background preloader

Geografi

Facebook Twitter

GeoGuessr - Let's explore the world!

Japan

Geografens testamente Den stora Sverige resan, Norden & Europa. Samer. Länder. Facebook. Fältstudier i geografi. Geologi. (40) Geovetenskap. Jordbruk. ENKLA korta filmer. EU - en översiktsfilm. Istid. Vetamix: Istidens fornlämningar. 9 anledningar till att uppmärksamma samernas nationaldag. Den 6 februari firar samerna sin nationaldag.

9 anledningar till att uppmärksamma samernas nationaldag

Här är varför den borde uppmärksammas mer. 1. Ursprungsfolk. Vill ni sjunga Europas länder och huvudstäder? Huvudsidan - Globalis.se. Vill ni sjunga Sveriges landskap så testa Hej Tomtegubbar på landskapen. Online - lär dig geografi (svenska) Världens Häftigaste.

Stenar

Geografi. Världsdelarna. Geoskolan. Den här digitala lärmiljön ger dig som lärare tillgång till undervisningsstöd för grundskolan och gymnasiet.

Geoskolan

Den innehåller lektionsförslag och en kartapplikation som är öppen för alla att använda. Med Geoskolan kan du som lärare göra din undervisning extra spännande genom att använda den guldgruva av geodata som finns tillgängliga från våra svenska myndigheter. Med hjälp av geografisk information om till exempel markanvändning, geologi, fornlämningar och topografi är det möjligt att analysera, visualisera och utforska vårt samhälle och vår natur på ett spännande sätt. De digitala kartorna ger möjlighet att förstå samspel mellan miljö och samhälle och hur olika perspektiv och intressen ofta står mot varandra.

Mer än geografi.

Fakta om världen

Sverige. Landskap. Norden. Jorden och Klimat. Världen. Europa. Kartor.