background preloader

Förskoleburken

Förskoleburken
Jag har tipsat om detta tidigare, men ville ändå lägga upp dessa bilder. Jag har gjort ett memory med lock från barnmatsburkar. Det har blivit ett par stycken här hemma och det känns kul att kunna återanvända. Locken är dessutom lagom storlek för små händer att hålla i och det är mer ett material än om man “bara” laminerar bilderna. Bilderna jag använde mig av är från Homemade by Jill, men det går ju att använda vilka bilder som helst. Man kan kanske använda sig av min antalscirklar, bilderna från min matteövning eller bokstäver från rörliga alfabetet.

http://www.forskoleburken.com/

Related:  värdegrund

Gratisskola och gratisskole Gratisskola.se och gratisskole.dk är en sida med många tusen gratis dokument för oss i skolan. Det är arbetsblad, mallar, bilder, underlag för teman med mera med mera. Man kan söka på ämnesord, olika ämnen och årskurser och teman. Det här är bara några av allt fantastiskt material. Minnesarmband På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Ytan i mitten är tom, så att man kan skriva i vad man vill. Om man vill göra många likadana armband, kan man skriva i det man vill och sedan kopiera upp.

Världens konflikter - Israel - Palestina Filmo, 2011, Från 13 år, 29 min. V5377 Många av världens konflikter visas i nyhetsrapporteringen, och de kan ofta vara svåra att förstå. Programmen i serien fokuserar på enskilda konflikter och med stöd av arkivbilder och intervjuer med .. Filmo, 2011, Från 13 år, 29 min. V5378 Många av världens konflikter visas i nyhetsrapporteringen, och de kan ofta vara svåra att förstå. Serier i undervisningen – Bamse specialtidningar Bamse specialtidningarrdgrafiska2015-01-07T14:02:46+00:00 Det finns en rad tidningar som Bamseredaktionen har tagit fram i samarbete med olika organisationer som går att beställa i klassuppsättning via nedan länkar. I många fall är det kostnadsfritt att beställa, men undersök saken med respektive organisation. Bamses hjärnpyssel Ge hjärnan gymnastik och träna minnet med Bamses Hjärnpyssel. Beställ material här: hjarnfonden.se Bamse och Lill-Mickel – en specialtidning om diabetes Tidning för barn om typ 1-diabetes.

Bra hemsidor med gratis arbetsblad Gratisskola.se och gratisskole.dk är en fantastisk resurs med tusentals material och arbetsblad. På worksheet works skapar du skräddarsydda arbetsblad på ett kick! Här är det mest matematik som man kan använda. Tlsbooks erbjuder gratis arbetsblad. Cirkelmodellen- en väg till bättre måluppfyllelse - Vad vet ni om Sverige? Gunilla Lindberg ställer frågan till sina fjärdeklassare som får i uppgift att två och två skriva ner vad de kan. "Stockholm är Sveriges huvudstad", "Det är förbjudet att slå barn i Sverige", "Sveriges prins heter Carl Philip". Högarna med lappar växer men efter ett tag börjar det gå lite långsammare, eleverna går och kollar på kartan och börjar diskutera: Hur var det, var Gotland Sveriges största ö? I större grupper läser eleverna upp vad de skrivit, därefter kategoriserar de alla lappar genom att placera ut dem på ett större papper. I klassrummet bredvid sitter klass 3B i par och läser upp ord för varandra: häcka, ruva och hjässa.

KÄLLKRITIK Källkritik - så mycket mer än att kritiskt granska en källa. Sociala medier ska användas med kritisk blick, medvetenhet, eftertänksamhet och med omtanke. vad menas med att förhålla sig källkritisk? Hur kollar man källan på internet? Långa pass - möjlighet och utmaning Vi har gjort en schemaförändring som gett mig en hel förmiddag med samma elever varannan vecka. Då blev min tanke utmanad. För det mesta arbetar vi gemensamt i matemtiken, språkcentrerat och i grupper. Det jag saknar på de lektionerna är att eleverna får pyssla på egen hand, får chans att lägga saker tillrätta i minnet och lära utan att de märker det. För att få mer av detta beslöt jag att införa matematikstationer på torsdagsförmiddagarna. Tanken är enkel. Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken

Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn Att ta emot en ny klass är viktigt. Det kan man göra när man är: nyanställd vid skolanövertar en klass från en annan lärareär tillbaka i tjänst efter ett studieuppbrott Nåväl. Det är ett viktigt möte denna första dag i klassrummet. Jag brukar förbereda mig så här: Språklekar, språkverktyg Vi har samlat språkstimulerande lekar i en databas dit du kan logga in! Lekarna riktar sig till barn från ett år och uppåt. Genom lek kan du stimulera barnets språkutveckling. Lekarna passar bra för dig som vill ha nya ideér på språkstimulerande lekar och aktiviteter, till exempel i skolan, på dagis, eftis eller hemma om du vill stöda ditt barns språkutveckling. Materialet i lekdatabasen baserar sig på material som tidigare skapats inom språkprojekt på Folkhälsan.

”Vad mycket svenska de kan redan!” ”Hur kan de vara så duktiga? ” Jag har ett par gånger efter jul i år fått kommentarer av kollegor: ”Vad mycket svenska de kan redan!” ”Hur kan de vara så duktiga? ” Jag blir glad och, hrm, jag erkänner, smickrad. Det har också fått mig själv att fundera på ”hur” och en tanke har dykt upp. Borde jag inte försöka bena upp och tydliggöra vad min undervisning innehåller som gör att eleverna lär sig mycket?

Related: