background preloader

Pyssel, inspiration, DIY, inredning, fotografering

Pyssel, inspiration, DIY, inredning, fotografering
Äntligen kan jag berätta om årets version av vår kreativa adventskalender! I år har The Creative Collective Sweden bjudit in fantastiska gästbloggare för att fira att det här är vår tredje adventskalender i rad! Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för julen. Det ska bli så spännande att se vad våra gäster The House that Lars Built, Sweet Paul, Mokkasin, Kreativa Karin, Babes in Boyland, Det Gröna Skafferiet, Musqot Design, @mycasa och Kriis Kitchen hittar på! Precis som vi i nätverket så kommer varje gäst presentera ett av sina egna favoritprojekt inför jul. ————-It’s time to finally tell you all about this year’s version of our Creative Christmas Calendar! It’s going to be so much fun to see what our guests The House that Lars Built, Sweet Paul, Mokkasin, Kreativa Karin, Babes in Boyland, Det Gröna Skafferiet, Musqot Design, @mycasa and Kriis Kitchen will come up with!

http://craftandcreativity.com/blog/

Related:  SKAPANDEPyssel och såntKreativa bloggarCraft and Creativity - F/T

Gör ditt eget Hawaii-halsband – DIY Hawaiian Paper Leis Pappershalsband med Hawaii-känsla är enkla att göra och ett roligt pyssel som passar även små fingrar. Inspiration till våra halsband hittade jag hos The Crafting Chicks. ———–Hawaiian paper leis are very easy to make and a fun craft, suitable even for small kids. I found inspiration for our necklaces at The Crafting Chicks. Zentangle Inte visste jag att det jag höll på med när jag pratade i telefon eller när jag satt och lyssnade på föreläsningar hade ett namn - Zentangle. Det som är så häftigt med Zentangle är att det går att göra väldigt enkelt och det går att utveckla i oändlighet. Dessutom är det väldigt avstressande, nästan meditativt (därav namnet ZEN-tangle) De som "skapade" Zentangle.

Tintin Steiner Fick min diagnos för några månader sedan, men har hela livet varit ganska annorlunda och inte förstått varför. Det var en enorm lättnad när jag fick asp diagnosen, det förklarade mycket. Några punkter om hur det är att leva med asp diagnosen: Min syhörna – My sewing space Det är dags att visa lite mer från mitt nyinredda pysselrum och turen har kommit till min lilla syhörna. Där har jag äntligen fått till en plats där min symaskin kan stå framme hela tiden. Skrivbordet är ett loppisfyndat skrivbord som jag fått av min pappa och som han var snäll nog och slipade och snyggade till för att jag skulle kunna måla det. Jag satte hjul på skrivbordet för att dels få upp arbetshöjden och dels göra skrivbordet flyttbart.

- Högtider och dagar som "kräver" att man pyntar om hemmet eller bakar något gott är nog mina favorier. Jul finns ju såklart med på den listan men också kanelbullensdag, påsk, halloween med flera. Ni har säkert koll på att det är alla hjärtans dag som ligger framför oss och ibland är det roligt att få tänka på något annat är hållbara saker till hemmet. Att bara få klippa och klistra med papper och glädjas av en ny dekoration under några dagar.

Tegelbos Fritidsblogg Under påsklovet hittade pedagogerna en gammal overheadprojektor. På förskolor har de länge brukats för att leka och lära med ljus. I den moderna skolan har overheaden ersatts av modernare teknik, och den har glömts bort. Men eftersom de fortfarande används som ett spännande pedagogiskt verktyg på förskolorna, tänkte vi pedagoger att våra fritids barn kanske kunde ha behållning av dem. Barnen ritar med tuschpennor på overheadpapper.

Fantasibild - blandade tekniker En sak, som jag tycker är roligt, är att få eleverna att använda sig av nya tekniker och nya material. Det är så lätt att de annars fastnar i blyertsteckningar. Den här bilduppgiften görs i flera moment och kan med fördel göras lärarledd, dvs man gör det steg för steg tillsammans. Läraren gör sin bild och eleverna gör sina. Kalenderblad - tutorial. Till farsdag gjorde jag kalenderblad till pappan i huset, med de 6 viktigaste "pappadatumen". De stora barnen hjälpte sedan till att rama in dem och slå in dem i paket. De fick bli två paket med tre tavlor i varje för att inte slösa så mycket presentpapper! Datumen jag valde att göra är Första gången vi träffades Förlovning Bröllop De 3 barnens födelsedag

Förvaring på håltavlan – Pegboard storage Det här med krokar för håltavlor har inte varit helt lätt och jag har letat med ljus och lykta efter en bra lösning. Jag tror att Jula har krokar som skulle passa men de är tyvärr slut i lager. De S-krokar jag införskaffat från olika håll hade fel form för att kunna vinklas in i hålen. Till slut bestämde jag mig för att göra egna. Det visade sig vara en riktigt bra lösning – de var enkla och göra, fyller sitt syfte och blir både billigare och mer anpassningsbara än köpta krokar. På bilden ovan ser ni även en av mina tygklädda husaskar och min pärlmönstrade pennburk.

med nål och tråd: Ifall ni blir lika sugna på att fläta korgar som jag får ni här en puff i korgens riktning. 1. När man flätar i papper är det bra att vika pappret dubbelt eller fyrdubbelt för att få tillräckligt mycket stabilitet i korgen. Klipp remsor och vik på mitten (för dubbelt papper) och vik in kanterna mot mitten igen (för fyrdubbelt papper). I korgarna som jag flätat så är remsorna mellan 1-2 cm breda.

Related: