background preloader

Värdegrund

Facebook Twitter

Vad har du i din ryggsäck. Rätt ska va rätt. Greven och grevinan Sagan om greven och grevinnan är ett enkelt sätt att starta igång en diskussion om mänskliga rättigheter.

Rätt ska va rätt

Den belyser mänskliga rättigheter ur både moraliskt, politiskt och juridiskt perspektiv. Instruktioner: Dela in deltagarna i grupper om fyra-fem personer. Skriv upp sagans sex huvudpersoner Greven, Grevinnan, Älskaren, Väktaren, Färjkarlen och Väninnan på tavlan. Läs sagan: Just som den svartsjuke greven skulle ge sig ut på en lång resa sade han varnande till sin unga hustru: ”Du får inte lämna slottet så länge jag är bortrest. Dagarna gick, grevinnan började känna sig alltmer ensam och övergiven, och trots sin makes hotelser beslöt hon sig för att hälsa på hos sin älskare, som bodde i en liten stuga ett stycke från slottet. Hon kom på att om man bara tog sig över vattnet kunde man klättra in genom ett fönster på baksidan av slottet. Autumn%20Leaves%20Paper.pdf. Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor.

Busor!

Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Sedan skall de göra karaktärer av sina färgpluttar. Uppgiften är att få fram olika uttryck och stämningar med bara några streck. Såhär la jag upp min lektion i åk 4: Tillfälle 1: Eleverna får i uppgift att göra 12 tumavtryck på ett ritpapper. Tillfälle 2: Jag ritar ett stort tumavtryck på tavlan. Elevernas förslag lät inte vänta på sig. Bästa webbsidorna/apparna för Alla Hjärtans Dag. Du kan göra egna hjärtan med hjälp av Paint.

Bästa webbsidorna/apparna för Alla Hjärtans Dag

Festisite En kul sajt kan där du skriver in dina egen ord (dikt, berättelse) och sedan omvandlar det till en hjärtformad figur! Word Hearts Den här Word Hearts webbplatsen kan du ändra färg på teckensnittet, byta teckensnitt, bakgrundsfärg och använda dina egna ord för att fylla i ett hjärta. How To Draw Your Hand In 3D. Bildförslag. Bild åk F-6. Grottmålning. Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av.

Grottmålning

# 11 Kids English Learning Show: Can & Can't, "What can you do?" MixMax. To think I actually doubted to buy this game!

MixMax

I didn't like the illustrations at first but when I photographed it the game actually grew on me. Such fun! It's a classic theme, of course, mixing and matching the several pieces. But it never gets boring. This Ravensburger game is from 1972. Lektioner: Att starta upp efter sommarlovet.

Massagesaga. Massagelekar. CHILDREN OF THE WORLD COLORING PAGES. Leaf. Random Pets-Animals Tutorials by Hellobaby on deviantART. GratisSkola.se. Färglägg Ritmallar och Pyssla. Kolla källan. KÄLLKRITIK. Källkritik - så mycket mer än att kritiskt granska en källa.

KÄLLKRITIK

Sociala medier ska användas med kritisk blick, medvetenhet, eftertänksamhet och med omtanke. vad menas med att förhålla sig källkritisk? Hur kollar man källan på internet? Vad menas med upphovsrätt? Vad är Copyright för något? Källkritik. Om du är källkritisk tror du inte på allt du hör och ser. Källkritiska frågor att utgå ifrån finner du på anslagstavlan nedan.

Se filmerna nedan och öva dig i att ställa källkritiska frågor. Världens konflikter - Israel - Palestina. Filmo, 2011, Från 13 år, 29 min.

Världens konflikter - Israel - Palestina

V5377 Många av världens konflikter visas i nyhetsrapporteringen, och de kan ofta vara svåra att förstå. Programmen i serien fokuserar på enskilda konflikter och med stöd av arkivbilder och intervjuer med .. Filmo, 2011, Från 13 år, 29 min. V5378 Många av världens konflikter visas i nyhetsrapporteringen, och de kan ofta vara svåra att förstå. The world in the last 200 years! Tema:världen. Världens Häftigaste.

Världen

So. Gotf. Barn i världen. Musik i världen. GOTD. Matte. Skolvägar / boenden i världen. Decorated Paper. Communication 4 All Resources to Support Inclusion This has opened in a separate window - just exit to return to the Literacy page.

Decorated Paper

A selection of bordered A4 paper suitable for classroom use: just click on the images to download. Robot themed paper. ELSA support - Photos du journal. ELSA support - Photos du journal. Förskoleburken. Children activities, more than 2000 coloring pages. Åk 1.

Trafik

Trafiklåten. Världens häftigaste övergivna städer. Etik. Utvärdering. Världens 25 konstigaste djur. Förslag på Diamantdiagnoser per årskurs - Kopia.docx. No. Första skoldagen. Värdegrund. Tioårige Sam föddes som Iris. – Jag har alltid tänkt att jag är mer kille för när jag var liten hade jag mer killkläder.

Tioårige Sam föddes som Iris

Jag har alltid känt mig mer som en kille och sedan började jag tänka att tänk om jag faktiskt är en kille. Det var skönt att förstå det men det var jobbigt att ingen visste det, berättar Sam, som i dag är tio år, för SVT:s Lilla Aktuellt. Sam har alltså så länge som han kan komma ihåg känt sig som en kille. Men det tog ett tag innan han berättade om det för någon. – Jag kom hem och vi hade fått matteläxa och man skulle skriva sitt namn.

Berättade för alla i skolan Sams föräldrar hade redan förstått att han kände sig som en kille men Sam kände ändå att det var skönt att de nu kunde prata om det. Tillsammans bestämde de att berätta för alla i skolan och på fritids att han nu heter Sam och är en kille.