background preloader

Geografi

Facebook Twitter

Living Atlas of the World. Tio topplistor du inte vill vara utan. Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om.

Tio topplistor du inte vill vara utan

Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av. 1. Kartor Vad vore en geografilärare utan sina kartor? 2. Det finns massor av inspirerande och lärorika TED-talks. 3. Att upptäcka världen genom litteraturen är fantastiskt! 4. Twitter är en guldgruva när det kommer till fortbildning. 5. När vi jobbar med handel så har vi låtit eleverna undersöka olika varor utifrån produktion, transport och konsumtion. Eur_countrynl. Eur_country. Europe: Free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps.

Klimat, klimatzoner och klimatförändringar. Del 1 av 2. Efter att ha skrivit fyra inlägg om stöd i undervisningen tänker jag fortsätta med att ge exempel på hur ett arbetsområde kan utformas där det här stödet finns med.

Klimat, klimatzoner och klimatförändringar. Del 1 av 2

I geografi ska vi jobba med klimat och klimatförändringar, ett arbetsområde som är både aktuellt och viktigt. Jag har utarbetat ett arbetssätt som fungerar bra för mig och som är både språk- och kunskapsutvecklande och tänkte dela med mig av det till er som läser. Förhoppningsvis kan det ge er några idéer till er egen undervisning. Jag kommer att beskriva planeringen i två inlägg där detta första inlägg introducerar arbetsområdet och tar upp planeringen om klimat och klimatzoner. Nästa kommer handla om klimatförändringar och blir mer omfattande i planeringsdelen. Jag använder mig av läroboken SOS – geografi ämnesboken från Liber.

Det centrala innehållet som tillhör detta moment är: De kunskapskrav som tillhör detta moment är (utifrån skrivningarna om E): Men då till planeringen Fråga eleverna varför vi har olika årstider. Barnens Hav - läromedel med saltvattenstänk. Materialet är ämnesövergripande och ger dig som lärare underlag och praktiskt stöd för att arbeta med Östersjön, Västerhavet och deras miljöer, både i klassrummet och på stranden.

Barnens Hav - läromedel med saltvattenstänk

Barnens Hav består av flera olika delar: Lärarhandledningarna Barnens Hav – Östersjön och Barnens Hav – Västerhavet,Elevböckerna Under Ytan i Östersjön och Under Ytan i Västerhavet,Växter och Djur i Östersjön utgiven av Stockholms Universitets Östersjöentrum,Naturskyddsföreningens filmer om fiske. Du hittar alla delarna härunder. Allt material finns i länklistan. Lärarhandledningen Barnens Hav Lärarhandledningarna beskriver hur du som lärare i årskurs 1 – 6 kan arbeta med livet och miljö i Östersjön resp. Elevboken Under ytan i Östersjön Elevböckerna Under Ytan i Östersjön och Under Ytan i Västerhavet är böcker för alla nyfikna elever, som vill veta mer om havens arter. Energifallets energismarta affisch.

Vc3a4rldsdelar. D-maps.com : free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps. 7-Continents-Map.pdf. Kartor. Istiden... nära havet vill jag bo. Stödfrågor till Sverigearbetet. Sb1182swedish. Begreppsmaskin. 7 Continents Map. GazaMissiles. Bästa webbsidorna för kartor. Malmöhus slott - virtuell rundtur. Tio topplistor du inte vill vara utan. Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om.

Tio topplistor du inte vill vara utan

Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av. 1. Kartor Vad vore en geografilärare utan sina kartor? 2. Det finns massor av inspirerande och lärorika TED-talks. 3. Att upptäcka världen genom litteraturen är fantastiskt! 4. Twitter är en guldgruva när det kommer till fortbildning. 5. När vi jobbar med handel så har vi låtit eleverna undersöka olika varor utifrån produktion, transport och konsumtion. 6. I en blogg kan du få inspiration och även mer utförliga beskrivningar av ny forskning. Vattendroppen. om jordens sotvattensresurser. Huvudsidan - Globalis.se.

Johans geografilänkar - Geografilänkar. Blindkartor. Free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps. Starta med karta av utgiven av Liber. A Free Map Quiz Game. Geografi.nu - Foton från alla länder i världen. Webbmagistern/ Geografi. Kartgenerator. Skolmaterial - Länsstyrelsen om geologi.

Sverige

Norden. Europa. Fältstudier m m. Varför ligger Sveriges städer där de ligger.