background preloader

Förskoleburken

Förskoleburken
Jag har tipsat om detta tidigare, men ville ändå lägga upp dessa bilder. Jag har gjort ett memory med lock från barnmatsburkar. Det har blivit ett par stycken här hemma och det känns kul att kunna återanvända. Locken är dessutom lagom storlek för små händer att hålla i och det är mer ett material än om man “bara” laminerar bilderna. Bilderna jag använde mig av är från Homemade by Jill, men det går ju att använda vilka bilder som helst. Man kan kanske använda sig av min antalscirklar, bilderna från min matteövning eller bokstäver från rörliga alfabetet.

http://www.forskoleburken.com/

Related:  värdegrundSKAPANDEBlandat materialannelil

Tegelbos Fritidsblogg Under påsklovet hittade pedagogerna en gammal overheadprojektor. På förskolor har de länge brukats för att leka och lära med ljus. I den moderna skolan har overheaden ersatts av modernare teknik, och den har glömts bort. Men eftersom de fortfarande används som ett spännande pedagogiskt verktyg på förskolorna, tänkte vi pedagoger att våra fritids barn kanske kunde ha behållning av dem. Barnen ritar med tuschpennor på overheadpapper. Barnen ritade med tuschpennor på overheadpapper, det var spännande att höra deras resonemang om varför det blev upp-förstorat och hur själva apparaten fungerade.

Gratisskola och gratisskole Gratisskola.se och gratisskole.dk är en sida med många tusen gratis dokument för oss i skolan. Det är arbetsblad, mallar, bilder, underlag för teman med mera med mera. Man kan söka på ämnesord, olika ämnen och årskurser och teman. Det här är bara några av allt fantastiskt material. Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja! Multimediabyrån - Skolverket När jag möter lärare och säger att multimediala uttryckssätt kommer naturligt i undervisningen som stöd för berättandet, nickar några förstående medan andra frågar sig hur. I skolan gäller det att ta vara på elevernas arbeten och låta eleverna presentera dem för andra. När man arbetar med bilder, musik, dramatik och text är datorn ett fantastiskt hjälpmedel. Att berätta, läsa, skriva och dramatisera sagor i skolan är inget nytt. Det har elever gjort i alla tider. Föräldrarna har själva skrivit sagor på sin tid i skolan och lärare låter sina elever skriva sagor både med penna och med hjälp av datorns ordbehandlingsprogram.

Världens konflikter - Israel - Palestina Filmo, 2011, Från 13 år, 29 min. V5377 Många av världens konflikter visas i nyhetsrapporteringen, och de kan ofta vara svåra att förstå. Programmen i serien fokuserar på enskilda konflikter och med stöd av arkivbilder och intervjuer med .. Filmo, 2011, Från 13 år, 29 min. V5378 Många av världens konflikter visas i nyhetsrapporteringen, och de kan ofta vara svåra att förstå. Serier i undervisningen – Bamse specialtidningar Bamse specialtidningarrdgrafiska2015-01-07T14:02:46+00:00 Det finns en rad tidningar som Bamseredaktionen har tagit fram i samarbete med olika organisationer som går att beställa i klassuppsättning via nedan länkar. I många fall är det kostnadsfritt att beställa, men undersök saken med respektive organisation. Bamses hjärnpyssel Ge hjärnan gymnastik och träna minnet med Bamses Hjärnpyssel. Beställ material här: hjarnfonden.se Bamse och Lill-Mickel – en specialtidning om diabetes Tidning för barn om typ 1-diabetes.

Människans nervsystem: Startsida Skip to main content Människans nervsystem webbplatskarta logga in Hitta rätt Använd webbplatskartan för att navigera. Spel - Junior Det här är ljudspelaren på sverigesradio.se. Just nu spelas ingenting. Klicka på en ljudlänk så startar den. KÄLLKRITIK Källkritik - så mycket mer än att kritiskt granska en källa. vad menas med att förhålla sig källkritisk? Hur kollar man källan på internet? Vad menas med upphovsrätt?

Pyssel, inspiration, DIY, inredning, fotografering Äntligen kan jag berätta om årets version av vår kreativa adventskalender! I år har The Creative Collective Sweden bjudit in fantastiska gästbloggare för att fira att det här är vår tredje adventskalender i rad! Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för julen. Det ska bli så spännande att se vad våra gäster The House that Lars Built, Sweet Paul, Mokkasin, Kreativa Karin, Babes in Boyland, Det Gröna Skafferiet, Musqot Design, @mycasa och Kriis Kitchen hittar på! Precis som vi i nätverket så kommer varje gäst presentera ett av sina egna favoritprojekt inför jul. ————-It’s time to finally tell you all about this year’s version of our Creative Christmas Calendar!

Långa pass - möjlighet och utmaning Vi har gjort en schemaförändring som gett mig en hel förmiddag med samma elever varannan vecka. Då blev min tanke utmanad. För det mesta arbetar vi gemensamt i matemtiken, språkcentrerat och i grupper. Det jag saknar på de lektionerna är att eleverna får pyssla på egen hand, får chans att lägga saker tillrätta i minnet och lära utan att de märker det. För att få mer av detta beslöt jag att införa matematikstationer på torsdagsförmiddagarna. Tanken är enkel. Tips: Att ta emot en ny klass och kunna elevens namn Att ta emot en ny klass är viktigt. Det kan man göra när man är: nyanställd vid skolanövertar en klass från en annan lärareär tillbaka i tjänst efter ett studieuppbrott Nåväl. Det är ett viktigt möte denna första dag i klassrummet. Jag brukar förbereda mig så här:

Related:  Modersmål DeutschSVAIKT