 2011 (Lgr 11). Illustrationer: Tobias Flygar

http://www.hsr.se/det-har-gor-vi/skola-forskola/lektionsupplagg-om-miljomalen

Related:  no/soankimartnellNOmiljöSidor med material

Varje sekund i fem års tid har NASA tagit en bild av solen. Resultatet är häp... Jens Filipsson Skribent Vill du se ditt innehåll gå viralt? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker! Koll på NO - biologi, fysik och kemi Klassrummet Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning. Klicka här för att komma till Klassrummet Nyhetsbrev Vill du ta del av våra nyheter och läromedelsutskick för Förskola och grundskola Fk-6? Läs mer Viktigt börja tidigt med NO-texter – Min studie visar att texter bidrar till en ökad användning av det naturvetenskapliga språket och hjälper lärare att beskriva och förklara fenomen. Kopplingsschema. Att förstå ämnesspråket och att förstå ämnet hör ihop.Illustration: Gunilla Hagström Annika Mindedal är lågstadielärare.

Tankar om energi Tankar om energi Ämnen: Fy, Bi, Ke, Ge, (Tk, Sh, Hkk) Energi finns överallt och vi använder den hela tiden, fastän den inte ens syns. Men vad är egentligen energi? Och varför måste vi minska vår energianvändning? Den här övningen innehåller ett bildspel, som kan användas för att utveckla resonemang kring energi- och klimatfrågor. Utbildning - Lärarrum - Biologisk mångfald Planetens biologiska mångfald är grundläggande förutsättningar för vår överlevnad och välfärd. Den biologiska mångfalden minskar år efter år. Växter och djur hotas. Kunskaper om hur naturen fungerar är viktig för oss alla. Här presenterar vi några satsningar för att levandegöra kunskaperna om det levande. Planering: Världsreligionerna i åk 3 Här har jag gjort en åk 3-planering för ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt kring världsreligionerna. Försöker få in så mycket som möjligt av språkutveckling i ämnet med läsfixare, VÖL, VENN och textkopplingar. En läsande klass-texterna från PULS SO-boken kommer väl till pass. Lektion 1: Världsreligioner VÖL-modell (vet, önskar veta) Film sli: Religionskunskap för barn Läsa lektion 46 ELK PULS SO-boken Skriva nyckelord på tavlan Återberätta VÖL (lärt oss) Lektion 2: Titta på LPP tillsammans. Eleverna får ge förslag på arbetssätt.Abrahams rötter Läsa berättelsen om Abraham Se bildspel och släktträd om Abraham och hans ättlingar Sammanfatta berättelsen med egna ord Skriva utifrån bilder

Nationellt resurscentrum för fysik Vår vardagliga erfarenhet är att luft är genomskinlig och att vi kan röra oss obehindrat genom den, till skillnad från fasta föremål eller vätskor. Det är därför inte så lätt att inse att luft tar stor plats och är svårt att trycka ihop. Mindre barn kan spontant använda ordet luft i samband med tankar, drömmar och minnen. För dem är luft något som finns, men eftersom man inte kan se eller röra vid luften så är den inte påtaglig. Bekräftad härdsmälta i Fukushima - Syre - grönt nyhetsmagasin Benita Eklund Syre 24 mars 2015 Nu finns det till sist svart på vitt. Kärnkraftsolyckan i Fukushima 2011 resulterade i en fullständig härdsmälta. Det framkommer av en rapport på energibolaget Tepcos hemsida.

Skolkemi - experimentlista Experimenten i alfabetisk ordning Anden i flaskanAnodisering och färgning av aluminiumAtt döda bakterier - kan Klorin & Javex va´ nå´t?Att vara kemisk detektivAvdunstning och temperaturBadbomberBensinbrandBestäm CMC för diskmedelBestämning av antalet kristallvatten i kopparsulfatBjud din jäst på matBlandningar av lösningsmedelBlev disken ren?Blå himmel och röd solnedgångBlåsa ballong med hjälp av PET-flaskaBrus-raketenBränna papperCitronbatteriCoca-Cola vs Coca-Cola lightCyanotypi - den gammeldags blåkopianDen brinnande sedelnDen bästa bulldegenDen frysande bägarenDen omöjliga tvålen - den är preparerad!Den tillknycklade plåtburkenDen tunga koldioxidenDiffusion av kopparjonerDiffusionshastigheten hos ammoniak respektive väteklorid - en jämförelseDiska med äggulaDNA ur kiwiDoft och stereoisomeriDokumentäkta bläck ur teEld - varför brinner det?

Related: