background preloader

Kaizena

Kaizena

http://www.youtube.com/watch?v=6Fl3Qyl6rfw

Related:  trädgårdKamratbedömning/ResponsChromebook /GAFErespons och interaktiva tavlorSara Bruun

17 blommor som ser ut som något annat - Skrolla Moder Jord förbluffar oss ständigt. De här blommorna är så makalöst lika andra saker i naturen att det riskerar att göra dig religiös. 1. Aporkidéen (Dracula Simia) 2. Fågelorkidéen (Phalaenopsis) Kamratbedömning utvecklar I en tredjeklass på Hagaskolan i Umeå arbetar eleverna med kamratbedömning i svenskan. – Först sitter vi och skriver, sen läser vi varandras sagor. Vi ska ge beröm på två saker, sedan får man önska något som man tror kan göra sagan bättre, berättar Melvin. Veckans tips – nya sites i Google Den här veckan har Google släppt den nya uppdaterade versionen av Google site, en app där man enkelt kan skapa hemsidor. Precis som innan kan man antingen publicera sin site eller bara dela den med andra personer. Men nu har Google sites blivit modernare och har fått några nya möjligheter. Den första skillnaden mot gamla sites är hur man jobbar på sidorna.

Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm Ett webb-whiteboard. Gå in på sidan och börja skriva eller rita. Pixiclip Med Skype lyfter vi taket på klassrummet - Sara Bruun Skype in the classroom är en väldigt bra tjänst för att ta göra din undervisning global. Du behöver skapa ett vanligt Skypekonto på skype.com och ett konto på Skype for education. Ditt Skypekonto använder du för att logga in på Skype for education. Det jag och mina elever började med är Mystery Skype. Det är en modern variant av det gamla hederliga spelet "20 frågor".

Fryser du där hemma? Det här tricket höjer temperaturen & sparar pengar på samma gång. Vill du också skriva en artikel här på Delbart? I Delbarts Community kan vem som helst posta sina listor, favoritklipp & andra roliga saker! Lär dig mer → Kamratrepsonsmallar för skrivning vid formativ bedömning Har lovat att dela med mig av mina responsmallar, sk pre flight-checklist inom svenska. De används inom nyckelstrategin att akrivera eleverna som lärresurser för varandra, för att tydliggöra för eleven och lära av sina och andras misstag. Det underlättar också rättningsbördan för lärare. Jag har responsmallar för nedanstående hittils men planen är att utöka allt eftersom vi arbetar vidare. Här finns en allmän som en av mina barndomsvänner gjort. Vid skrivandet kan de ha nytta av denna Lathud.

Smidig feedback Tidigare har jag bloggat om Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb och idag tänkte jag gå lite djupare in i ett av dem: Formida- . Formida är gratis och plattformsoberoende dvs det fungerar oavsett vilken dator eller ipad du använder. Det fungerar även om du använder dig av Google Suite eller Office 365 och word. Jag kommer att visa hur tillägget fungerar i Google Dokument då det är det jag använder och tycker är enklast. Jag vill också poängtera att dessa IKT-tips jag bloggar om är sådana som jag själv gillar och använder. Självklart är det företag som ligger bakom, men jag understryker att jag väljer själv vad jag skriver om och jag är inte på något sätt mutad! Plickers! Responsenhet på papper! Jag älskar när jag kan integrera det digitala på ett naturligt sätt, att kunna använda digital teknik även om det inte finns 1-1 i klassrummet. Jag hittade Plickers för en tid sen, men har väntat på att appen ska uppdateras för att få de funktioner som jag eftersökte. Plickers är ett responsverktyg som utgår både från en webbsida och en app. Skapa ett konto på www.plickers.com så synkar webb och app. I webbläsaren gör du i ordning klasslistor över de klasser som du undervisar, du kan också ha en demo klass, dvs lista utan namn.

Zaption.com Ett mycket bra verktyg för att skapa frågor till filmer är Zaption.com. Jag använder det till exempel för hörförståelse i både tyska och engelska. Börja med att skapa ett konto. 11 fantastiska hönshus (vissa är helt galna) Funderar du på att skaffa höns? Eller vill du bygga om hönshuset? Här är 11 fantastiska hönshus att inspireras av! Två stjärnor och en glödlampa – kamratbedömning Kamratbedömning, ett bättre sätt att bedöma elevtexter? Eleverna lär av varandra och får se olika kvalitéer hos kompisarna. Genom att läsa och diskutera olika texter, både egna och andras, kan de få tips och stöttning för att utveckla sitt skrivande. Viktigt att eleverna pratar om vad man gillar i texter och vad som gör en text spännande, rolig, ledsam osv. Vad i texten får läsaren att vilja veta mer? Läraren i filmen nedan berättar att när eleverna bedömmer varandra är de rakare och ärligare än vad lärare ofta vågar vara.

Dela Chrome med andra eller lägga till en profil - Dator - Google Chrome Hjälp Flera personer kan använda Chrome med sina egna inställningar, bokmärken och teman på samma enhet. Om du har bokmärken, tillägg och inställningar för olika konton (till exempel för ett jobbkonto och ett personligt konto) kan du hålla dem åtskilda med hjälp av Chrome-profiler. Vad visas för andra när du delar Chrome? De som använder Chrome kan växla till en annan Chrome-profil som har lagts till i den enheten.

Related: