background preloader

Moving fish

Moving fish

http://krokotak.com/2016/07/moving-fish/

Related:  BildbildArt IdeasCORO

Lär dig rita – en pokeboll – Annas instruktionsbok I instruktionen står det lodrät och vågrät. Vad är det? Det talar om vilket håll linjerna går. Material: Papper.Blyertspenna.Suddgummi.Linjal.Färgpennor (svart, röd, grå). Grundläggande geometriska objekt, däribland punkter, linjer, sträckor, fyrhörningar, trianglar, cirklar, klot, koner, cylindrar och rätblock samt deras inbördes relationer.

Måla dig till en rolig jul GRATIS PRINTS. Tomtar, snögubbar och julklappar. Här är sju julteckningar där barnen får rita sina julfavoriter- samtidigt som de får använda sin fantasi Teckningarna finns att skriva ut gratis längst ner i artikeln. Vitsippor - en bilduppgift Vårt vitsippe-projekt hämtade innehåll från både biologi, svenska och bild. Här väljer jag att fokusera på bildbiten. För att kunna teckna något verklighetstroget måste man titta. Man måste titta och noga notera vad man ser, så att man inte luras att teckna något så som man tror att det ser ut. Det var där vi började - på knä ute i vitsippebacken. Frågorna vi ställde oss var: 21 julpyssel med toarullar – Bättre hälsa Pyssla med toarullar för att komma i julstämning! Här kommer 21 roliga pysseltips: (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till julpyssel vi själva har valt ut från Adlibris och som vi tycker matchar artikelns tema.) 1. Snögubben Olaf @ Crafts by Amanda 2.

Vik en stjärna som ändrar form – Annas instruktionsbok I denna övning använder vi de geometriska figurerna kvadrat, oktogon (åttahörning) och parallellogram. Material: Färgat papper, 8 st halva A4.Sax. Hur enkla mönster i talföljder och enkla geometriska mönster kan konstrueras, beskrivas och uttryckas.

Vitsippsskog – Annas instruktionsbok Här kan du hitta en instruktion på en vitsippa. Material: Kraftigare ritpapper el akvarellpapper.Målartejp.Vattenfärg (grön).Ngt att ha vatten i.Svamp.Svart tusch- eller färgpenna. Teckning, måleri, modellering och konstruktion. I mitt huvud Den här bilduppgiften gjorde jag tillsammans med mina fjärdeklassare. Målet var att eleverna skulle göra en bild som uttryckte deras tankar. De fick börja med att rita ett självporträtt, som de färglade med färgpennor. När de var nöjda kopierade jag deras bilder på en färgkopiator, sedan använde vi kopian att arbeta vidare med. På så sätt hade de sina fina självporträtt kvar också. De tog sedan kopian klippte ut ansiktet och klippte av toppen av huvudet.

Påfågel – Annas instruktionsbok Material: Vitt ritpapper.Svart tuschpenna.Färgpennor. Färglägg hur du vill, eller följ instruktionerna i filmen nedan: Two stars and one wish – utvärdering läsåret 15-16 I dag var det sista lektionen med ena gruppen i åk 3. Eleverna fick sätta sig på golvet och lägga ut sina bilder för att välja ut sin ”bästa” bild. Vad är då den bästa bilden? Detta är de kriterier jag gav eleverna i åk 3. Den bild som: Skapligt enkelt i bildundervisning Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke. Nedan ger jag exempel på uppgifter som skulle kunna passa till de olika delarna i det centrala innehållet.

Related: