background preloader

Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!)

Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!)
EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata. Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Opettaja luo tämän jälkeen oppijoille käyttäjätunnukset (vaikkapa lempinimillä tai nimikirjaimilla) ja antaa salasanat. Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo). Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin. Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä).

http://opeblogi.blogspot.com/2011/10/ilman-kirjautumista-somettelua.html

Related:  suojohjaakkopetteriKIRJAUTUMATTA KÄYTTETTÄVIÄSomesovelluksiateacher tools

Kaisa Hosio - Harjoitus 4 - 410014Y Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä 2013 Avoin verkkoyhteisö Facebook Icon Facebook soveltuu hyvin opettajien keskinäiseen tiedonvaihtoon tai kodin ja koulun epämuodolliseksi kommunikaatiovälineeksi. Parantujan profiili Neuroosit, huolimatta vuosituhannen vaihtumista, voivat edelleen hyvin ja kukkivat koko kirjolla. Historian hautaan hysteeristen naisten kanssa eivät painuneet neuroosit, ainoastaan niiden aikaan ja kulttuuriin sidottu ilmiasu. Miten neurooseista voi parantua tai defensseistä oppia pois?

Tiedon kuvia: MindMup, maksuton ja monipuolinen MindMup on selaimessa toimiva mielle- ja käsitekarttasovellus. Tätä hassulla nimellä varustettua karttaohjelmaa kokeillakseen ei tarvitse rekisteröityä ja käydä läpi tunnus- ja salasanaruljanssia, riittää kun menee sovelluksen kotisivulle ja ryhtyy töihin. Vaatimaton aloitusruutu on hämäystä, sillä MindMupissa on enemmän ominaisuuksia kuin ensinäkemältä uskoisi. Alkuun pääseminen on silti uskomattoman helppoa. Ohjelman dokumentaatiosivulla sanotaan, että “zero-friction online mind mapping” ja tämä lupaus on myös pidetty.

Itsensä nälkiinnyttäjät eivät ole uusi ilmiö - Anoreksia - Tiede Anoreksia ei ole vain meidän aikamme ilmiö. Kautta aikojen jokin on ajanut nuoria naisia näännyttämään itseään nälkään. Vaarallisen syömishäiriön syyt – tai ainakin selitykset – ovat kuitenkin vaihdelleet.

Uskontotuntiunelmia: Ihan pilvessä sanapilvistä! Olen tutustunut uuteen pilvipalveluun ja haluan jakaa sen helppouden sinulle lukijamme! Kyseessä on Answergarden, ilmainen pilvipalvelu, jolla saan opiskelijoiden tai koulutettavien ajatuksia näkyville mukavaksi sanapilveksi. Mikäs tässä nyt sitten on niin ihmeellistä? No se helppous ja vielä se, että saan nopeasti vetäjänä tai opettajana tietoa kurssilaisteni ajattelusta. Vieläpä siten, että ne sanat, jotka pilvessä näkyvät isoimmalla, ovat niitä, jotka on kirjoitettu useimmin. Miksi käyttäisin LinkedIn-palvelua? - Työelämä - Työelämä Fakta Maailman ylivoimaisesti suosituin ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu internetpalvelu. Perustettu 2003.

Sovellukset / ohjelmat - Android opetuksessa Sovellusten ja ohjelmien listaus ja kuvaukset löytyy Mobiilisovellukset opetuksessa -sivustolta. Tärkeimmät opetussovellukset löytyvät usein esiasennettuna laitteesta. Näihin kuuluvat muistio, selain, kamera, galleria, kartat, navigointi ja nauhuri. Näillä sovelluksilla pääsee hyvin aloittelemaan tablet-laitteen käytön. Ne ovat mediaa kokoavalle laitteelle (medialaite) erinomaiset ohjelmat, jotka yhdistävät yhteen ja samaan välineeseen perinteisen vihkon, kameran, videokameran, ääninauhurin, käsikartan, kompassin ja valokuvakansion.

Voiko terrorismi olla sairaus? Tähtitieteilijät ovat havainneet pienehkön mustan aukon aiheuttamaa näkyvää valoa. Valon välähdykset ovat kestäneet minuutteja ja jopa tunteja. Jotkin välähdykset ovat olleet niin kirkkaita, että tutkijoiden mukaan tähtitieteen harrastajakin olisi voinut ne havaita kaksikymmentäsenttisellä kaukoputkella. Valon lähde on Joutsenen tähtikuviossa noin 7 800 valovuoden päässä Maasta. Kansainvälinen tutkimus on tiedelehti Naturessa, ja siitä kertovat muun muassa uutispalvelu Science Alert ja japanilainen Kioton yliopisto. Oppimateriaaleja verkossa Yleisesti biologian eri osa-alueilta Suomeksi Biologian ainedidaktiikka Etälukio – materiaalia biologian opiskeluun lukiossa biomi.org – laaja verkkosivusto biologiasta ja ympäristöstä (Mikko Heikkinen) Luonnontieteellisen keskusmuseon verkkonäyttelyt – aiheina luut, elämän historia ja dinosaurukset Luova – Nuorten luonnontiedeverkkolehti (LUMA-keskus) OpenBiomi-sivusto (tekijä Rita Keskisalo) YLEn oppimateriaalit – paljon upeita videoita, ääniklippejä, tehtäviä, nettikursseja eNorssi -luma-työkortit Biotieteet ja ihminen

Padlet-ohjelma opetuskäytössä Tänään testattiin kummitunnilla eka- ja kolmasluokkalaisten yhteistyönä Padlet-ohjelman käyttöä. Mielekästä ja hyvin toimiva ohjelma. Hyvät ohjeet Padlet-ohjelman käyttöön löytyvät Piituskin tvt-blogista.

Related:  verkossaTWIITTAA ja BLOGGAATVT opetuksessa