background preloader

Vi ses i skolan

Vi ses i skolan
Jag och eleverna rivstartar HT2013 genom att närma oss, undersöka, förstå, läsa och skriva noveller. Ungefär så här kommer vi att arbeta med genre novell. Oavsett vilken novell vi närmar oss. Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri är den första novellen vi ska möta. Vem är Jonas Hassen Khemiri? Varför skrev Khemiri novellen?

http://visesiskolan.blogspot.com/

Mitt Flippade Klassrum Har precis landat vid köksbordet med en kopp kaffe, hemkommen efter två fantastiska dagar i Ronneby och LITS2014. Vad LITS är? Ja, egentligen är det enda sättet att verkligen förstå vad det är, att vara med på plats. Bästa sättet att annars förklara det är att det är en upplevelse utan dess like!

Flippa ditt klassrum – innan någon annan gör det! Sista matematiklektionen med språkintroduktionen innan jullovet. Vi har pratat om grundpotensform, och en tjej som känner att hon inte riktigt greppat allt säger till mig efter lektionen att hon gärna vill försöka jobba på egen hand på jullovet. Därför undrar hon om jag kan visa henne bra filmer på Youtube som hon kan titta på för att lära sig. Och jag påminns igen om att eleverna tack vare de digitala verktygen har alla möjligheter i världen att ta ansvar för och driva på sitt eget lärande. Som lärare på 2000-talet är jag inte deras enda informationskälla.

Ny planeringsmodell testas för fjärilarna @stehagen @antlin Jag provar ett nytt sätt att planera – för mer överblick och kanske enklare hantering. Vi får se vad jag tycker om det – och kollegorna. Hanna Stehagen – tack för idéen med språkmålen. Och Therese Linnér – tack för hjälpen att strukturera. Som sagt – vi är inte klara än…. Sharing my experiences as a teacher that promotes flip teaching and the use of IT to improve the education for students Nybörjarguide Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra! Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. En lärares funderingar Mitt Flippade Klassrum I huvudet på en slöjdlärare Sportlov och ett litet andningshål med tid för eftertanke. Jag väljer att lägga den tiden på att fundera över vad året med flippad slöjdsal har gett eleverna och mig. Jag har ju gjort en del inlägg i min blogg om detta såsom Lärandet skall in i eleven, Videofilmning utvecklar tekniker, Hur ser min undervisning ut egentligen eller QR-koder öppnar fönster och många många fler. Det har varit ett omvälvande år för mig och ett nytt sätt att se på innehållet i lektionen för mig och eleverna. En del elever har faktiskt inte utnyttjat denna resurs och en del elever har fullständigt anammat tankesättet.

Ny i svenska skolan SaraBruun Avsnitt 8 Daniel Barker & Karin Brånebäck En metod för undervisning som snabbt fått spridning i samband med ökad tillgång till digitala verktyg är Flipped Classrooom. I detta avsnitt samtalar vi med Daniel Barker (@barkersthlm på twitter) och Karin Brånebäck (@braneback på twitter) om bland annat vad Flipped Classrooom egentligen är och vilka vinster det finns för elevernas lärande. Fråga till lyssnare Berätta om andra sammanhang där du använder flipped classroom i andra sammanhang än till en klass?

Mina ord, våra idéer- inspiration för lärare Förändrad undervisning Under det senaste ett och ett halvt året har jag ändrat min undervisning totalt. I min blogg kommer jag att berätta och reflektera över det jag gör och hur arbetet och mina tankar fortskrider. Genom att skriva om det här hoppas jag att jag också kommer att få kommentarer från andra och att på så sätt kunna utveckla mitt sätt att arbeta vidare.

Anne-Marie Körling

Related: