background preloader

Logga in - NE

http://auth.ne.se/login

Related:  värdegrund/kamratskapTeknik

Klassrumsregler Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Fossila energikällor Olja, kol och naturgas kallas fossila bränslen och består av organiskt material innehållande kol-, och väteföreningar, som lagrats in i bergrunden. De fossila bränslena olja och gas har sitt ursprung i små vattendjur och växter som dött och blivit liggande på bottnen av hav och insjöar. Så småningom har dessa organiska rester täckts av allt tjockare sedimentlager och därmed utsatts för ökande tryck och temperatur.

Utbildningsmaterial om hållbart mode - Sveriges Konsumenter På den här sidan kan du ladda ned vårt utbildningsmaterial om hållbarhet och kläder. Materialet består av sjutton lektionerna på fem teman: Konsumentmakt, Materiallära, Normkritik, Schyssta kläder och Skapa och laga! Antingen laddar du ned materialet i sin helhet HÄR eller så laddar du ned de teman du är intresserad av. Vi tror att materialet går att använda på olika sätt, som lektioner var för sig, som delar av längre teman eller som komplement till praktiska övningar. Vi hoppas att ni använder dem på det sätt som passar er och anpassar innehållet efter era idéer och behov.

Lexin Välkommen till Lexin på nätet! Här hittar du lexikon på femton minoritetsspråk, men även bildmaterial och kortare videofilmer. Lexikon i bokform finns på följande språk och kan beställas här: Albanska, arabiska, bosniska, finska, grekiska, kroatiska, makedoniska, nordkurdiska, persiska, romska (arli), rumänska, serbiska, somaliska, spanska, svenska, sydkurdiska, tigrinska, turkiska, turabdinska och vietnamesiska. Veckans förmåga Denna vecka ska vi fokusera på ord och begrepp. Nu har vi utvärderat tre av de förmågor som vi jobbat med efter jul så det är dags att köra igång med en ny. Det blir att kunna säga vad man själv tycker. Vi hade en nästan likadan med när ni gjorde checklistan till utvecklingssamtalet.

Polhem i skolan, Christopher Polhem Detta är en sajt för lärare och annan personal i förskola, särskola och grundskola som vill utveckla sin teknikundervisning. Christopher Polhem föddes 1661. Han dog 90 år senare. År 2011 firade vi alltså hans 350:de födelsedag! Han brukar kallas ”den svenska mekanikens fader”, eller Nordens Arkimedes – han är alltså en av våra allra främsta tekniker. Mycket av det vi hittar i hans uppfinningar och modeller hittar vi också i dagens teknik. Olika typer av textila material På den lilla lappen i våra kläder står ofta en rad olika material. 80% acryl, 20% ull till exempel - och ibland ännu fler. Men vad är egentligen polyester? Hur tillverkas hampa och vilka material är gjorda av plast?

Appar för språkutveckling med nyanlända Hülya Här kommer några exempel på appar som vi använder med nyanlända elever i deras språkutveckling! För fler tips på appar kan du se mina boards på Pinterest, dessa uppdaterar jag kontinuerligt: Se boards som börjar på Appar. U-talk Classic svenska Veckans förmåga Värdegrundande förmåga – Att kunna arbeta tillsammans med andra Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera. Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt.

Astronomi & Teknik i skolan De tre bockarna Bruse. Det var en gång tre bockar som skulle gå ut för att beta. För att komma till ängen med det goda gräset var de tvungna att gå över en bro. Under bron bodde ett troll. Först trippade den lilla bocken Bruse upp på bron.

Related:  Tyska höraR - Idrott