background preloader

Ne

http://auth.ne.se/login

Related:  källor och källkritikGenetikRymdenaob58värdegrund/kamratskap

KIT ”En person äter i snitt 8 spindlar i sömnen varje år” Falskt. Det här sägs vara en skröna som hittades på av en tjej som ville bevisa att folk gick på, och spred vidare, lite vad som helst. Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik Bioscience explained Ges ut i ett samarbete mellan Astra Zeneca, skolverket och Vetenskapsrådet. Innehåller både artiklar och experiment. Nobelstiftelsen Nobelstiftelsen och Nobelmuseet har mycket information och pedagogiskt material om de olika nobelprisen.

sobloggalfa Hemma Se flippenSammanfatta flippen med egna ord (skriv ner din sammanfattning och ta med till skolan) Använd begreppen nedan i din sammanfattning. Skriv ner en fråga utifrån flippen och ta med tillbaka till skolan (en fråga du vill ha svar på, eller en fråga som du vill ”kolla” om dina kamrater kan svaret på) Begrepp från filmen: New ageAstrologiska cyklerVattumannens cykelglobal förändringandlig vinningmeditationockultismtelepatireinkarnationholistisk världsbildAura Skolan Klassrumsregler Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram.

Fossila energikällor Olja, kol och naturgas kallas fossila bränslen och består av organiskt material innehållande kol-, och väteföreningar, som lagrats in i bergrunden. De fossila bränslena olja och gas har sitt ursprung i små vattendjur och växter som dött och blivit liggande på bottnen av hav och insjöar. Så småningom har dessa organiska rester täckts av allt tjockare sedimentlager och därmed utsatts för ökande tryck och temperatur. 6 otäcka fakta som visar likheterna mellan Sverige i dag och Tyskland på 30-talet Nyheter Nyheter24 presenterar en skrämmande jämförelse mellan dagens Sverige och en del av historien som aldrig får upprepas. 1. Ekonomin DÅ: Under finanskrisen i slutet av 20-talet var arbetslösheten hög. Detta är en viktig förklaring till nazistpartiets frammarsch.

Etik och moral Användningen av embryonala stamceller är etiskt kontroversiell medan så kallade adulta stamceller inte ger upphov till någon debatt. Varför inte? Vad betyder stamceller för medicinsk forskning? Vad är stamceller och var i kroppen finns de? SO åk 4-6 Leksands grundskolor Här kan du se en kort pedagogisk film (2:39 min) från Teacher on Demand som handlar om Sveriges geografiska expansion under 1600-talet. Här berättas också om Karl X Gustavs krig mot Danmark. Du får bl.a. följa den svenska arméns färd på isarna över Stora och Lilla Bält mot Köpenhamn. Filmen är gjord av Eddie Gustavsson och baseras på en Power Point-presentation. Kort pedagogisk genomgång (2:27 min) från Teacher on Demand om drottning Kristina. Filmen är gjord av Eddie Gustavsson och baseras på en PowerPoint-presentation.

Veckans förmåga Denna vecka ska vi fokusera på ord och begrepp. Nu har vi utvärderat tre av de förmågor som vi jobbat med efter jul så det är dags att köra igång med en ny. Det blir att kunna säga vad man själv tycker. Vi hade en nästan likadan med när ni gjorde checklistan till utvecklingssamtalet. Polhem i skolan, Christopher Polhem Detta är en sajt för lärare och annan personal i förskola, särskola och grundskola som vill utveckla sin teknikundervisning. Christopher Polhem föddes 1661. Han dog 90 år senare. År 2011 firade vi alltså hans 350:de födelsedag! Han brukar kallas ”den svenska mekanikens fader”, eller Nordens Arkimedes – han är alltså en av våra allra främsta tekniker. Mycket av det vi hittar i hans uppfinningar och modeller hittar vi också i dagens teknik.

Related:  Bra TV-program, filmer för undervisningGeografiTextila materialKällkritikTYSKAretorikR - IdrottTyska höra(Un)Arranged MarriageMinoritetsspråk