background preloader

□□ FN-Dagen - Barnkonventionen

Facebook Twitter

Lararpraktikan Host. Med all rätt: Ellen - UR Skola. Livets Lotteri - Rädda Barnen. Boken Alm 22.

I boken får du möta fåglarna i Alm nr 22, koltrasten, sparvfamiljen, gnälliga skatan och glänsande staren. Plötsligt en dag kraschlandar en fågel under almen. Han blir liggande där smutsig och med en bruten vinge. Han vet inte var han har hamnat. Han känner inte igen sig. Utmattad och trött händer något som gör skillnad i hans liv. Han blir sedd och omhändertagen av fåglarna på olika sätt fast han kvittrar på ett annat språk. Med boken följer en cd-skiva med sånger skrivna av Agneta Almqvist som är insjungen av barn till barn. Sångerna är lätta att sjunga med i. Sångerna finns även i singback- version, vilket gör det lätt för läraren att leda sången i klasrummet eller i förskolan. Längst bak i boken finns sångtexterna, de går också att ladda ner från hemsidan, då också med ackord. Boken riktar sig till barn i åldrarna 4-12år. Jag vill att denna bok ska göra skillnad. Att barn som själva har ett hem kan försöka sätta sig in i hur det kan vara, och kännas, att ensam komma till ett land. I FN:s Barnkonvention finns det 42 artiklar om barns rättigheter. Den här boken handlar om artikel 22. Om du har tvingats fly från ditt hemland har du samma rättigheter som alla andra barn i det nya landet. Om du har flytt ensam ska du få speciellt stöd och hjälp. Om det är möjligt ska du återförenas med din familj. – gullis

Gör barnkonventionen till lag - UNICEF Sverige. Barnkonventionens status i Sverige FN:s konvention om barnets rättigheter, även kallad barnkonventionen, är ett rättsligt bindande dokument som innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn.

Gör barnkonventionen till lag - UNICEF Sverige

Barnkonventionen antogs den 20 november 1989 av FN:s generalförsamling. Idag har 196 stater ratificerat (förpliktat sig att följa) barnkonventionen. Barnkonventionen lättläst barnombudsmannen. Barnkonventionen - UNICEF Sverige. Tio-lektioner-om-barnets-rattigheter_unicef. Färglägga flaggor. 1428505849jvsn rod 2009. Beställ skolmaterial - UNICEF Sverige.

Här hittar du undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från oss.

Beställ skolmaterial - UNICEF Sverige

Låt dig inspireras av filmer, spel med mera och sätt fart på diskussionerna i klassrummet och förskolan. Flykten slutar här. Barnkonventionen. Barn har egna mänskliga rättigheter. 1989 antog FN Konventionen om barnets rättigheter, Barnkonventionen.

Barnkonventionen

Idag har alla världens länder utom två ratificerat, dvs lovat att följa, konventionen vilket gör den till en av FN-systemets mest spridna konventioner. Sverige ratificerade konventionen redan 1990 och idag är bland annat skollagen, föräldrabalken och socialtjänstlagen anpassade efter rättigheterna i Barnkonventionen. Sedan 2011 är också Barnkonventionen inskriven i läroplanen. Barnkonventionen innehåller 54 artiklar som alla är lika viktiga. Artiklarna ska alltid läsas tillsammans.

Songtext von Olle Adolphson - Det gåtfulla folket Lyrics. Musikbloggen. Fjäriln vingad av Carl Mikael Bellman som levde på 1700-talet Fjäriln vingad syns på Haga mellan dimmors frost och dun.

Musikbloggen

Blogg1A-233.jpg (JPEG Image, 3264 × 2448 pixels) - Scaled (31%) Duva. SLI.SE - FN & UNICEF - En översiktsfilm om FN och barnkonventionen. Utbildningsradion, 2013, Från 6 år, 14 min.

SLI.SE - FN & UNICEF - En översiktsfilm om FN och barnkonventionen

U102763-01 Del 1 av 16. Ami, Bruno, Coco och Dani får en chans att rädda teatern från nedläggning. Barn har alla rätt i världen! SLI.SE - Om hela världen var en by. Om hela världen var en by. Europas flaggor. FN flaggan. Printable World Flags. Skolmaterial FN-dagen 2014 i skolan Svenska FN-förbundet.pdf.

SLI.SE - Evas Superkoll del 16 - Barnkonventionen. På väg till skolan (Bio) De bor på fyra avskilda hörn av vår planet men delar en oerhört törst efter kunskap.

På väg till skolan (Bio)

De vet att utbildning och kunskap är avgörande för deras framtid, och kanske till och med deras överlevnad. Från de farliga savannerna i Kenya till de slingriga stigarna i Marockos atlasberg, från den tryckande hettan i södra Indien till de vidsträckta och svindlande platåerna i Patagonien delar dessa barn ett mål och en dröm. Lyssna på En plats är tom - FN-dagen.