background preloader

Årskurs 4-6 - Media Smart

Årskurs 4-6 - Media Smart
Media Smart för mellanstadiet består av sju lektioner som syftar till att ge eleverna både en introduktion till reklam, men även fördjupa sig inom områden som etisk reklam, sociala medier och lagar och regler. I ett antal enkla och roliga övningar får eleverna lära sig om reklam och källkritik och för att reflektera över hur de själva påverkas av olika budskap. Du som lärare kan använda hela eller delar av materialet. Varje lektion är fristående och du kan arbeta med dem i den ordning som passar er bäst. För att komma åt lektionerna behöver du bara skapa ett konto. Det tar bara någon minut och sedan är det bara att börja jobba! Till de flesta lektioner finns ett eller flera reklamexempel. Till vissa lektioner finns även övningsuppgifter för eleverna att göra enskilt eller i grupp. När ni avslutat alla lektioner kan ni vara med i Media Smarts egen reklamtävling, Media Genier. Lycka till! Skolan ska aktivt och medvetet främja kvinnors och mäns lika rätt och möjligheter.

http://mediasmart.se/material/arskurs-4-6/

Related:  Data

32 appar inför höstterminen 15/16 Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6. Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan. Kommunen har Microsofts Office 365 så därför ligger Officepaketets appar med i mitt paketet. Vi har kommunlicens på NE och då ingår apparna nedan till alla elever. Mediekompass för lärare Fler lektionstips >> Lärares egna lektionstips >> NutidskryssGRATISKOPIERINGS-UNDERLAGNutidskryss MediecenterDiskutera medier - boka besök på ett mediecenterHitta ett mediecenter Mediekompass hjälper lärare att använda medier i undervisningen. Bakom Mediekompass står flera stora svenska mediehus och TU (Tidningsutgivarna), en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle. Vi använder cookies på sajten.

Aktuella exempel för källkritisk diskussion Det förändrade medielandskapet, de ekonomiska drivkrafternas växande betydelse och det virala nyhetsflödet i sociala medier ställer högre krav än någonsin på källkritik och kritiskt tänkande. Här har inte minst skolan en viktig roll att spela. I det här andra inlägget i serien kommer jag att ge aktuella exempel på missförstådda skämt, felaktiga eller förvanskade uppgifter, politisk propagande och vandringssägner i nyhetsflödet. De fungerar utmärkt som underlag för källkritiska och mediekritiska diskussioner och samtal i undervisningen. I mitt förrra inlägg nämnde jag att minskad trovärdighet för medierna på sikt kan vara en fara för demokratin, vilket har börjat uppmärksammas av både forskare och medier. Metros satsning Viralgranskaren har under året spelat en viktig roll för att lyfta fram problemet för en större allmänhet och andra medier börjar följa efter.

Så många kommer bo i Sverige i framtiden Den 1 november var antalet inskrivna i systemet, utan uppehållstillstånd, 141 864. I dag bor 9 828 655 människor i Sverige, enligt den senaste officiella statistiken. Kravet för att räknas in i Statistiska Centralbyråns statistik är att personen ska ha ett uppehållstillstånd på minst 12 månader. Då blir vederbörande folkbokförd, får ett personnummer och ingår i statistiken. Kebabspett med couscous och citronyoghurt Huvudrätt 2 port couscous ca 360 g kebabspett 2 tsk olivolja 1 röd paprika 1 kruka mynta 1 dl matyoghurt 1/2 citron salt och peppar 2 msk rostade solroskärnor 1/2 påse babyspenat (à 65 g) Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna.

Skapa formulär som användare fyller i eller skriver ut i Word Du kan skapa ett formulär i Microsoft Word genom att börja med en mall och lägga till olika typer av innehållskontroller, t.ex. kryssrutor, textrutor, datumväljare och listrutor. Andra användare kan fylla i formuläret på datorn i Word. Innehållskontroller som läggs till i formulär kan även länkas till information. Lärartips för källkritiskt arbete Många lärare och skolbibliotekarier vill dela med sig av sitt arbete med källkritik i klassrummet. Här är deras viktigaste råd till kollegor ute i landet. Börja tidigt

Skolämnen Här finns ett antal sammanfattade studier av olika länder utifrån deras historia, geografi, samhälle, ekonomi, transport- och telekommunikation, statsskick, regering och politik, samt deras nationella säkerhetssystem. Informationen är några år gammal och publiceras av Library of Congress i USA. Taggar: ekonomi, geografi, historia, länder, politik, samhällsvetenskap, statsskick Smakrika köttfärsbiffar med jordgubbssalsa och myntayoghurt En somrig och supergod rätt som passar alla dagar i veckan och både till vardags och till fest! Ingredienser 4 portion Köttfärsbiffar med smak av spiskummin 500 g blandfärs 1 st ägg 0,5 dl vatten 4 st pressade vitlöksklyftor 3 tsk spiskummin 1 tsk salt 0,5 tsk finmalen vitpeppar Myntayoghurt

Tittskåp på engelska / Majemas blogg Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online Engelska versioner av tittskåp För att träna in engelska ord kopplade till ämnesområdet House and furniture byggde vi rum i skokartonger. Vi delade upp rummen bland eleverna så att vi fick många olika typer av rum t.ex: kök, badrum, hall, sovrum och vardagsrum. Vi skapade ordlistor på saker som kan finnas i ett rum och ur dessa fick eleverna klippa ut och klistra in små lappar med orden på rätt plats i ”rummet”.

Related: