background preloader

Vi ses i skolan

Vi ses i skolan

En sida för och av personal som flippar lisabjorklund | Mina tankar om skola och lärande En lärares funderingar Läraravtryck | Intryck, avtryck - av lärare #läraravtryck Kilskrift -Nybörjarguide, Karin Bråneback Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra! Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Här kommer Aaron Sams och Jonathan Bergmanns föreläsning från BETT 2013. Här är ett blogg inlägg som heter The Flipped Classroom Guide for Teachers.Flippat London - del 2 Sen föreslår jag att du gå vidare med att titta igenom en del länkar: Den första är Salman Khans föreläsning på TED från 2011. Så nu har du ett begrepp om vad Flippa klassrummet innebär. Men om du nu står på steget"Hur gör jag det?". Blogga Det finns flera blogghotell, men jag rekommenderar att du använder Blogger, Wordpress eller Moobis. Roliga besöksräknare har du här och i form av en jordglob här. Film Youtube - Hur du skapar ett youtubekonto.Jing - Ett enkelt screencastprogram för dina onlinelektioner där du helt enkelt filmar det som händer på datorskärmen. Och så till sist en nybörjarguide på engelska Om upphovsrätt.

Anne-Marie Körling Ny i svenska skolan My Teacher Me Universe Nu flippar jag mitt klassrum! Vänd upp-och-ner på undervisningen. Sent omsider har jag äntligen bestämt mig för att vända ("flippa") på mitt klassrum! Inspirerad av en rad pedagogiska tankegångar ska jag nu försöka ta klivet och vända på mitt klassrum. Vi får se var det landar! "Det flippade klassrummet", vad är det? Tanken med det flippade (omvända) klassrummet är egentligen inte ny. Men istället för att eleverna förbereder sig genom att läsa på hemmavid, så filmar jag och publicerar mina teoretiska genomgångar istället. Och det är just detta som menas med det omvända klassrummet: Eleverna får den muntliga föreläsningen i hemmet, och så gör de läxorna i skolan. Vad är fördelarna med det flippade klassrummet? Dags att ställa allt vad man gjort hittills som lärare på huvudet. Vore det inte praktiskt om jag kunde hjälpa eleverna IRL istället, AFK? Lösning: Vi vänder på klassrummet, och jag blir den resurs eleverna behöver för att kunna arbeta med kemin, biologin, biotekniken eller vad det nu är vi håller på med.

barkersthlm Mina ord, våra idéer- inspiration för lärare Mitt Flippade Klassrum Framgångskartan – ett sätt att synliggöra lärandet Efter två förkylningar och mässan NKUL i Norge har jag äntligen lyckats ta mig samman och skrivit ihop denna text. En text som jag sett väldigt mycket fram emot att skriva sedan jag fick frågan. Om Josef Holmqvist (@holmqvist85 på Twitter) Jag heter Josef Holmqvist. Om – varför jag skriver här På SETT lyfte pedagogikforskaren Christian Lundahl en metod jag utvecklat med mina elever på mellanstadiet på Magnarps skola. Om – metodens namn Först lite om namnet PMW – en framgångskarta. Om – varför PMW – en framgångskarta Jag väljer att kalibrera in metoden inom Christian Lundahls bok Bedömning för lärande och framförallt strategi 2 ”Att skapa synliga tecken på lärande och strategi 5 ”Att förmå eleven att ta lärandet i egna händer”. För läraren kan PMW användas som en pedagogisk dokumentation för att se vad eleven upplever att den kan eller som var nytt för den. Om – för vem och hur fungerar metoden? Jag utvecklade metoden på mellanstadiet. Se här om ni vill se en kort instruktionsfilm:

Lärarullis.se | Reflektioner kring undervisning lärande och bedömning

Related: