background preloader

Ef

Ef
Classroom Material Inspirera dina elever Vi delar din passion för att ständigt förnya och förbättra engelskundervisningen för dina elever. Därför erbjuder vi kostnadsfritt lektionsmaterial och andra resurser till dig som engelsklärare. Dessa inkluderar bland annat underlag för inspirerande lektioner och obegränsad tillgång till våra moderna språktester online. "Vi älskar engelska" posterAnvänd denna inspirerande poster tillsammans med vår lektionsplan "Vi älskar engelska" och tillhörande video. Aktivitetskort till klassrummet - We will not have theseVåra aktivitetskort ger dig 52 nya pedagogiska idéer hur du kan engagera dina språkstudenter i klassrummet . Vi delar din passion för att ständigt förnya och förbättra språkundervisningen för dina elever. "Nos encanta el español" posterAnvänd denna inspirerande poster tillsammans med vår lektionsplan "Nos encanta el español" och video. Vi delar din passion för att ständigt förnya och förbättra språkundervisningen för dina elever. Gästlärare

http://www.ef.se/tz/free-resources/

Related:  Engelska F-6kristinaklemptgymnasiet engelska

Smarta citat – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Dessa citat är underbara och gjorda för att färgläggas. Men de kan också bli en rolig uppgift i skolan, till exempel vid läsårets start. Förslag på arbetsgång: Langers fyra faser med digitala verktyg Jag avslutade mitt handledarskap för två grupper i Läslyftet med att koppla läsning, skrivande och aktiviteter till olika digitala verktyg. Med förhållandevis få (och enkla) verktyg kan läraren skapa möjligheter för både lärare och elev att planera, presentera, producera och kommunicera. Dessutom går det att koppla Langers fyra faser till olika verktyg: Orienteringsfas: Använda filmer, bilder och elevernas egna ord som ingång för att etablera ett sammanhang och intresse.Förståelsefas: Ställa frågor som hjälper eleverna att förstå texten.Återkopplingsfas: Synliggöra elevernas tankar.

ef Tack för att du beställer undervisningsmaterial från Teacher Zone. Vi kommer nu att skicka dig det material du har beställt. Vi reserverar oss för att visst material kan vara slut i vårt lager. Vi hoppas att få se dig här snart igen! Webbresurser för att öva engelska I dag presenterar iktsidan webbresurser för att öva engelska för er som har elever med datorer men de flesta webbresurser fungerar också på iPad och mobiler:) så det är win win Om du upplever problem med webbresurs på iPaden kan det betyda att sidan innehåller så kallade Flashfiler. Ladda då ner till exempel Puffin free-appen och öppna sidan i denna app. Det brukar lösa problemet:)

Selingua - gratis språkutbildningsprogram Selingua är ett svenskt språkundervisningsprogram för Windows som övar upp ditt engelska, tyska, franska och spanska ordförråd. Omfattande ordlistor med omkring 2000 ord på varje språk följer med programmet, och det finns även möjlighet att utöka ordlistorna med egna ord. För att drilla alla dessa ord finns fyra olika ordkunskapsövningar, en genusövning, en korsordsövning och en övning i att böja oregelbundna verb. Samtliga övningar finns i flera olika svårighetsgrader, och passar både nybörjare och avancerade användare. Selingua kan även användas av tysktalande, engelsktalande, spansktalande och fransktalande personer för att lära sig svenska, tyska, franska, engelska eller spanska. Alla instruktioner i programmet finns översatta till samtliga språk.

Vårdnadshavare, se till att underlätta ditt barns skolgång Publicerad: 2017-05-08 För att vi i skolan ska lyckas med ditt barns utbildning måste du som vårdnadshavare hjälpa till. Se till att barnet sover och kommer i tid, ta del av information som skickas ut, hota inte personalen – och kom ihåg att skolan i dag inte är som den du gick i. Kära vårdnadshavare, du är mycket viktig för ditt barn och det är ditt livs viktigaste uppgift att vara förälder. Så spar jag energi i skrivundervisningen Jag får ibland frågan: Har du bara svenska? På gymnasiet? Heltid? Hur orkar du det? Ja, säg det. Nu är det maj igen, och precis som tidigare infinner sig stressen med sina tråkiga följder för kropp och själ, om än i ganska blygsam omfattning jämfört med för två år sedan.

Engelska åk 6 - Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet Här ges exempel på olika typer av uppgifter som har förekommit och kan förekomma i nationella prov i årskurs 6. Provuppgifterna kommer från tidigare givna prov, som inte längre omfattas av sekretess. Observera att dessa uppgifter främst avser att exemplifiera olika typer av uppgifter som kan förekomma i proven, så elever inte ska känna sig främmande för hur de ska genomföra en uppgift i provsituationen alla typer av uppgifter inte förekommer varje gång och att nya format kan komma att introduceras exempeluppgifterna inte sammantaget utgör hela, representativa prov - vare sig när det gäller omfång, svårighetsgrad eller autenticitet Lgr11 i A3 format (PDF) Speaking

5 missar lärare gör – enligt senaste hjärnforskningen Annika Nilsson och Lena Winqvist undervisar i svenska på Einar Hansen-gymnasiet i Malmö. De håller lektioner tillsammans, skriver läromedel tillsammans – och driver utbildning om hjärnsmart lärande för pedagoger tillsammans. De två lärarna har läst in sig på kognitions- och neurovetenskap och har möjlighet att konsultera personal på universitetet i Lund när de utvecklar sina metoder. För Skolvärlden berättar Annika Nilsson om fem saker som lärare kan förbättra för att ge sina elever en mer hjärnsmart undervisning. Här kan du felsöka – och hitta rätt åtgärd för att förbättra undervisningen.

NIVÅANPASSAT PÅ ENGELSKA – Patricia Diaz Här tänkte jag försöka samla specifika digitala resurser som kan användas i engelskundervisningen i de grupper där man har lite extra behov av att förse eleverna med mer individanpassade övningar på olika nivåer. Den här sidan är alltså ett komplement till den ”stora” länksamlingen för engelska som du hittar i menyraden under ”Länksamlingar” högst upp på den här sidan. Där hittar du också en länksamling över digitala verktyg.

Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva På SETT visade jag i LR:s monter hur jag dels använder Canva men även hur du själv kan göra en Canva. Om du vill ta del av hur jag organiserat Canvorna utifrån förmågorna i mitt klassrum kan du kika här. Canva är en webbsida där du kan skapa posters eller bilder för t ex din undervisning, för blogginlägg eller inbjudningar. Jag använder mig själv ganska ofta av programmet som är både lättanvänt och gratis (om du väljer gratis varianterna). Då jag ofta delar instruktioner till eleverna i förväg så de kan ta del både innan en lektion, men även i efterhand, tänkte jag att för er som missade presentationen ska få möjlighet att ta del av den i efterhand via filmklippet nedan. Det är en flipp för det utvidgade kollegiet så att ni kan få ta del av lite av det som fanns att se på SETT om ni inte var där.

Kickstarta läsåret med strategier - Mia Smith Ingen slöjdlärare skulle beordra eleverna att såga utan att först gå igenom hur man använder sågen på bästa sätt, eller beordra eleverna att använda symaskinen utan att först lära eleverna hur man hanterar alla spakar och rattar. I språkundervisningen har vi inga sågar eller symaskiner, men vi använder verktyg. Och även vi måste lära eleverna att använda verktygen. Bästa webbsidorna för att göra videofilmer med stillbilder Först väljer du still sedan lägger du bilder, text eller video. Resten sköter Animoto. Du kan bara göra en film på 30sek.

Klassrumskommunikation - 1. Starta Målgrupp: Lärare i grund- och gymnasieskola Sju timmar om klassrumskommunikation med digitala verktyg Upplägget av samtliga paket hittar ni här: Sju timmar om...

Related: