background preloader

Privat

Facebook Twitter

Förvaring – gör snygg förvaring till vinterkläderna.

Dator

Halloumi- och sötpotatisbiffar. Sömnproblem från två års ålder - Rikshandboken i barnhälsovård. Rinit - Astma- och Allergiförbundet. Rinit är en inflammation i slemhinnorna i näsan.

Rinit - Astma- och Allergiförbundet

Ofta drabbas även bihålornas slemhinnor, då kallas det rinosinuit. Symtom och orsak till reaktion. Vanliga symtom vid rinit är: klådanysningarnästäpparinnsnuva Vid allergiska besvär får man ofta även besvär i ögonen samt en kliande känsla i mun och hals. Vad kan utlösa symtomen? Akuta besvär kan orsakas av en virusinfektion och ibland även av bakterier. Har du besvär året runt kan det bero på en allergi mot pälsdjur eller kvalster. Diagnos och behandling Vid en diagnos är det viktigast att se till sjukdomshistorien, vilka symtom du har, årstidsvariation, hemma- och arbetsmiljö, om det finns pälsdjur och så vidare. Vid alla typer av rinit är det bra att skölja näsan med koksaltlösning.

Akut rinit orsakad av virusinfektion brukar gå över av sig själv på en vecka, vid behov kan du använda smärtstillande och näskortisonspray. Mer information Rinitastma. SÖMNSCHEMA: Så gör du livet med bebis enklare – sätt mat- och sovklockan! Högre pension än lön - så lyckades han placera rätt. 1 av 3 | Foto: KARL NILSSON / KARL NILSSON Björn Berg, 66, har lyckats med det omöjliga.Han får ut mer i pension än vad han fick ut i lön:– Det gäller bara att bry sig och ta en kvart om dagen.

Högre pension än lön - så lyckades han placera rätt

Från och med år 2000 är det fritt fram att själv välja vilka fonder ens allmänna pension ska placeras i. Björn Berg, 66, hoppade på direkt: – Då hade jag väl 20 000 kronor som jag kunde börja förvalta. Det gjorde jag givetvis, säger han. Och det har gått bra. Väljer bara ut de bästa Från början fördelade Björn sin pensionspott i fem olika fonder.

Min pension: 9 tips - så maxar du din pension i god tid. Foto: Privat/ Johner Du kan göra massor med din pension - bara du är aktiv och sparar.

Min pension: 9 tips - så maxar du din pension i god tid

Struntar du i din pension? Sluta med det - och ta ansvar över pensionen på samma sätt som du gör med din lön i dag.– Pensionen är din framtida inkomst, säger Fredrik Lanner, pensionsrådgivare och författare. Det är lätt att bara lägga det orangea kuvertet åt sidan på samma sätt som med andra tråkpapper. Men fler borde aktivt ta ansvar för sin inkomst som pensionär. . – Du är mån om din lön i dag och då borde du vara mån om din framtida inkomst senare också, då du är ledig och kan nyttja den på ett helt annat sätt, säger Fredrik Lanner, pensionsrådgivare och författare till ”Pensionsboken”. Aktiva val gör skillnad.

Gravidträning

Så hjälper du din nyfödda bebis att somna – 7 tips! Man brukar skämtsamt säga att spädbarn inte har några sömnproblem, men däremot har deras föräldrar det.

Så hjälper du din nyfödda bebis att somna – 7 tips!

Och helt rätt – nyfödda bebisar följer sin egen rytm med sömn, mat och vakentid om vartannat. En rytm som kan vara både knäckande och oförutsägbar för en trött förälder. Här har vi samlat bästa tipsen för att få din nyfödda bebis att somna och komma till ro. 1. Skapa en trygg sovplats I mammas mage är det trångt och varmt. 2. Oavsett om du går med ditt barn i famnen, bärsele eller bärsjal skapar det en trygg känsla för bebisen. 3. När du bär ditt barn för att somna kan du ”buffa” försiktigt med ena handen på barnets rumpa. 4.

Det repetitiva i att bli vaggad i en vagga eller babysitter är för många bebisar väldigt lugnande. 5. Att få andas frisk luft, ligga gosigt nerbäddad och samtidigt vaggas till sömns av vagnens skakningar mot underlaget är för många bebisar det lättaste sättet att somna. 6. 7. Ta en titt på den här videon och testa hemma. Amningsvänlig tilläggsmatning – här är expertens tips! - babybaby.se. AMNING.

Amningsvänlig tilläggsmatning – här är expertens tips! - babybaby.se

Upp till hälften av alla nyfödda i Sverige – det varierar mellan sjukhusen – får modersmjölksersättning redan på BB. Men tilläggsmatning kan lätt strula till det med amningen för den som vill amma. Här får du experttips om amningsvänlig tilläggsmatning! Foto: Sanna Backeskog. Jag hoppas att den här texten kan vara till hjälp för dig som antingen snart ska få barn och vet att du sannolikt kommer att behöva tilläggsmata i början – eller om du kanske är på BB och bebisen tilläggsmatas och du är mån om att få igång din amning på bästa sätt. Inbakade här i texten kommer även lite andra allmänna tips som rör de första dagarnas amning – och som förhoppningsvis kan vara till hjälp för dig som är blivande eller nybliven förälder!

Bakgrunden: Varför risk för strul? Mjölkproduktionen kan dämpas. Experten! Den expert som ger tips till föräldrar i denna text är universitetsbarnmorskan Kristin Svensson. ”Det ifrågasätter jag inte på något sätt! Det viktigaste i början Ge av din egen mjölk! Amma!

Arbetsannonser

Multi-Function Mama Kangaroo Hoodie - BLACK FRIDAY SALE NOW ON - pandablue. Virkning. Kläder. Lifehacks. Hilma. Recept. Smulpaj med blåbär. Dela recept Dela Spara recept Spara Köp receptet Köp receptet Skriv ut Öppna i menyplaneraren Menyplan.

Smulpaj med blåbär

Ingredienser Tillagning 1. Rör ihop blåbär, potatismjöl och socker i en skål. Fördela sedan bären i en pajform. 2. Receptet är från: Liknande recept.