background preloader

GEOGRAFI

Facebook Twitter

Hamnskiftarens resa.

Jim är en Hamnskiftare - en människa som kan förvandla sig till djur! Hans lillasyster lider av en dödlig sjukdom. I Jims jakt på ett botemedel möter han talande djur, onda väsen, gudar, reser i tiden och slutligen måste han besegra en demon. – gullis

Gratis material till förskola: Bok välkommen till världsdelarna. Ny vecka och nya dagar att göra det bästa av!

Gratis material till förskola: Bok välkommen till världsdelarna

Här på bloggen startar den med ett nytt materiel som jag delar med mig av. Den här gången är det en ny bok till min serie av Välkommen till böckerna. Boken är om våra världsdelar. Materialet består av bilder på jordklotet och bilder på våra världsdelar: Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Europa, Asien, Oceanien och Antarktis. Till varje världsdel finns bilder på djur som lever där. Syftet med materialet är att titta och prata om världsdelarna och titta på några av djuren som lever där.

Gör så här för att sätta ihop boken: Klipp ut alla delar. Laminera dem och klipp igen. Klistra fast en bild på baksidan av den jordgloben med texten välkommen till världsdelarna. Sätt fast en bilder efter den första med hjälp av bokplast eller tejp, fortsätt att sätta fast varje bild efter varann. Sista bilden klistras fast på baksidan av den andra jordgloben. Vik ihop bilderna som ett "dragspel". En världslig sak.

Sverige

How to teach kids where in the world they live. Recension av Geo Elevation - Appen med tydlig profil. Användningsområden Att göra en profil över ett område kan vara ett effektiv verktyg när eleverna ska geografiska analyser.

Recension av Geo Elevation - Appen med tydlig profil

Tyvärr har jag allt oftare valt bort metoden, eftersom det tar lite för lång tid att göra en snygg profil för hand. Dessutom kan det vara svårt för vissa elever att förstå vad och hur de ska göra, utan att de för den delen har svårt att göra geografiska analyser. Men med den här appen så går det snabbt, det blir snyggt och det är lätt att förstå hur du ska göra. När jag introducerar profilverktyget, som anger vilken höjd olika punkter ligger på, så brukar jag börja med något eleverna känner till. Vill ni sjunga Europas länder och huvudstäder? Geografi-åk-4-6. Blandad Geografi Frågesport. E471026201. Världsklass av Kerstin Gavander utgiven av Liber - Bläddra i boken på Smakprov.se.

Geografi. Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom.

Geografi

Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Massor av olika interaktiva övningar. Allt från Sveriges län, till länder och huvudstäder, men också om världens största sjöar, bergskedjor mm. Jättebra och kul! Lektion_se_26023_Kartboken_Libers_Atlas1_2. Recension av Min geografi - Färdighetsträna länder, flaggor, städer och landskap.

Användningsområden Min geografi har kartor över hela världen som man kan träna på.

Recension av Min geografi - Färdighetsträna länder, flaggor, städer och landskap

Här finns varje världsdel och under dessa finns länder, flaggor, huvudstäder och för några länder finns territorium, delstater, regioner, departement eller län. Filmsnuttar. Geografi. Geografi spel. Geografi beskriver hur jordytan ser ut, förklarar varför den ser ut som den gör och sätter det i relation till hur människans aktivitet påverkar och påverkas av jorden.

Geografi spel

Träna detta i dessa geografispel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Geografi. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Sveriges landskap. Produkter. Kunskapsstjärnan - Geografi. Online - lär dig geografi (svenska) Kurs - Geografi (Grundskolan) Kursplan - Geografi Förutsättningarna för liv på jorden är unika, föränderliga och sårbara.

Kurs - Geografi (Grundskolan)

Det är därför alla människors ansvar att förvalta jorden så att en hållbar utveckling blir möjlig. Samspelet mellan människan och hennes omgivning har gett upphov till många olika livsmiljöer. Geografi ger oss kunskap om dessa miljöer och kan bidra till förståelse av människans levnadsvillkor. Ämnets syfte Kommentar Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk referensram och ett rumsligt medvetande. Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om vilka mänskliga verksamheter, och av naturen framkallade processer, som påverkar jordytans former och mönster.

Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förtrogenhet med hur man växlar mellan olika tids- och rumsperspektiv. Centralt innehåll Kommentar I årskurs 1-3 Att leva tillsammans Att leva i närområdet Att leva i världen Jordgloben. Geografi. Geografens testamente Den stora Sverige resan, Norden & Europa. Geografi. Lär dig geografi. Online - lär dig geografi (svenska)

Huvudsidan - Globalis.se. Kartor. Evas Superkoll Säsong 1, del 16-20. Evas Superkoll Säsong 1, Del 1-5. Samhällskunskap Säsong 1 Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns.

Evas Superkoll Säsong 1, Del 1-5

Del 1: Skrock. Eva berättar om varför det finns skrock och var olika skrock kommer ifrån. Del 2: Lucia. Eva berättar om varför vi firar lucia och om alla olika traditioner som har smält samman till vår lucia idag. Produktionsland: Sverige Ålder: 6 Speltid: 39 min. Evas Superkoll Säsong 2, del 5-8. CHILDREN OF THE WORLD COLORING PAGES. EU – en överblick. QC0214593SVC_002. Vykortet. D-maps.com : free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps. VarldenHemsida.

Europas flaggor. Boken viktiga karor. Geografi. Jag såg det här fina arbetet på Ann Cathrin Rosenberg Hammerens facebook sida och vill gärna visa det för er.

Geografi

Jag fick använda hennes bild här. Tack Ann Cathrin! Måttet på den stora cirkeln är 24 cm sedan minskar man varje cirkel med 2 cm. Följande kan man förslagsvis ha med på cirklarna,börja på den största cirkeln:1. Världsdelskarta2.