background preloader

MULT

MULT

http://www.haraldsserver.dyndns.org:8080/mult/

Related:  ma, so, no/tkMatematikMultiplikationMatteIkt

Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Mult tränar också detta, och KunskapsstjärnanNegativa tal med voltmeter Add like mad Räknespel (Varning, beroendeframkallande...)Kungens tiokompisarNumber twins, hitta kombinationerna som blir 1 till 15 (talpar)15-pusselSikta och skjut, gruppera och få ihop par som blir 1-15, bra för att träna uppdelning av tal Jätteroligt Crazy taxi , krocka med alla tal som är multiplar till 2, 10 osv, hoppa över eller sväng undan för alla andraFingris - träna tiokompisarna

Matteklubben - Mattebloggen Matteklubben är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Matematiska institutionen (UU) som är till för barn som är bra på matte, men vill ha mer och svårare matte än den som finns i skolan. Den matten som tas upp på träffarna ligger oftast utanför skolprogrammet och vi fokuserar snarare på att utveckla problemlösnings- och resonemangsförmågan. Observera att ditt barn kan gå på Matteklubben endast om ni går i en skola i Uppsala kommun (oavsett om det är en kommunal- eller friskola). Vårterminen 2016 Matteklubben fortsätter under vårterminen 2016, med 6 st. ordinarie träffar under våren och 13 st. träffar för intensivgrupperna. Elever som köar i åk 2-9 kommer att bjudas in i början av januari i mån av plats. 3:ans tabell - Kunskapshubben 3:ans tabell 1 juni, 2009 15:46 Lär dig sjunga 3:ans tabell. Kategori: Matematik - musik, Musik, Taluppfattning och tals användning Taggar: gånger, gångertabeller, multiplikation Liknande filmer

Icloud Drive: Så använder du Apples Dropboxdödare Du har säkert hört talas om Icloud Drive, en ny funktion som är en av höjdpunkterna i både IOS 8 för Iphone och Ipad och OS X Yosemite som släpptes i slutet av förra veckan. Innan Yosemite kom hade funktionen inte riktigt aktiverats ordentligt på IOS-sidan och vi rekommenderade användare som ville fortsätta synka filer mellan Mac och IOS att vänta med att aktivera den, men nu ska allt vara igång och du kan börja använda den ordentligt förutsatt att du gått över till IOS 8 och OS X Yosemite på alla dina enheter. Så vad är då Icloud Drive och hur använder du den? Mer frihetDen största orsaken bakom att Apple har utvecklat Icloud Drive är att många användare aldrig använde Iclouds gamla dokumentsynkronisering och istället använde Dropbox, Box, Google Drive eller Onedrive. Som du säkert förstår kan du numera göra detta även med Icloud och det gör Apples molnlagring betydligt mer jämbördig med de andra tjänsterna.

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik

Mattelänkar för elever Sidor Mattelänkar för elever Tips på mattesidor för barn i förskolan. musen, tiotusen. Tips på mattesidor för elever från F-klass - 6:an. Träna talkamraterna. Addition och subtraktion. Decembertävling 2014, adventsgåta 1 - Mattebloggen Varje dag från 1:a till 24:e december publiceras en adventsgåta här på mattebloggen. Testa din problemlösningsförmåga och vinn fina priser! Språkval I klassen är det 14 elever som har valt att studera tyska, 8 som valt att studera franska.

Mattesmedjan Multix är spelet för dig som vill lära dig multiplikationstabellen på ett enkelt och rofyllt sätt. Varför vänta? Spela Multix nu! Varför ska jag använda Multix? Att kunna multiplikationstabellen är både kul och nödvändigt, men det kan ofta vara svårt och krångligt att lära sig den ordentligt. IWB Scandinavia AB DJEEO Education är ett unikt dataspel som förenar IT med fysisk aktivitet kombinerat med träning i kommunikation och socialt samspel på ett sätt som tidigare ej varit möjligt i Sverige. I Danmark har man med stor framgång spelat DJEEO sedan 2008 och i dagsläget spelar över 200 000 elever regelbundet DJEEO runtom i landet. Låt dina elever bli ”agenter” och lösa problem utomhus tillsammans. För att hitta till uppgifterna krävs kommunikation med ”kontrollrummet” där lagkamraterna sitter och via Google maps, GPS sändare, och mobiltelefoner lotsar agenterna till rätt plats.

Truls Matte och NO » MA-material Truls Matte och NO MA-material MatematikmatrisMatematikmatris för mellanstadiet – pdf Liten ordbok i matematik Liten ordbok i matematik Hjärnan ännu i mig vrides. När jag tänker på Euklides Och på de trianglarna ABC och CDA. Svetten ur min panna gnides Värre än på Golgata. Carl Michael Bellman bråktal på tallinje 2 word via YouTube Capture. Detta är en film från www.webbmatte.se där du utöver filmer hittar förklaringar och övningar för allt centralt innehåll för åk 6-9 i ämnet matematik. Sajten ...Tallinjen för positiva och negativa tal. MatteSvenne - Procent, decimal och bråkform. Addera och subtrahera bråk med samma nämnare.Fyra räknesätten med bråk . För att finna videoklippen ordnade efter matematikkurs går du till:

Automatisera multiplikationstabellerna Förförståelse: Eleven känner till att multiplikation är samma sak som upprepad addition. Arbetsgång: Eleven väljer en tabell och arbetar med uppgifterna i arbetsschemat nedan tills de kan tabellen. När tabellen är automatiserad målar de rutorna på avcheckningsstencilerna (synliggöra lärandet). Multiplikation synliggöra lärandet (word-dok) Multiplikation synliggöra lärandet (PDF-fil) Så här ser vårt arbetsschema ut:

Related: