background preloader

Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!)

Digivinkkejä Opeblogi: Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty taas!)
EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata. Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Opettaja luo tämän jälkeen oppijoille käyttäjätunnukset (vaikkapa lempinimillä tai nimikirjaimilla) ja antaa salasanat. Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo). Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin. Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä).

http://opeblogi.blogspot.com/2011/10/ilman-kirjautumista-somettelua.html

Related:  suojohhelenakonttinen

Twitteristä tukea koulun brändäykseen ja opettajan asiantuntijuuteen Sinä opetusalalla työskentelevä, hyödyntääkö koulusi Twitteriä? Käytätkö sitä itse? Selvitimme, miten eri koulut käyttävät Twitteriä ja mitä koulu tai opetusalalla toimiva ylipäätään hyötyy palvelun käytöstä. Twitteriä voi hyödyntää esimerkiksi koulun brändin rakentamiseen ja erilaisista tapahtumista viestimiseen, samoin kuin yksittäisen rehtorin tai opettajan verkostoitumiseen ja asiantuntijuuden vahvistamiseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan 16 % suomalaisista käyttää Twitteriä.

Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen Oppaan painetun version kansi. Mitä virtuaalimaailmat ovat? Entä lisätty todellisuus? Katso Wikipedian tekstit virtuaalimaailmoista ja lisätystä todellisuudesta. Parantujan profiili Neuroosit, huolimatta vuosituhannen vaihtumista, voivat edelleen hyvin ja kukkivat koko kirjolla. Historian hautaan hysteeristen naisten kanssa eivät painuneet neuroosit, ainoastaan niiden aikaan ja kulttuuriin sidottu ilmiasu. Miten neurooseista voi parantua tai defensseistä oppia pois? Matematiikan yotehtävät Sivun ylläpitäjä: Simo K. Kivelä (s-posti: Vanhempia matematiikan ylioppilastehtäviä on löydettävissä Suomen matemaattisen yhdistyksen sivuilta ja Digitaaliarkiston ylioppilastehtäväarkistosta. Pitkä matematiikka

Ota twiittaus haltuun - 10 vinkkiä aloittelijoille ja konkareille Jokainen viestittelee eli twiittaa Twitterissä tyylillään, joten yleispätevien ohjeiden ja vinkkien laatiminen voi olla hankalaa. Twitteristä löytyy muun muassa PR-ammattilaisten ja viestintäsuunnittelijoiden joukosta runsaasti myös tuikitavallisia käyttäjiä, joille Twitter ei ole työväline. Ohessa on listattuna kymmenen käytännön vinkkiä, jotka sopivat aivan jokaiselle ja joiden avulla Twitterin käytöstä voi tehdä sekä hyödyllistä että hauskaa. 1. Kuvaile profiilissasi lyhyesti itseäsi ja lisää myös kuva.

Mikä ihmeen sosiaalinen media? Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa. Alkumatka voi hetkittäin tuntua mutkikkaalta, mutta kaveriapua ja hyviä oppaita on saatavilla. Varaudu kokeilemaan, testaamaan ja valikoimaan. Itsensä nälkiinnyttäjät eivät ole uusi ilmiö - Anoreksia - Tiede Anoreksia ei ole vain meidän aikamme ilmiö. Kautta aikojen jokin on ajanut nuoria naisia näännyttämään itseään nälkään. Vaarallisen syömishäiriön syyt – tai ainakin selitykset – ovat kuitenkin vaihdelleet.

Twitter-opas vasta-alkajille Twitter on maailmalla suuren suosion saavuttanut ja Suomessa suosiotaan kasvattava mikroblogipalvelu, jossa käyttäjät julkaisevat enintään 140 merkkiä sisältäviä viestejä eli twiittejä. Twitterin peruskäyttö on helppo oppia, mutta suuresta aktiivisuudesta aiheutuvan tietotulvan hallinta ja hyötykäyttö vaativat jonkin verran paneutumista. Twitter on omiaan etenkin ”juuri nyt” tapahtuvien uutisten, tapahtumien ja tilanteiden käsittelyyn. vinkkiverkko - home Voiko terrorismi olla sairaus? Tähtitieteilijät ovat havainneet pienehkön mustan aukon aiheuttamaa näkyvää valoa. Valon välähdykset ovat kestäneet minuutteja ja jopa tunteja. Jotkin välähdykset ovat olleet niin kirkkaita, että tutkijoiden mukaan tähtitieteen harrastajakin olisi voinut ne havaita kaksikymmentäsenttisellä kaukoputkella. Valon lähde on Joutsenen tähtikuviossa noin 7 800 valovuoden päässä Maasta. Kansainvälinen tutkimus on tiedelehti Naturessa, ja siitä kertovat muun muassa uutispalvelu Science Alert ja japanilainen Kioton yliopisto.

Related: